Älykkäät kuntoutusvälineet ikääntyneille

Tuula Petäkoski-Hult (Corresponding Author)

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Artikkelissa esitellään 20 eurooppalaisen maan perustaman AAL (Ambient Assisted Living Joint Programme) -ohjelman kaksi kehittämishanketta, joissa VTT on mukana suomalaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. AAL -ohjelman tavoitteena on luoda uusia tuotteita, jotka tukevat ikäihmisten itsenäistä elämää ja erilaisten palveluiden käyttöä elämäntilanteiden vaihteluiden ja muutosten mukaan. Erityisesti tavoitteena on luoda uusia teknologiaa hyödyntäviä tuotteita ja palveluita eurooppalaisille ja laajemmille kansainvälisille markkinoille. Nämä kaksi hanketta ovat SoMedAll (Social media for all elderly people) ja AiB (Ageing in Balance). Molemmissa projekteissa tuotetaan ratkaisuja, joita voidaan hyödyntää myös erilaisissa kuntoutumis- ja kuntoutuspalveluissa. AAL ohjelmassa tuotteiden ja palveluiden käyttäjinä ajatellaan erityisesti ikäihmisiä, mutta monet ratkaisut ja tekniset vaihtoehdot soveltuvat eri ikäisille ihmisille. Molemmat hankkeet tarjoavat mahdollisuuden uusiin ratkaisuihin ja palveluiden vaikkapa etäkuntoutuksen näkökulmasta sekä asiakkaille että palvelun tuottajille.SoMedAll -hankkeessa kehitetään palveluympäristö, jossa sosiaalisen median keinoin tarjotaan ja tuotetaan ikääntyvien arkea ja omassa kodissa asumista edistäviä ja tukevia palveluita. AiB hankkeessa kehitetään ikääntyvien kaatumisriskin arvioinnissa käytettäviä ratkaisuja, joilla voitaisiin ehkäistä kaatumista ja sovelluksen avulla voitaneen tulevaisuudessa luoda yksilöllisesti suunniteltu harjoitusohjelma tasapainon ylläpitämiseen ja kaatumisen ehkäisyyn.
Original languageFinnish
Pages (from-to)4-8
Number of pages5
JournalFysioterapia
Volume58
Issue number6
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Petäkoski-Hult, T. (2012). Älykkäät kuntoutusvälineet ikääntyneille. Fysioterapia, 58(6), 4-8.
Petäkoski-Hult, Tuula. / Älykkäät kuntoutusvälineet ikääntyneille. In: Fysioterapia. 2012 ; Vol. 58, No. 6. pp. 4-8.
@article{8cfd87e7aeaa4d41a8e0b81b25ff755d,
title = "{\"A}lykk{\"a}{\"a}t kuntoutusv{\"a}lineet ik{\"a}{\"a}ntyneille",
abstract = "Artikkelissa esitell{\"a}{\"a}n 20 eurooppalaisen maan perustaman AAL (Ambient Assisted Living Joint Programme) -ohjelman kaksi kehitt{\"a}mishanketta, joissa VTT on mukana suomalaisten ja kansainv{\"a}listen yhteisty{\"o}kumppaneiden kanssa. AAL -ohjelman tavoitteena on luoda uusia tuotteita, jotka tukevat ik{\"a}ihmisten itsen{\"a}ist{\"a} el{\"a}m{\"a}{\"a} ja erilaisten palveluiden k{\"a}ytt{\"o}{\"a} el{\"a}m{\"a}ntilanteiden vaihteluiden ja muutosten mukaan. Erityisesti tavoitteena on luoda uusia teknologiaa hy{\"o}dynt{\"a}vi{\"a} tuotteita ja palveluita eurooppalaisille ja laajemmille kansainv{\"a}lisille markkinoille. N{\"a}m{\"a} kaksi hanketta ovat SoMedAll (Social media for all elderly people) ja AiB (Ageing in Balance). Molemmissa projekteissa tuotetaan ratkaisuja, joita voidaan hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} my{\"o}s erilaisissa kuntoutumis- ja kuntoutuspalveluissa. AAL ohjelmassa tuotteiden ja palveluiden k{\"a}ytt{\"a}jin{\"a} ajatellaan erityisesti ik{\"a}ihmisi{\"a}, mutta monet ratkaisut ja tekniset vaihtoehdot soveltuvat eri ik{\"a}isille ihmisille. Molemmat hankkeet tarjoavat mahdollisuuden uusiin ratkaisuihin ja palveluiden vaikkapa et{\"a}kuntoutuksen n{\"a}k{\"o}kulmasta sek{\"a} asiakkaille ett{\"a} palvelun tuottajille.SoMedAll -hankkeessa kehitet{\"a}{\"a}n palveluymp{\"a}rist{\"o}, jossa sosiaalisen median keinoin tarjotaan ja tuotetaan ik{\"a}{\"a}ntyvien arkea ja omassa kodissa asumista edist{\"a}vi{\"a} ja tukevia palveluita. AiB hankkeessa kehitet{\"a}{\"a}n ik{\"a}{\"a}ntyvien kaatumisriskin arvioinnissa k{\"a}ytett{\"a}vi{\"a} ratkaisuja, joilla voitaisiin ehk{\"a}ist{\"a} kaatumista ja sovelluksen avulla voitaneen tulevaisuudessa luoda yksil{\"o}llisesti suunniteltu harjoitusohjelma tasapainon yll{\"a}pit{\"a}miseen ja kaatumisen ehk{\"a}isyyn.",
author = "Tuula Pet{\"a}koski-Hult",
note = "Project code: 76464",
year = "2012",
language = "Finnish",
volume = "58",
pages = "4--8",
journal = "Fysioterapia",
issn = "0789-5232",
publisher = "Suomen fysioterapeutit",
number = "6",

}

Petäkoski-Hult, T 2012, 'Älykkäät kuntoutusvälineet ikääntyneille', Fysioterapia, vol. 58, no. 6, pp. 4-8.

