Ylläpitotekniikoiden soveltaminen VHDL-kieleen perustuvassa suunnitteluprosessissa

Translated title of the contribution: Adapting of maintenance techniques in VHDL based design process

Marko Palola

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Työssä suunniteltiin ja kehitettiin ASIC-piirien suunnitteluprosessi ja -ympäristö. Ympäristöstä suoritetaan suunnitteluprosessia, joka perustuu syntetisoitavan piirin toiminnan mallinnukseen SA/VHDL-menetelmällä. Työtehtäviinjaon jälkeen ympäristöön asennettiin olemassa olevia työkaluja. Suunnitteluympäristön mallinnuksessa työprosessi kuvataan graafiseksi työvuoksi. Työvuo sisältää suunnittelun työvaiheet, työvaiheiden ohjeet ja työkalujen käynnistyskomennot. Työvuot ovat suoritettavia kuvauksia, joita käytettäessä prosessia voidaan mitata, parantaa, kontrolloida ja nopeuttaa. Suunniteltavan prosessimallin vaatimuksiin kuuluivat ylläpito- ja uudelleenkäyttötyövaiheiden suunnitteleminen ja mallintaminen. Ylläpitomenetelmiä työssä olivat suunnitelmatiedostojen hallinta suunnittelussa ja uudelleenkäyttötilanteissa. Uudelleenkäytössä sovellettiin komponentointia ja dokumentointia tukevia menetelmiä. Työn tuloksena saatiin graafinen suunnitteluympäristö, jonka avulla suunnittelu voidaan tehdä helpommin ja nopeammin. Ylläpitomenetelmien avulla parannettiin spesifikaatiomallien uudelleenkäytettävyyttä ja VHDL-kielisen suunnitelman hallintaa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages74
ISBN (Electronic)951-38-4534-6
ISBN (Print)951-38-4533-8
Publication statusPublished - 1997
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Julkaisuja - Publikationer
Volume823
ISSN1235-0613

Fingerprint

Maintenance

Keywords

  • ASIC
  • design environment
  • programming languages
  • computer interfaces
  • workflow

Cite this

Palola, M. (1997). Ylläpitotekniikoiden soveltaminen VHDL-kieleen perustuvassa suunnitteluprosessissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Julkaisuja - Publikationer, Vol.. 823
Palola, Marko. / Ylläpitotekniikoiden soveltaminen VHDL-kieleen perustuvassa suunnitteluprosessissa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 74 p. (VTT Julkaisuja - Publikationer, Vol. 823).
@book{1c92dbebee92454f8bc424f38ef32a7e,
title = "Yll{\"a}pitotekniikoiden soveltaminen VHDL-kieleen perustuvassa suunnitteluprosessissa",
abstract = "Ty{\"o}ss{\"a} suunniteltiin ja kehitettiin ASIC-piirien suunnitteluprosessi ja -ymp{\"a}rist{\"o}. Ymp{\"a}rist{\"o}st{\"a} suoritetaan suunnitteluprosessia, joka perustuu syntetisoitavan piirin toiminnan mallinnukseen SA/VHDL-menetelm{\"a}ll{\"a}. Ty{\"o}teht{\"a}viinjaon j{\"a}lkeen ymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n asennettiin olemassa olevia ty{\"o}kaluja. Suunnitteluymp{\"a}rist{\"o}n mallinnuksessa ty{\"o}prosessi kuvataan graafiseksi ty{\"o}vuoksi. Ty{\"o}vuo sis{\"a}lt{\"a}{\"a} suunnittelun ty{\"o}vaiheet, ty{\"o}vaiheiden ohjeet ja ty{\"o}kalujen k{\"a}ynnistyskomennot. Ty{\"o}vuot ovat suoritettavia kuvauksia, joita k{\"a}ytett{\"a}ess{\"a} prosessia voidaan mitata, parantaa, kontrolloida ja nopeuttaa. Suunniteltavan prosessimallin vaatimuksiin kuuluivat yll{\"a}pito- ja uudelleenk{\"a}ytt{\"o}ty{\"o}vaiheiden suunnitteleminen ja mallintaminen. Yll{\"a}pitomenetelmi{\"a} ty{\"o}ss{\"a} olivat suunnitelmatiedostojen hallinta suunnittelussa ja uudelleenk{\"a}ytt{\"o}tilanteissa. Uudelleenk{\"a}yt{\"o}ss{\"a} sovellettiin komponentointia ja dokumentointia tukevia menetelmi{\"a}. Ty{\"o}n tuloksena saatiin graafinen suunnitteluymp{\"a}rist{\"o}, jonka avulla suunnittelu voidaan tehd{\"a} helpommin ja nopeammin. Yll{\"a}pitomenetelmien avulla parannettiin spesifikaatiomallien uudelleenk{\"a}ytett{\"a}vyytt{\"a} ja VHDL-kielisen suunnitelman hallintaa.",
keywords = "ASIC, design environment, programming languages, computer interfaces, workflow",
author = "Marko Palola",
year = "1997",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4533-8",
series = "VTT Julkaisuja - Publikationer",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Palola, M 1997, Ylläpitotekniikoiden soveltaminen VHDL-kieleen perustuvassa suunnitteluprosessissa. VTT Julkaisuja - Publikationer, vol. 823, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Ylläpitotekniikoiden soveltaminen VHDL-kieleen perustuvassa suunnitteluprosessissa. / Palola, Marko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 74 p. (VTT Julkaisuja - Publikationer, Vol. 823).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Ylläpitotekniikoiden soveltaminen VHDL-kieleen perustuvassa suunnitteluprosessissa

