Accelerating access initiative

  Research output: Contribution to journalArticleScientific

  Abstract

  Vuonna 2000 syntynyt Accelerating Access Initiative (AAI) on julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöohjelma, jossa mukana ovat UNAIDS, WHO, UNICEF, UNPF, Maailmanpankki ja kuusi kansainvälistä Iääkeyritystä. Ohjelman tavoitteena on edistää HIV-potilaiden hoitoa ja Iääkitystä sekä parantaa heidän saamaansa tukea kehittyvissä maissa. Vaikka Iääkkeiden korkeat hinnat ovat vain yksi este niiden saatavuuden tiellä, Iääkkeiden hintojen alentaminen on kuitenkin tärkeä keino saatavuuden parantamisessa. Sen sijaan että AAI olisi luonut järjestelmän, joka perustuu pakollisiin hinnanalennuksiin kehittyvissä maissa, AAI vaatii, että jokainen maa neuvottelee jokaisen lääkkeen hinnan erikseen kunkin osallistuvan kansainvälisen lääkeyrityksen kanssa. Heinäkuuhun 2003 mennessä kaikkiaan 84 maata oli ilmaissut kiinnostuksensa osallistua AAI:n toimintaan. Nämä maat ovat UNAIDS:in avustuksella neuvotelleet yksitellen eri Iääkeyritysten kanssa antiretroviraalilääkkeiden hinnanalennuksista kansallisten ohjelmien puitteissa. Vaikka AAI-ohjelma on saavuttanut ensimmäisinä vuosinaan jo selviä tuloksia, sillä on vielä pitkä matka siihen, etta se voisi muuttaa miljoonien antiretroviraalilääkitystä tarvitsevien elämää Afrikassa ja muissa kehittyvissä maissa.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)41-45
  JournalDosis
  Volume20
  Publication statusPublished - 2004
  MoE publication typeB1 Article in a scientific magazine

  Cite this

  Nuutila, Anna-Maria. / Accelerating access initiative. In: Dosis. 2004 ; Vol. 20. pp. 41-45.
  @article{dbe70c9a80ec4fd5a528bbf2c58f7f55,
  title = "Accelerating access initiative",
  abstract = "Vuonna 2000 syntynyt Accelerating Access Initiative (AAI) on julkisen ja yksityisen sektorin yhteisty{\"o}ohjelma, jossa mukana ovat UNAIDS, WHO, UNICEF, UNPF, Maailmanpankki ja kuusi kansainv{\"a}list{\"a} I{\"a}{\"a}keyrityst{\"a}. Ohjelman tavoitteena on edist{\"a}{\"a} HIV-potilaiden hoitoa ja I{\"a}{\"a}kityst{\"a} sek{\"a} parantaa heid{\"a}n saamaansa tukea kehittyviss{\"a} maissa. Vaikka I{\"a}{\"a}kkeiden korkeat hinnat ovat vain yksi este niiden saatavuuden tiell{\"a}, I{\"a}{\"a}kkeiden hintojen alentaminen on kuitenkin t{\"a}rke{\"a} keino saatavuuden parantamisessa. Sen sijaan ett{\"a} AAI olisi luonut j{\"a}rjestelm{\"a}n, joka perustuu pakollisiin hinnanalennuksiin kehittyviss{\"a} maissa, AAI vaatii, ett{\"a} jokainen maa neuvottelee jokaisen l{\"a}{\"a}kkeen hinnan erikseen kunkin osallistuvan kansainv{\"a}lisen l{\"a}{\"a}keyrityksen kanssa. Hein{\"a}kuuhun 2003 menness{\"a} kaikkiaan 84 maata oli ilmaissut kiinnostuksensa osallistua AAI:n toimintaan. N{\"a}m{\"a} maat ovat UNAIDS:in avustuksella neuvotelleet yksitellen eri I{\"a}{\"a}keyritysten kanssa antiretroviraalil{\"a}{\"a}kkeiden hinnanalennuksista kansallisten ohjelmien puitteissa. Vaikka AAI-ohjelma on saavuttanut ensimm{\"a}isin{\"a} vuosinaan jo selvi{\"a} tuloksia, sill{\"a} on viel{\"a} pitk{\"a} matka siihen, etta se voisi muuttaa miljoonien antiretroviraalil{\"a}{\"a}kityst{\"a} tarvitsevien el{\"a}m{\"a}{\"a} Afrikassa ja muissa kehittyviss{\"a} maissa.",
  author = "Anna-Maria Nuutila",
  year = "2004",
  language = "Finnish",
  volume = "20",
  pages = "41--45",
  journal = "Dosis",
  issn = "0783-4233",

  }

  Nuutila, A-M 2004, 'Accelerating access initiative', Dosis, vol. 20, pp. 41-45.