Älykkäät kuntoutusvälineet ikääntyneille. / Petäkoski-Hult, Tuula (Corresponding Author).

In: Fysioterapia, Vol. 58, No. 6, 2012, p. 4-8.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Älykkäät kuntoutusvälineet ikääntyneille

AU - Petäkoski-Hult, Tuula

N1 - Project code: 76464

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Artikkelissa esitellään 20 eurooppalaisen maan perustaman AAL (Ambient Assisted Living Joint Programme) -ohjelman kaksi kehittämishanketta, joissa VTT on mukana suomalaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. AAL -ohjelman tavoitteena on luoda uusia tuotteita, jotka tukevat ikäihmisten itsenäistä elämää ja erilaisten palveluiden käyttöä elämäntilanteiden vaihteluiden ja muutosten mukaan. Erityisesti tavoitteena on luoda uusia teknologiaa hyödyntäviä tuotteita ja palveluita eurooppalaisille ja laajemmille kansainvälisille markkinoille. Nämä kaksi hanketta ovat SoMedAll (Social media for all elderly people) ja AiB (Ageing in Balance). Molemmissa projekteissa tuotetaan ratkaisuja, joita voidaan hyödyntää myös erilaisissa kuntoutumis- ja kuntoutuspalveluissa. AAL ohjelmassa tuotteiden ja palveluiden käyttäjinä ajatellaan erityisesti ikäihmisiä, mutta monet ratkaisut ja tekniset vaihtoehdot soveltuvat eri ikäisille ihmisille. Molemmat hankkeet tarjoavat mahdollisuuden uusiin ratkaisuihin ja palveluiden vaikkapa etäkuntoutuksen näkökulmasta sekä asiakkaille että palvelun tuottajille.SoMedAll -hankkeessa kehitetään palveluympäristö, jossa sosiaalisen median keinoin tarjotaan ja tuotetaan ikääntyvien arkea ja omassa kodissa asumista edistäviä ja tukevia palveluita. AiB hankkeessa kehitetään ikääntyvien kaatumisriskin arvioinnissa käytettäviä ratkaisuja, joilla voitaisiin ehkäistä kaatumista ja sovelluksen avulla voitaneen tulevaisuudessa luoda yksilöllisesti suunniteltu harjoitusohjelma tasapainon ylläpitämiseen ja kaatumisen ehkäisyyn.

AB - Artikkelissa esitellään 20 eurooppalaisen maan perustaman AAL (Ambient Assisted Living Joint Programme) -ohjelman kaksi kehittämishanketta, joissa VTT on mukana suomalaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. AAL -ohjelman tavoitteena on luoda uusia tuotteita, jotka tukevat ikäihmisten itsenäistä elämää ja erilaisten palveluiden käyttöä elämäntilanteiden vaihteluiden ja muutosten mukaan. Erityisesti tavoitteena on luoda uusia teknologiaa hyödyntäviä tuotteita ja palveluita eurooppalaisille ja laajemmille kansainvälisille markkinoille. Nämä kaksi hanketta ovat SoMedAll (Social media for all elderly people) ja AiB (Ageing in Balance). Molemmissa projekteissa tuotetaan ratkaisuja, joita voidaan hyödyntää myös erilaisissa kuntoutumis- ja kuntoutuspalveluissa. AAL ohjelmassa tuotteiden ja palveluiden käyttäjinä ajatellaan erityisesti ikäihmisiä, mutta monet ratkaisut ja tekniset vaihtoehdot soveltuvat eri ikäisille ihmisille. Molemmat hankkeet tarjoavat mahdollisuuden uusiin ratkaisuihin ja palveluiden vaikkapa etäkuntoutuksen näkökulmasta sekä asiakkaille että palvelun tuottajille.SoMedAll -hankkeessa kehitetään palveluympäristö, jossa sosiaalisen median keinoin tarjotaan ja tuotetaan ikääntyvien arkea ja omassa kodissa asumista edistäviä ja tukevia palveluita. AiB hankkeessa kehitetään ikääntyvien kaatumisriskin arvioinnissa käytettäviä ratkaisuja, joilla voitaisiin ehkäistä kaatumista ja sovelluksen avulla voitaneen tulevaisuudessa luoda yksilöllisesti suunniteltu harjoitusohjelma tasapainon ylläpitämiseen ja kaatumisen ehkäisyyn.

M3 - Article

VL - 58

SP - 4

EP - 8

JO - Fysioterapia

JF - Fysioterapia

SN - 0789-5232

IS - 6

ER -