Kehitysympäristö LVI-prosessien vikadiagnoosimenetelmille

Translated title of the contribution: A development environment for diagnosis methods of HVAC-processes

Jouko Pakanen, Satu Kärki, Veli Möttönen

Research output: Book/ReportReport

2 Citations (Scopus)

Abstract

Vikadiagnoosimenetelmien kehitysympäristö on järjestelmä, joka muodostuu tietokoneista, tietoverkoista, prosessiliitännöistä, vikatietokirjastoista ja erilaisista työkaluohjelmistoista. Kehitysympäristön tavoitteena on koota samaan kokonaisuuteen kaikki tarpeelliset resurssit, joita LVI-prosessien diagnoosimenetelmien kehitystyössä tarvitaan. Järjestelmän avulla on mahdollista rationalisoida diagnoosimenetelmien tuotekehitystyötä, sillä kehitysympäristö mahdollistaa mm. menetelmien ja erilaisten käyttöliittymäratkaisujen vertailun ja demonstroinnin sekä menetelmien testauksen simuloiduilla, emuloiduilla tai todellisista LVI-prosesseista mitatuilla testitiedoilla. Keskeinen osa kehitysympäristön toimintaa koostuu erilaisista työkaluohjelmista, kuten ohjelmointikielistä, ohjelmointiympäristöistä sekä valmisohjelmista, joiden ominaisuuksia tarkastellaan diagnostiikan näkökulmasta. Kaupallisesti tarjolla olevat ohjelmistot kehittyvät ja valikoima täydentyy koko ajan. Siksi tarkastelu koskeekin vain keskeisimpiä alan ohjelmistoja. Julkaisun lopussa esitetään muutamia vikadiagnoosimenetelmiä sekä työkaluohjelmia, joilla ne on aikaansaatu. Ne ovat esimerkkejä nykyisistä toteutusmahdollisuuksista ja niiden tarkoituksena on demonstroida diagnostiikan sovellutuksia LVI-prosesseissa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages52
ISBN (Print)951-38-4968-6
Publication statusPublished - 1996
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1773
ISSN1235-0605

Fingerprint

Nefopam

Keywords

 • HVAC
 • heating
 • ventilation
 • air conditioning
 • fault analysis
 • methods
 • tests
 • neural nets
 • computer programs
 • fuzzy logic
 • computer programming

Cite this

Pakanen, J., Kärki, S., & Möttönen, V. (1996). Kehitysympäristö LVI-prosessien vikadiagnoosimenetelmille. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1773
Pakanen, Jouko ; Kärki, Satu ; Möttönen, Veli. / Kehitysympäristö LVI-prosessien vikadiagnoosimenetelmille. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1996. 52 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1773).
@book{e9dfe8860b7d45deb018af020d6ef422,
title = "Kehitysymp{\"a}rist{\"o} LVI-prosessien vikadiagnoosimenetelmille",
abstract = "Vikadiagnoosimenetelmien kehitysymp{\"a}rist{\"o} on j{\"a}rjestelm{\"a}, joka muodostuu tietokoneista, tietoverkoista, prosessiliit{\"a}nn{\"o}ist{\"a}, vikatietokirjastoista ja erilaisista ty{\"o}kaluohjelmistoista. Kehitysymp{\"a}rist{\"o}n tavoitteena on koota samaan kokonaisuuteen kaikki tarpeelliset resurssit, joita LVI-prosessien diagnoosimenetelmien kehitysty{\"o}ss{\"a} tarvitaan. J{\"a}rjestelm{\"a}n avulla on mahdollista rationalisoida diagnoosimenetelmien tuotekehitysty{\"o}t{\"a}, sill{\"a} kehitysymp{\"a}rist{\"o} mahdollistaa mm. menetelmien ja erilaisten k{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}ratkaisujen vertailun ja demonstroinnin sek{\"a} menetelmien testauksen simuloiduilla, emuloiduilla tai todellisista LVI-prosesseista mitatuilla testitiedoilla. Keskeinen osa kehitysymp{\"a}rist{\"o}n toimintaa koostuu erilaisista ty{\"o}kaluohjelmista, kuten ohjelmointikielist{\"a}, ohjelmointiymp{\"a}rist{\"o}ist{\"a} sek{\"a} valmisohjelmista, joiden ominaisuuksia tarkastellaan diagnostiikan n{\"a}k{\"o}kulmasta. Kaupallisesti tarjolla olevat ohjelmistot kehittyv{\"a}t ja valikoima t{\"a}ydentyy koko ajan. Siksi tarkastelu koskeekin vain keskeisimpi{\"a} alan ohjelmistoja. Julkaisun lopussa esitet{\"a}{\"a}n muutamia vikadiagnoosimenetelmi{\"a} sek{\"a} ty{\"o}kaluohjelmia, joilla ne on aikaansaatu. Ne ovat esimerkkej{\"a} nykyisist{\"a} toteutusmahdollisuuksista ja niiden tarkoituksena on demonstroida diagnostiikan sovellutuksia LVI-prosesseissa.",
keywords = "HVAC, heating, ventilation, air conditioning, fault analysis, methods, tests, neural nets, computer programs, fuzzy logic, computer programming",
author = "Jouko Pakanen and Satu K{\"a}rki and Veli M{\"o}tt{\"o}nen",
year = "1996",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4968-6",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1773",
address = "Finland",

