Älykkään liikenteen markkinoiden trendit ja arvoketjut

  Research output: Contribution to conferenceConference articleScientific

  Abstract

  Älykkäät liikenteen markkinat ovat kehittäneet viime vuosina. GPS-sirut ovat halventaneet ja sulautetaan kuluttajatuotteisiin. Henkilökohtaisen navigointilaitteet (PND:t) ovat menestyneet, ja kasvuprosentti vuonna 2007 oli yli 70%, mutta GPS-puhelimet ovat tulleet markkinoille, ja niiden määrä kasvaa PND-laitteita suuremmaksi. Autonavigaattoreiden rooliin vaikuttavat uudet karttaa hyödyntävät ADAS-järjestelmät ja eCall-järjestelmän käyttöönotto. Arvoketjut muuttuvat, kun palveluntarjoajat hakevat laajempaa roolia, ja haluavat myös vaikuttaa tiedonkeruuseen, mm. käyttämällä käyttäjiä tietolähteenä.
  Original languageFinnish
  Publication statusPublished - 2008
  MoE publication typeNot Eligible
  EventITS Finland Kevätseminaari: Älykkään liikenteen markkinat, ohjelmat ja hankkeet - Vantaa, Finland
  Duration: 28 May 200828 May 2008

  Conference

  ConferenceITS Finland Kevätseminaari
  CountryFinland
  CityVantaa
  Period28/05/0828/05/08

  Keywords

  • ITS
  • älykäs liikenne
  • markkinat

  Cite this

  Scholliers, J., & Koskinen, S. (2008). Älykkään liikenteen markkinoiden trendit ja arvoketjut. Paper presented at ITS Finland Kevätseminaari, Vantaa, Finland.
  Scholliers, Johan ; Koskinen, Sami. / Älykkään liikenteen markkinoiden trendit ja arvoketjut. Paper presented at ITS Finland Kevätseminaari, Vantaa, Finland.
  @conference{6f3d325cbb0f44bf8dd6540161bfd7fa,
  title = "{\"A}lykk{\"a}{\"a}n liikenteen markkinoiden trendit ja arvoketjut",
  abstract = "{\"A}lykk{\"a}{\"a}t liikenteen markkinat ovat kehitt{\"a}neet viime vuosina. GPS-sirut ovat halventaneet ja sulautetaan kuluttajatuotteisiin. Henkil{\"o}kohtaisen navigointilaitteet (PND:t) ovat menestyneet, ja kasvuprosentti vuonna 2007 oli yli 70{\%}, mutta GPS-puhelimet ovat tulleet markkinoille, ja niiden m{\"a}{\"a}r{\"a} kasvaa PND-laitteita suuremmaksi. Autonavigaattoreiden rooliin vaikuttavat uudet karttaa hy{\"o}dynt{\"a}v{\"a}t ADAS-j{\"a}rjestelm{\"a}t ja eCall-j{\"a}rjestelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notto. Arvoketjut muuttuvat, kun palveluntarjoajat hakevat laajempaa roolia, ja haluavat my{\"o}s vaikuttaa tiedonkeruuseen, mm. k{\"a}ytt{\"a}m{\"a}ll{\"a} k{\"a}ytt{\"a}ji{\"a} tietol{\"a}hteen{\"a}.",
  keywords = "ITS, {\"a}lyk{\"a}s liikenne, markkinat",
  author = "Johan Scholliers and Sami Koskinen",
  note = "Project code: 25618; null ; Conference date: 28-05-2008 Through 28-05-2008",
  year = "2008",
  language = "Finnish",

  }

  Scholliers, J & Koskinen, S 2008, 'Älykkään liikenteen markkinoiden trendit ja arvoketjut', Paper presented at ITS Finland Kevätseminaari, Vantaa, Finland, 28/05/08 - 28/05/08.

  Älykkään liikenteen markkinoiden trendit ja arvoketjut. / Scholliers, Johan; Koskinen, Sami.

  2008. Paper presented at ITS Finland Kevätseminaari, Vantaa, Finland.

  Research output: Contribution to conferenceConference articleScientific

  TY - CONF

  T1 - Älykkään liikenteen markkinoiden trendit ja arvoketjut

  AU - Scholliers, Johan

  AU - Koskinen, Sami

  N1 - Project code: 25618

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Älykkäät liikenteen markkinat ovat kehittäneet viime vuosina. GPS-sirut ovat halventaneet ja sulautetaan kuluttajatuotteisiin. Henkilökohtaisen navigointilaitteet (PND:t) ovat menestyneet, ja kasvuprosentti vuonna 2007 oli yli 70%, mutta GPS-puhelimet ovat tulleet markkinoille, ja niiden määrä kasvaa PND-laitteita suuremmaksi. Autonavigaattoreiden rooliin vaikuttavat uudet karttaa hyödyntävät ADAS-järjestelmät ja eCall-järjestelmän käyttöönotto. Arvoketjut muuttuvat, kun palveluntarjoajat hakevat laajempaa roolia, ja haluavat myös vaikuttaa tiedonkeruuseen, mm. käyttämällä käyttäjiä tietolähteenä.

  AB - Älykkäät liikenteen markkinat ovat kehittäneet viime vuosina. GPS-sirut ovat halventaneet ja sulautetaan kuluttajatuotteisiin. Henkilökohtaisen navigointilaitteet (PND:t) ovat menestyneet, ja kasvuprosentti vuonna 2007 oli yli 70%, mutta GPS-puhelimet ovat tulleet markkinoille, ja niiden määrä kasvaa PND-laitteita suuremmaksi. Autonavigaattoreiden rooliin vaikuttavat uudet karttaa hyödyntävät ADAS-järjestelmät ja eCall-järjestelmän käyttöönotto. Arvoketjut muuttuvat, kun palveluntarjoajat hakevat laajempaa roolia, ja haluavat myös vaikuttaa tiedonkeruuseen, mm. käyttämällä käyttäjiä tietolähteenä.

  KW - ITS

  KW - älykäs liikenne

  KW - markkinat

  M3 - Conference article

  ER -

  Scholliers J, Koskinen S. Älykkään liikenteen markkinoiden trendit ja arvoketjut. 2008. Paper presented at ITS Finland Kevätseminaari, Vantaa, Finland.