Öljylämmitysjärjestelmien korjaustarve vuoteen 1995

Erkki Lehtinen, Veijo Nykänen, Pekka Pajakkala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa selvitetään korjausrakentamisen nykyistä laajuutta ja sen kehitysnäkymiä Suomessa vuoteen 1995. Siinä esitetään, mikä on LVIS-laitteiden korjausten osuus rakennusten korjaustoiminnassa. Erityisesti tarkastellaan kiinteistökohtaisten öljylämmityskattiloiden, öljypolttimien ja öljysäiliöiden uusimistarvetta. Uusimistarpeella tarkoitetaan laitteen tuloa ikään, jolloin se on vaihdettava uuteen tai korjattava perusteellisesti. Tutkimuksessa selvitetään myös karkeasti mitä vaikutuksia korjauksilla olisi rakennusten energiankulutukseen. Korjausrakentamisen osuus talonrakentamisesta on selvästi kasvamassa. Sen odotetaan jatkossa kasvavan n. 5 % vuodessa. Talonrakentamiseen käytettävä rahamäärä kasvaa aiempaan verrattuna vain vähän. Kasvu kohdistuu lähes yksinomaan korjausrakentamiseen. LVIS-laitteiden korjausrakentaminen noudattelee koko korjausrakentamisen kehityssuuntaa. Talokohtaisten lämmitysjärjestelmien korjaustarve kasvaa lähitulevaisuudessa. Lämmityskattiloiden uusimistarve on pian yli 15 000 kattilaa vuodessa. Niistä on kevytöljykattiloita yli 10 000. Öljy-polttimien vaihtotarve on jatkossa lähes 30 000 kpl vuodessa. Myös öljysäiliöiden korjaustarve kasvaa merkittäväksi tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Rakennuskannassa on yli 200 000 omakotitaloa, joissa kattiloiden ja öljypolttimien uusimisella ja muilla kattilahuoneissa tehtävillä korjauksilla voitaisiin säästää keskimäärin 800 markan edestä öljyä vuodessa. Isommissa rakennuksissa vastaavilla korjauksilla säästettäisiin 2 500 - 3 000 markkaa vuodessa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages34
ISBN (Print)951-38-2463-2
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number527
ISSN0358-5085

Fingerprint

heating systems
oils

Keywords

  • oil
  • heating systems
  • reparing

Cite this

Lehtinen, E., Nykänen, V., & Pajakkala, P. (1986). Öljylämmitysjärjestelmien korjaustarve vuoteen 1995. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 527
Lehtinen, Erkki ; Nykänen, Veijo ; Pajakkala, Pekka. / Öljylämmitysjärjestelmien korjaustarve vuoteen 1995. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 34 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 527).
@book{e5b79249bf2642dd8d205bfb79fc01ca,
title = "{\"O}ljyl{\"a}mmitysj{\"a}rjestelmien korjaustarve vuoteen 1995",
abstract = "Tutkimuksessa selvitet{\"a}{\"a}n korjausrakentamisen nykyist{\"a} laajuutta ja sen kehitysn{\"a}kymi{\"a} Suomessa vuoteen 1995. Siin{\"a} esitet{\"a}{\"a}n, mik{\"a} on LVIS-laitteiden korjausten osuus rakennusten korjaustoiminnassa. Erityisesti tarkastellaan kiinteist{\"o}kohtaisten {\"o}ljyl{\"a}mmityskattiloiden, {\"o}ljypolttimien ja {\"o}ljys{\"a}ili{\"o}iden uusimistarvetta. Uusimistarpeella tarkoitetaan laitteen tuloa ik{\"a}{\"a}n, jolloin se on vaihdettava uuteen tai korjattava perusteellisesti. Tutkimuksessa selvitet{\"a}{\"a}n my{\"o}s karkeasti mit{\"a} vaikutuksia korjauksilla olisi rakennusten energiankulutukseen. Korjausrakentamisen osuus talonrakentamisesta on selv{\"a}sti kasvamassa. Sen odotetaan jatkossa kasvavan n. 5 {\%} vuodessa. Talonrakentamiseen k{\"a}ytett{\"a}v{\"a} raham{\"a}{\"a}r{\"a} kasvaa aiempaan verrattuna vain v{\"a}h{\"a}n. Kasvu kohdistuu l{\"a}hes yksinomaan korjausrakentamiseen. LVIS-laitteiden korjausrakentaminen noudattelee koko korjausrakentamisen kehityssuuntaa. Talokohtaisten l{\"a}mmitysj{\"a}rjestelmien korjaustarve kasvaa l{\"a}hitulevaisuudessa. L{\"a}mmityskattiloiden uusimistarve on pian yli 15 000 kattilaa vuodessa. Niist{\"a} on kevyt{\"o}ljykattiloita yli 10 000. {\"O}ljy-polttimien vaihtotarve on jatkossa l{\"a}hes 30 000 kpl vuodessa. My{\"o}s {\"o}ljys{\"a}ili{\"o}iden korjaustarve kasvaa merkitt{\"a}v{\"a}ksi t{\"a}m{\"a}n vuosikymmenen loppuun menness{\"a}. Rakennuskannassa on yli 200 000 omakotitaloa, joissa kattiloiden ja {\"o}ljypolttimien uusimisella ja muilla kattilahuoneissa teht{\"a}vill{\"a} korjauksilla voitaisiin s{\"a}{\"a}st{\"a}{\"a} keskim{\"a}{\"a}rin 800 markan edest{\"a} {\"o}ljy{\"a} vuodessa. Isommissa rakennuksissa vastaavilla korjauksilla s{\"a}{\"a}stett{\"a}isiin 2 500 - 3 000 markkaa vuodessa.",
keywords = "oil, heating systems, reparing",
author = "Erkki Lehtinen and Veijo Nyk{\"a}nen and Pekka Pajakkala",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2463-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "527",
address = "Finland",