  Accelerating access initiative. / Nuutila, Anna-Maria.

  In: Dosis, Vol. 20, 2004, p. 41-45.

  Research output: Contribution to journalArticleScientific

  TY - JOUR

  T1 - Accelerating access initiative

  AU - Nuutila, Anna-Maria

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - Vuonna 2000 syntynyt Accelerating Access Initiative (AAI) on julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöohjelma, jossa mukana ovat UNAIDS, WHO, UNICEF, UNPF, Maailmanpankki ja kuusi kansainvälistä Iääkeyritystä. Ohjelman tavoitteena on edistää HIV-potilaiden hoitoa ja Iääkitystä sekä parantaa heidän saamaansa tukea kehittyvissä maissa. Vaikka Iääkkeiden korkeat hinnat ovat vain yksi este niiden saatavuuden tiellä, Iääkkeiden hintojen alentaminen on kuitenkin tärkeä keino saatavuuden parantamisessa. Sen sijaan että AAI olisi luonut järjestelmän, joka perustuu pakollisiin hinnanalennuksiin kehittyvissä maissa, AAI vaatii, että jokainen maa neuvottelee jokaisen lääkkeen hinnan erikseen kunkin osallistuvan kansainvälisen lääkeyrityksen kanssa. Heinäkuuhun 2003 mennessä kaikkiaan 84 maata oli ilmaissut kiinnostuksensa osallistua AAI:n toimintaan. Nämä maat ovat UNAIDS:in avustuksella neuvotelleet yksitellen eri Iääkeyritysten kanssa antiretroviraalilääkkeiden hinnanalennuksista kansallisten ohjelmien puitteissa. Vaikka AAI-ohjelma on saavuttanut ensimmäisinä vuosinaan jo selviä tuloksia, sillä on vielä pitkä matka siihen, etta se voisi muuttaa miljoonien antiretroviraalilääkitystä tarvitsevien elämää Afrikassa ja muissa kehittyvissä maissa.

  AB - Vuonna 2000 syntynyt Accelerating Access Initiative (AAI) on julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöohjelma, jossa mukana ovat UNAIDS, WHO, UNICEF, UNPF, Maailmanpankki ja kuusi kansainvälistä Iääkeyritystä. Ohjelman tavoitteena on edistää HIV-potilaiden hoitoa ja Iääkitystä sekä parantaa heidän saamaansa tukea kehittyvissä maissa. Vaikka Iääkkeiden korkeat hinnat ovat vain yksi este niiden saatavuuden tiellä, Iääkkeiden hintojen alentaminen on kuitenkin tärkeä keino saatavuuden parantamisessa. Sen sijaan että AAI olisi luonut järjestelmän, joka perustuu pakollisiin hinnanalennuksiin kehittyvissä maissa, AAI vaatii, että jokainen maa neuvottelee jokaisen lääkkeen hinnan erikseen kunkin osallistuvan kansainvälisen lääkeyrityksen kanssa. Heinäkuuhun 2003 mennessä kaikkiaan 84 maata oli ilmaissut kiinnostuksensa osallistua AAI:n toimintaan. Nämä maat ovat UNAIDS:in avustuksella neuvotelleet yksitellen eri Iääkeyritysten kanssa antiretroviraalilääkkeiden hinnanalennuksista kansallisten ohjelmien puitteissa. Vaikka AAI-ohjelma on saavuttanut ensimmäisinä vuosinaan jo selviä tuloksia, sillä on vielä pitkä matka siihen, etta se voisi muuttaa miljoonien antiretroviraalilääkitystä tarvitsevien elämää Afrikassa ja muissa kehittyvissä maissa.

  M3 - Article

  VL - 20

  SP - 41

  EP - 45

  JO - Dosis

  JF - Dosis

  SN - 0783-4233

  ER -