Öljyn kunnonvalvonnan perusmittaukset

Risto Parikka

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Voiteluöljynäytteen kuntomääritys voi sisältää epäpuhtausanalyysien ohella esimerkiksi voiteluöljyn hapettumisasteen, lisäainepitoisuuden tai vesipitoisuuden määrityksiä. Monipuolisen analyysivalikoiman avulla on mahdollista määrittää voiteluöljyn kunto ja saada runsaasti tietoa myös öljyvoidellun kohteen kunnosta. Seuraavassa esitellään joukko öljyjen kunnonvalvonnan analyysimenetelmiä, joita on käytettävissä VTT Tuotteet ja tuotannon sekä VTT Prosessien laboratorioissa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)24-26
JournalKunnossapito
Volume18
Issue number5
Publication statusPublished - 2004
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Parikka, R. (2004). Öljyn kunnonvalvonnan perusmittaukset. Kunnossapito, 18(5), 24-26.
Parikka, Risto. / Öljyn kunnonvalvonnan perusmittaukset. In: Kunnossapito. 2004 ; Vol. 18, No. 5. pp. 24-26.
@article{5c8dc22f0c2646b180057fe4f1d5e8dd,
title = "{\"O}ljyn kunnonvalvonnan perusmittaukset",
abstract = "Voitelu{\"o}ljyn{\"a}ytteen kuntom{\"a}{\"a}ritys voi sis{\"a}lt{\"a}{\"a} ep{\"a}puhtausanalyysien ohella esimerkiksi voitelu{\"o}ljyn hapettumisasteen, lis{\"a}ainepitoisuuden tai vesipitoisuuden m{\"a}{\"a}rityksi{\"a}. Monipuolisen analyysivalikoiman avulla on mahdollista m{\"a}{\"a}ritt{\"a}{\"a} voitelu{\"o}ljyn kunto ja saada runsaasti tietoa my{\"o}s {\"o}ljyvoidellun kohteen kunnosta. Seuraavassa esitell{\"a}{\"a}n joukko {\"o}ljyjen kunnonvalvonnan analyysimenetelmi{\"a}, joita on k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a} VTT Tuotteet ja tuotannon sek{\"a} VTT Prosessien laboratorioissa.",
author = "Risto Parikka",
note = "Project code: G4SU00164",
year = "2004",
language = "Finnish",
volume = "18",
pages = "24--26",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "5",

}

Parikka, R 2004, 'Öljyn kunnonvalvonnan perusmittaukset', Kunnossapito, vol. 18, no. 5, pp. 24-26.

Öljyn kunnonvalvonnan perusmittaukset. / Parikka, Risto.

In: Kunnossapito, Vol. 18, No. 5, 2004, p. 24-26.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Öljyn kunnonvalvonnan perusmittaukset

AU - Parikka, Risto

N1 - Project code: G4SU00164

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Voiteluöljynäytteen kuntomääritys voi sisältää epäpuhtausanalyysien ohella esimerkiksi voiteluöljyn hapettumisasteen, lisäainepitoisuuden tai vesipitoisuuden määrityksiä. Monipuolisen analyysivalikoiman avulla on mahdollista määrittää voiteluöljyn kunto ja saada runsaasti tietoa myös öljyvoidellun kohteen kunnosta. Seuraavassa esitellään joukko öljyjen kunnonvalvonnan analyysimenetelmiä, joita on käytettävissä VTT Tuotteet ja tuotannon sekä VTT Prosessien laboratorioissa.

AB - Voiteluöljynäytteen kuntomääritys voi sisältää epäpuhtausanalyysien ohella esimerkiksi voiteluöljyn hapettumisasteen, lisäainepitoisuuden tai vesipitoisuuden määrityksiä. Monipuolisen analyysivalikoiman avulla on mahdollista määrittää voiteluöljyn kunto ja saada runsaasti tietoa myös öljyvoidellun kohteen kunnosta. Seuraavassa esitellään joukko öljyjen kunnonvalvonnan analyysimenetelmiä, joita on käytettävissä VTT Tuotteet ja tuotannon sekä VTT Prosessien laboratorioissa.

M3 - Article

VL - 18

SP - 24

EP - 26

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 5

ER -