Öljylämmitysjärjestelmän energiataloudellinen kunnostus: Öljynkulutuksen seuranta

Reino Korhonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tarkastellaan öljynkulutusta pientaloissa, joiden öljylämmitysjärjestelmää on kunnostettu. Rakennusten öljylämmitysjärjestelmiä on parannettu eri tavoin; eristämällä kattila, vaihtamalla poltin jne. Vuoden ajan on koekohteiden öljynkulutusta seurattu. Vertailukohtana on ollut asukkaiden ilmoittama aikaisempien vuosien keskimääräinen kulutus. Taloissa, joissa on tehty parannuksia, on öljynkulutus pudonnut keskimäärin l 000 l/v. Myös ne talot, joissa ei minkäänlaisia muutoksia lämnitysjärjestelmiin tehty, ovat kuluttaneet aikaisempaa jonkin verran vähemmän öljyä. Talot, joissa on pelkästään eristystä parannettu, kuluttivat seurantavuonna öljyä noin 600 l/v vähemmän kuin aikaisemmin.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages23
ISBN (Print)951-38-1901-9
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number263
ISSN0358-5085

Fingerprint

heat pump
Group

Cite this

Korhonen, R. (1983). Öljylämmitysjärjestelmän energiataloudellinen kunnostus: Öljynkulutuksen seuranta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 263
Korhonen, Reino. / Öljylämmitysjärjestelmän energiataloudellinen kunnostus : Öljynkulutuksen seuranta. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 263).
@book{4184188887a1458b904695d7ecd38231,
title = "{\"O}ljyl{\"a}mmitysj{\"a}rjestelm{\"a}n energiataloudellinen kunnostus: {\"O}ljynkulutuksen seuranta",
abstract = "Tarkastellaan {\"o}ljynkulutusta pientaloissa, joiden {\"o}ljyl{\"a}mmitysj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a} on kunnostettu. Rakennusten {\"o}ljyl{\"a}mmitysj{\"a}rjestelmi{\"a} on parannettu eri tavoin; erist{\"a}m{\"a}ll{\"a} kattila, vaihtamalla poltin jne. Vuoden ajan on koekohteiden {\"o}ljynkulutusta seurattu. Vertailukohtana on ollut asukkaiden ilmoittama aikaisempien vuosien keskim{\"a}{\"a}r{\"a}inen kulutus. Taloissa, joissa on tehty parannuksia, on {\"o}ljynkulutus pudonnut keskim{\"a}{\"a}rin l 000 l/v. My{\"o}s ne talot, joissa ei mink{\"a}{\"a}nlaisia muutoksia l{\"a}mnitysj{\"a}rjestelmiin tehty, ovat kuluttaneet aikaisempaa jonkin verran v{\"a}hemm{\"a}n {\"o}ljy{\"a}. Talot, joissa on pelk{\"a}st{\"a}{\"a}n eristyst{\"a} parannettu, kuluttivat seurantavuonna {\"o}ljy{\"a} noin 600 l/v v{\"a}hemm{\"a}n kuin aikaisemmin.",
author = "Reino Korhonen",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1901-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "263",
address = "Finland",

}

Korhonen, R 1983, Öljylämmitysjärjestelmän energiataloudellinen kunnostus: Öljynkulutuksen seuranta. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 263, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Öljylämmitysjärjestelmän energiataloudellinen kunnostus : Öljynkulutuksen seuranta. / Korhonen, Reino.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 263).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Öljylämmitysjärjestelmän energiataloudellinen kunnostus

T2 - Öljynkulutuksen seuranta

AU - Korhonen, Reino

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Tarkastellaan öljynkulutusta pientaloissa, joiden öljylämmitysjärjestelmää on kunnostettu. Rakennusten öljylämmitysjärjestelmiä on parannettu eri tavoin; eristämällä kattila, vaihtamalla poltin jne. Vuoden ajan on koekohteiden öljynkulutusta seurattu. Vertailukohtana on ollut asukkaiden ilmoittama aikaisempien vuosien keskimääräinen kulutus. Taloissa, joissa on tehty parannuksia, on öljynkulutus pudonnut keskimäärin l 000 l/v. Myös ne talot, joissa ei minkäänlaisia muutoksia lämnitysjärjestelmiin tehty, ovat kuluttaneet aikaisempaa jonkin verran vähemmän öljyä. Talot, joissa on pelkästään eristystä parannettu, kuluttivat seurantavuonna öljyä noin 600 l/v vähemmän kuin aikaisemmin.

AB - Tarkastellaan öljynkulutusta pientaloissa, joiden öljylämmitysjärjestelmää on kunnostettu. Rakennusten öljylämmitysjärjestelmiä on parannettu eri tavoin; eristämällä kattila, vaihtamalla poltin jne. Vuoden ajan on koekohteiden öljynkulutusta seurattu. Vertailukohtana on ollut asukkaiden ilmoittama aikaisempien vuosien keskimääräinen kulutus. Taloissa, joissa on tehty parannuksia, on öljynkulutus pudonnut keskimäärin l 000 l/v. Myös ne talot, joissa ei minkäänlaisia muutoksia lämnitysjärjestelmiin tehty, ovat kuluttaneet aikaisempaa jonkin verran vähemmän öljyä. Talot, joissa on pelkästään eristystä parannettu, kuluttivat seurantavuonna öljyä noin 600 l/v vähemmän kuin aikaisemmin.

M3 - Report

SN - 951-38-1901-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Öljylämmitysjärjestelmän energiataloudellinen kunnostus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Korhonen R. Öljylämmitysjärjestelmän energiataloudellinen kunnostus: Öljynkulutuksen seuranta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 263).