AU - Palola, Marko

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Työssä suunniteltiin ja kehitettiin ASIC-piirien suunnitteluprosessi ja -ympäristö. Ympäristöstä suoritetaan suunnitteluprosessia, joka perustuu syntetisoitavan piirin toiminnan mallinnukseen SA/VHDL-menetelmällä. Työtehtäviinjaon jälkeen ympäristöön asennettiin olemassa olevia työkaluja. Suunnitteluympäristön mallinnuksessa työprosessi kuvataan graafiseksi työvuoksi. Työvuo sisältää suunnittelun työvaiheet, työvaiheiden ohjeet ja työkalujen käynnistyskomennot. Työvuot ovat suoritettavia kuvauksia, joita käytettäessä prosessia voidaan mitata, parantaa, kontrolloida ja nopeuttaa. Suunniteltavan prosessimallin vaatimuksiin kuuluivat ylläpito- ja uudelleenkäyttötyövaiheiden suunnitteleminen ja mallintaminen. Ylläpitomenetelmiä työssä olivat suunnitelmatiedostojen hallinta suunnittelussa ja uudelleenkäyttötilanteissa. Uudelleenkäytössä sovellettiin komponentointia ja dokumentointia tukevia menetelmiä. Työn tuloksena saatiin graafinen suunnitteluympäristö, jonka avulla suunnittelu voidaan tehdä helpommin ja nopeammin. Ylläpitomenetelmien avulla parannettiin spesifikaatiomallien uudelleenkäytettävyyttä ja VHDL-kielisen suunnitelman hallintaa.

AB - Työssä suunniteltiin ja kehitettiin ASIC-piirien suunnitteluprosessi ja -ympäristö. Ympäristöstä suoritetaan suunnitteluprosessia, joka perustuu syntetisoitavan piirin toiminnan mallinnukseen SA/VHDL-menetelmällä. Työtehtäviinjaon jälkeen ympäristöön asennettiin olemassa olevia työkaluja. Suunnitteluympäristön mallinnuksessa työprosessi kuvataan graafiseksi työvuoksi. Työvuo sisältää suunnittelun työvaiheet, työvaiheiden ohjeet ja työkalujen käynnistyskomennot. Työvuot ovat suoritettavia kuvauksia, joita käytettäessä prosessia voidaan mitata, parantaa, kontrolloida ja nopeuttaa. Suunniteltavan prosessimallin vaatimuksiin kuuluivat ylläpito- ja uudelleenkäyttötyövaiheiden suunnitteleminen ja mallintaminen. Ylläpitomenetelmiä työssä olivat suunnitelmatiedostojen hallinta suunnittelussa ja uudelleenkäyttötilanteissa. Uudelleenkäytössä sovellettiin komponentointia ja dokumentointia tukevia menetelmiä. Työn tuloksena saatiin graafinen suunnitteluympäristö, jonka avulla suunnittelu voidaan tehdä helpommin ja nopeammin. Ylläpitomenetelmien avulla parannettiin spesifikaatiomallien uudelleenkäytettävyyttä ja VHDL-kielisen suunnitelman hallintaa.

KW - ASIC

KW - design environment

KW - programming languages

KW - computer interfaces

KW - workflow

M3 - Report

SN - 951-38-4533-8

T3 - VTT Julkaisuja - Publikationer

BT - Ylläpitotekniikoiden soveltaminen VHDL-kieleen perustuvassa suunnitteluprosessissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Palola M. Ylläpitotekniikoiden soveltaminen VHDL-kieleen perustuvassa suunnitteluprosessissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1997. 74 p. (VTT Julkaisuja - Publikationer, Vol. 823).