}

Lehtinen, E, Nykänen, V & Pajakkala, P 1986, Öljylämmitysjärjestelmien korjaustarve vuoteen 1995. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 527, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Öljylämmitysjärjestelmien korjaustarve vuoteen 1995. / Lehtinen, Erkki; Nykänen, Veijo; Pajakkala, Pekka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 34 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 527).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Öljylämmitysjärjestelmien korjaustarve vuoteen 1995

AU - Lehtinen, Erkki

AU - Nykänen, Veijo

AU - Pajakkala, Pekka

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tutkimuksessa selvitetään korjausrakentamisen nykyistä laajuutta ja sen kehitysnäkymiä Suomessa vuoteen 1995. Siinä esitetään, mikä on LVIS-laitteiden korjausten osuus rakennusten korjaustoiminnassa. Erityisesti tarkastellaan kiinteistökohtaisten öljylämmityskattiloiden, öljypolttimien ja öljysäiliöiden uusimistarvetta. Uusimistarpeella tarkoitetaan laitteen tuloa ikään, jolloin se on vaihdettava uuteen tai korjattava perusteellisesti. Tutkimuksessa selvitetään myös karkeasti mitä vaikutuksia korjauksilla olisi rakennusten energiankulutukseen. Korjausrakentamisen osuus talonrakentamisesta on selvästi kasvamassa. Sen odotetaan jatkossa kasvavan n. 5 % vuodessa. Talonrakentamiseen käytettävä rahamäärä kasvaa aiempaan verrattuna vain vähän. Kasvu kohdistuu lähes yksinomaan korjausrakentamiseen. LVIS-laitteiden korjausrakentaminen noudattelee koko korjausrakentamisen kehityssuuntaa. Talokohtaisten lämmitysjärjestelmien korjaustarve kasvaa lähitulevaisuudessa. Lämmityskattiloiden uusimistarve on pian yli 15 000 kattilaa vuodessa. Niistä on kevytöljykattiloita yli 10 000. Öljy-polttimien vaihtotarve on jatkossa lähes 30 000 kpl vuodessa. Myös öljysäiliöiden korjaustarve kasvaa merkittäväksi tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Rakennuskannassa on yli 200 000 omakotitaloa, joissa kattiloiden ja öljypolttimien uusimisella ja muilla kattilahuoneissa tehtävillä korjauksilla voitaisiin säästää keskimäärin 800 markan edestä öljyä vuodessa. Isommissa rakennuksissa vastaavilla korjauksilla säästettäisiin 2 500 - 3 000 markkaa vuodessa.

AB - Tutkimuksessa selvitetään korjausrakentamisen nykyistä laajuutta ja sen kehitysnäkymiä Suomessa vuoteen 1995. Siinä esitetään, mikä on LVIS-laitteiden korjausten osuus rakennusten korjaustoiminnassa. Erityisesti tarkastellaan kiinteistökohtaisten öljylämmityskattiloiden, öljypolttimien ja öljysäiliöiden uusimistarvetta. Uusimistarpeella tarkoitetaan laitteen tuloa ikään, jolloin se on vaihdettava uuteen tai korjattava perusteellisesti. Tutkimuksessa selvitetään myös karkeasti mitä vaikutuksia korjauksilla olisi rakennusten energiankulutukseen. Korjausrakentamisen osuus talonrakentamisesta on selvästi kasvamassa. Sen odotetaan jatkossa kasvavan n. 5 % vuodessa. Talonrakentamiseen käytettävä rahamäärä kasvaa aiempaan verrattuna vain vähän. Kasvu kohdistuu lähes yksinomaan korjausrakentamiseen. LVIS-laitteiden korjausrakentaminen noudattelee koko korjausrakentamisen kehityssuuntaa. Talokohtaisten lämmitysjärjestelmien korjaustarve kasvaa lähitulevaisuudessa. Lämmityskattiloiden uusimistarve on pian yli 15 000 kattilaa vuodessa. Niistä on kevytöljykattiloita yli 10 000. Öljy-polttimien vaihtotarve on jatkossa lähes 30 000 kpl vuodessa. Myös öljysäiliöiden korjaustarve kasvaa merkittäväksi tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Rakennuskannassa on yli 200 000 omakotitaloa, joissa kattiloiden ja öljypolttimien uusimisella ja muilla kattilahuoneissa tehtävillä korjauksilla voitaisiin säästää keskimäärin 800 markan edestä öljyä vuodessa. Isommissa rakennuksissa vastaavilla korjauksilla säästettäisiin 2 500 - 3 000 markkaa vuodessa.

KW - oil

KW - heating systems

KW - reparing

M3 - Report

SN - 951-38-2463-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Öljylämmitysjärjestelmien korjaustarve vuoteen 1995

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lehtinen E, Nykänen V, Pajakkala P. Öljylämmitysjärjestelmien korjaustarve vuoteen 1995. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 34 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 527).