MK Aamukahviseura: Tiedolla johtaminen

  Press/Media: Press / Media

  Period9 Jun 2022

  Media contributions

  1

  Media contributions

  • TitleTiedolla johtaminen - Sonja Martikainen
   Degree of recognitionNational
   Media name/outletYoutube
   Media typeWeb
   Duration/Length/Size34:14 min.
   Country/TerritoryFinland
   Date9/06/22
   Description9.6, kesäkuun toiseksi viimeisessä lähetyksessä MK Aamukahviseurassa oli vieraana Sonja Martikainen VTT:ltä. Sonjan kanssa keskusteltiin tiedolla johtamisesta.

   Aamukahveissa Sonjan kanssa juteltiin siitä, miten irrallinen tieto ja näkemys on turhaa, jos näitä ei viedä käytäntöön ja hyödynnetä aidosti päätöksenteossa ja omassa toiminnassa. On hyvä olla kriittinen tietolähteitä kohtaan: Sonjalla on uuteen asiaan perehtyessä ainakin kolme eri tietolähdettä, jotka hän käy huolella läpi, jonka jälkeen hän vasta muodostaa oman päätelmänsä. Lisäksi tietoa on hyvä jalostaa ja rikastaa vuorovaikutuksessa asiantuntijoiden kesken. Tiedon jalostaminen vie aikaa, mutta usein se auttaa kirkastamaan mitä kannattaa tehdä.

   Sonja antaa vahvan suosituksen ilmiöiden seuraamiselle tässä ajassa: heikot signaalit, trendit ja niin edelleen ovat merkityksellisiä tietolähteitä siinä missä esim markkinatutkimuksetkin.

   Kiinnostavan lisäyksen tiedolla johtamiseen oli Sonjan esiintuoma tietolähde: intuitio. Joskus intuitio kertoo enemmän kuin dataperusteiset faktat. Katso jakso ja ota Sonjan opit käyttöösi!
   Producer/AuthorMarkkinointikollektiivi
   URLhttps://youtu.be/JIcAz83no6w
   PersonsSonja Martikainen