}

Pakanen, J, Kärki, S & Möttönen, V 1996, Kehitysympäristö LVI-prosessien vikadiagnoosimenetelmille. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1773, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kehitysympäristö LVI-prosessien vikadiagnoosimenetelmille. / Pakanen, Jouko; Kärki, Satu; Möttönen, Veli.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1996. 52 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1773).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kehitysympäristö LVI-prosessien vikadiagnoosimenetelmille

AU - Pakanen, Jouko

AU - Kärki, Satu

AU - Möttönen, Veli

PY - 1996

Y1 - 1996

N2 - Vikadiagnoosimenetelmien kehitysympäristö on järjestelmä, joka muodostuu tietokoneista, tietoverkoista, prosessiliitännöistä, vikatietokirjastoista ja erilaisista työkaluohjelmistoista. Kehitysympäristön tavoitteena on koota samaan kokonaisuuteen kaikki tarpeelliset resurssit, joita LVI-prosessien diagnoosimenetelmien kehitystyössä tarvitaan. Järjestelmän avulla on mahdollista rationalisoida diagnoosimenetelmien tuotekehitystyötä, sillä kehitysympäristö mahdollistaa mm. menetelmien ja erilaisten käyttöliittymäratkaisujen vertailun ja demonstroinnin sekä menetelmien testauksen simuloiduilla, emuloiduilla tai todellisista LVI-prosesseista mitatuilla testitiedoilla. Keskeinen osa kehitysympäristön toimintaa koostuu erilaisista työkaluohjelmista, kuten ohjelmointikielistä, ohjelmointiympäristöistä sekä valmisohjelmista, joiden ominaisuuksia tarkastellaan diagnostiikan näkökulmasta. Kaupallisesti tarjolla olevat ohjelmistot kehittyvät ja valikoima täydentyy koko ajan. Siksi tarkastelu koskeekin vain keskeisimpiä alan ohjelmistoja. Julkaisun lopussa esitetään muutamia vikadiagnoosimenetelmiä sekä työkaluohjelmia, joilla ne on aikaansaatu. Ne ovat esimerkkejä nykyisistä toteutusmahdollisuuksista ja niiden tarkoituksena on demonstroida diagnostiikan sovellutuksia LVI-prosesseissa.

AB - Vikadiagnoosimenetelmien kehitysympäristö on järjestelmä, joka muodostuu tietokoneista, tietoverkoista, prosessiliitännöistä, vikatietokirjastoista ja erilaisista työkaluohjelmistoista. Kehitysympäristön tavoitteena on koota samaan kokonaisuuteen kaikki tarpeelliset resurssit, joita LVI-prosessien diagnoosimenetelmien kehitystyössä tarvitaan. Järjestelmän avulla on mahdollista rationalisoida diagnoosimenetelmien tuotekehitystyötä, sillä kehitysympäristö mahdollistaa mm. menetelmien ja erilaisten käyttöliittymäratkaisujen vertailun ja demonstroinnin sekä menetelmien testauksen simuloiduilla, emuloiduilla tai todellisista LVI-prosesseista mitatuilla testitiedoilla. Keskeinen osa kehitysympäristön toimintaa koostuu erilaisista työkaluohjelmista, kuten ohjelmointikielistä, ohjelmointiympäristöistä sekä valmisohjelmista, joiden ominaisuuksia tarkastellaan diagnostiikan näkökulmasta. Kaupallisesti tarjolla olevat ohjelmistot kehittyvät ja valikoima täydentyy koko ajan. Siksi tarkastelu koskeekin vain keskeisimpiä alan ohjelmistoja. Julkaisun lopussa esitetään muutamia vikadiagnoosimenetelmiä sekä työkaluohjelmia, joilla ne on aikaansaatu. Ne ovat esimerkkejä nykyisistä toteutusmahdollisuuksista ja niiden tarkoituksena on demonstroida diagnostiikan sovellutuksia LVI-prosesseissa.

KW - HVAC

KW - heating

KW - ventilation

KW - air conditioning

KW - fault analysis

KW - methods

KW - tests

KW - neural nets

KW - computer programs

KW - fuzzy logic

KW - computer programming

M3 - Report

SN - 951-38-4968-6

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Kehitysympäristö LVI-prosessien vikadiagnoosimenetelmille

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Pakanen J, Kärki S, Möttönen V. Kehitysympäristö LVI-prosessien vikadiagnoosimenetelmille. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1996. 52 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1773).