Älykkäiden ympäristöjen suunnittelu: Kohti ekologista systeemiajattelua

Eija Kaasinen (Editor), Leena Norros (Editor)

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Älykkäässä ympäristössä ihminen hyödyntää tietoteknisesti tuetun ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia. Tietotekniikka ja sen sovellukset ovat nopeasti sulautumassa työ- ja asuinympäristöihin, vapaa-ajan toimintoihin ja kaikenlaisiin esineisiin.
  Kirjassa kuvattu ekologinen suunnitteluote antaa suuntaviivoja suunnittelukäytäntöjen muuttamiseksi. Se tuo nykyisen ihmiskeskeisen tuotesuunnittelun rinnalle käytäntösuuntautuneet etäsuunnittelun ja lähisuunnittelun.
  Kirjassa tarkastellaan älykkäiden järjestelmien kannalta keskeisiä teknologisia ratkaisuja ja ympäristön uusia piirteitä sekä ihmisen tapoja ja keinoja tarttua niihin ja olla vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Älykkäiden ympäristöjen arviointi kohdistuu siihen, miten älykkäässä ympäristössä toimitaan ja miten sen tarjoamiin mahdollisuuksiin tartutaan. Kirjassa esitellään malli hyvien käytäntöjen arvioimiseksi.
  Kirja on laadittu älykkäiden ympäristöjen tutkijoille ja suunnittelijoille sekä älykkäitä ympäristöjä hyödyntäville yrityksille.
  Original languageFinnish
  PublisherTeknologiateollisuus ry
  Number of pages319
  ISBN (Print)978-951-817-944-6
  Publication statusPublished - 2007
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Cite this

  Kaasinen, Eija (Editor) ; Norros, Leena (Editor). / Älykkäiden ympäristöjen suunnittelu : Kohti ekologista systeemiajattelua. Teknologiateollisuus ry, 2007. 319 p.
  @book{52a69bf70fc649598f4b6e5a227091ef,
  title = "{\"A}lykk{\"a}iden ymp{\"a}rist{\"o}jen suunnittelu: Kohti ekologista systeemiajattelua",
  abstract = "{\"A}lykk{\"a}{\"a}ss{\"a} ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} ihminen hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} tietoteknisesti tuetun ymp{\"a}rist{\"o}n tarjoamia mahdollisuuksia. Tietotekniikka ja sen sovellukset ovat nopeasti sulautumassa ty{\"o}- ja asuinymp{\"a}rist{\"o}ihin, vapaa-ajan toimintoihin ja kaikenlaisiin esineisiin. Kirjassa kuvattu ekologinen suunnitteluote antaa suuntaviivoja suunnitteluk{\"a}yt{\"a}nt{\"o}jen muuttamiseksi. Se tuo nykyisen ihmiskeskeisen tuotesuunnittelun rinnalle k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}suuntautuneet et{\"a}suunnittelun ja l{\"a}hisuunnittelun. Kirjassa tarkastellaan {\"a}lykk{\"a}iden j{\"a}rjestelmien kannalta keskeisi{\"a} teknologisia ratkaisuja ja ymp{\"a}rist{\"o}n uusia piirteit{\"a} sek{\"a} ihmisen tapoja ja keinoja tarttua niihin ja olla vuorovaikutuksessa ymp{\"a}rist{\"o}n kanssa. {\"A}lykk{\"a}iden ymp{\"a}rist{\"o}jen arviointi kohdistuu siihen, miten {\"a}lykk{\"a}{\"a}ss{\"a} ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} toimitaan ja miten sen tarjoamiin mahdollisuuksiin tartutaan. Kirjassa esitell{\"a}{\"a}n malli hyvien k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}jen arvioimiseksi.Kirja on laadittu {\"a}lykk{\"a}iden ymp{\"a}rist{\"o}jen tutkijoille ja suunnittelijoille sek{\"a} {\"a}lykk{\"a}it{\"a} ymp{\"a}rist{\"o}j{\"a} hy{\"o}dynt{\"a}ville yrityksille.",
  editor = "Eija Kaasinen and Leena Norros",
  year = "2007",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-951-817-944-6",
  publisher = "Teknologiateollisuus ry",
  address = "Finland",

  }

  Älykkäiden ympäristöjen suunnittelu : Kohti ekologista systeemiajattelua. / Kaasinen, Eija (Editor); Norros, Leena (Editor).

  Teknologiateollisuus ry, 2007. 319 p.

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Älykkäiden ympäristöjen suunnittelu

  T2 - Kohti ekologista systeemiajattelua

  A2 - Kaasinen, Eija

  A2 - Norros, Leena

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Älykkäässä ympäristössä ihminen hyödyntää tietoteknisesti tuetun ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia. Tietotekniikka ja sen sovellukset ovat nopeasti sulautumassa työ- ja asuinympäristöihin, vapaa-ajan toimintoihin ja kaikenlaisiin esineisiin. Kirjassa kuvattu ekologinen suunnitteluote antaa suuntaviivoja suunnittelukäytäntöjen muuttamiseksi. Se tuo nykyisen ihmiskeskeisen tuotesuunnittelun rinnalle käytäntösuuntautuneet etäsuunnittelun ja lähisuunnittelun. Kirjassa tarkastellaan älykkäiden järjestelmien kannalta keskeisiä teknologisia ratkaisuja ja ympäristön uusia piirteitä sekä ihmisen tapoja ja keinoja tarttua niihin ja olla vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Älykkäiden ympäristöjen arviointi kohdistuu siihen, miten älykkäässä ympäristössä toimitaan ja miten sen tarjoamiin mahdollisuuksiin tartutaan. Kirjassa esitellään malli hyvien käytäntöjen arvioimiseksi.Kirja on laadittu älykkäiden ympäristöjen tutkijoille ja suunnittelijoille sekä älykkäitä ympäristöjä hyödyntäville yrityksille.

  AB - Älykkäässä ympäristössä ihminen hyödyntää tietoteknisesti tuetun ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia. Tietotekniikka ja sen sovellukset ovat nopeasti sulautumassa työ- ja asuinympäristöihin, vapaa-ajan toimintoihin ja kaikenlaisiin esineisiin. Kirjassa kuvattu ekologinen suunnitteluote antaa suuntaviivoja suunnittelukäytäntöjen muuttamiseksi. Se tuo nykyisen ihmiskeskeisen tuotesuunnittelun rinnalle käytäntösuuntautuneet etäsuunnittelun ja lähisuunnittelun. Kirjassa tarkastellaan älykkäiden järjestelmien kannalta keskeisiä teknologisia ratkaisuja ja ympäristön uusia piirteitä sekä ihmisen tapoja ja keinoja tarttua niihin ja olla vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Älykkäiden ympäristöjen arviointi kohdistuu siihen, miten älykkäässä ympäristössä toimitaan ja miten sen tarjoamiin mahdollisuuksiin tartutaan. Kirjassa esitellään malli hyvien käytäntöjen arvioimiseksi.Kirja on laadittu älykkäiden ympäristöjen tutkijoille ja suunnittelijoille sekä älykkäitä ympäristöjä hyödyntäville yrityksille.

  M3 - Report

  SN - 978-951-817-944-6

  BT - Älykkäiden ympäristöjen suunnittelu

  PB - Teknologiateollisuus ry

  ER -