Ajettavuuden parantaminen kiinnostaa paperintekijöitä. PIRA Improving Paper Machine Runnability

Pertti Moilanen, Hannu Linna

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Viime syksynä VTT Tietotekniikan järjestämä Ajettavuus-seminaari keräsi laajan joukon kuulijoita sekä paperitehtailta että painoista. PIRA:n tammikuinen konferenssi jatkoi samaa teemaa mutta näkökulma oli nyt enemmän paperitehdaslähtöinen ja esitysten kirjo vaihtelikin märänpään kemiasta eri osaprosessien kautta valmiiden rullien ajettavuuteen. Huomattava määrä esityksistä - kahdeksan, kun esityksiä kaikkiaan oli 19 - oli suomalaisten pitämiä, joten maamme teknologia-arvostusta ajettavuusteeman tiimoilla voidaan pitää todella korkeana. Tilaisuus keräsi noin sata kuulijaa, jotka olivat pääasiassa paperitehtaista Euroopan eri maista aina Turkkia myöten.
Original languageFinnish
Pages (from-to)8-9
JournalGT-lehti
Issue number1
Publication statusPublished - 2001
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{d2c14c3473e04190ae4095ad3ead5933,
title = "Ajettavuuden parantaminen kiinnostaa paperintekij{\"o}it{\"a}. PIRA Improving Paper Machine Runnability",
abstract = "Viime syksyn{\"a} VTT Tietotekniikan j{\"a}rjest{\"a}m{\"a} Ajettavuus-seminaari ker{\"a}si laajan joukon kuulijoita sek{\"a} paperitehtailta ett{\"a} painoista. PIRA:n tammikuinen konferenssi jatkoi samaa teemaa mutta n{\"a}k{\"o}kulma oli nyt enemm{\"a}n paperitehdasl{\"a}ht{\"o}inen ja esitysten kirjo vaihtelikin m{\"a}r{\"a}np{\"a}{\"a}n kemiasta eri osaprosessien kautta valmiiden rullien ajettavuuteen. Huomattava m{\"a}{\"a}r{\"a} esityksist{\"a} - kahdeksan, kun esityksi{\"a} kaikkiaan oli 19 - oli suomalaisten pit{\"a}mi{\"a}, joten maamme teknologia-arvostusta ajettavuusteeman tiimoilla voidaan pit{\"a}{\"a} todella korkeana. Tilaisuus ker{\"a}si noin sata kuulijaa, jotka olivat p{\"a}{\"a}asiassa paperitehtaista Euroopan eri maista aina Turkkia my{\"o}ten.",
author = "Pertti Moilanen and Hannu Linna",
year = "2001",
language = "Finnish",
pages = "8--9",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1",

}

Ajettavuuden parantaminen kiinnostaa paperintekijöitä. PIRA Improving Paper Machine Runnability. / Moilanen, Pertti; Linna, Hannu.

In: GT-lehti, No. 1, 2001, p. 8-9.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Ajettavuuden parantaminen kiinnostaa paperintekijöitä. PIRA Improving Paper Machine Runnability

AU - Moilanen, Pertti

AU - Linna, Hannu

PY - 2001

Y1 - 2001

N2 - Viime syksynä VTT Tietotekniikan järjestämä Ajettavuus-seminaari keräsi laajan joukon kuulijoita sekä paperitehtailta että painoista. PIRA:n tammikuinen konferenssi jatkoi samaa teemaa mutta näkökulma oli nyt enemmän paperitehdaslähtöinen ja esitysten kirjo vaihtelikin märänpään kemiasta eri osaprosessien kautta valmiiden rullien ajettavuuteen. Huomattava määrä esityksistä - kahdeksan, kun esityksiä kaikkiaan oli 19 - oli suomalaisten pitämiä, joten maamme teknologia-arvostusta ajettavuusteeman tiimoilla voidaan pitää todella korkeana. Tilaisuus keräsi noin sata kuulijaa, jotka olivat pääasiassa paperitehtaista Euroopan eri maista aina Turkkia myöten.

AB - Viime syksynä VTT Tietotekniikan järjestämä Ajettavuus-seminaari keräsi laajan joukon kuulijoita sekä paperitehtailta että painoista. PIRA:n tammikuinen konferenssi jatkoi samaa teemaa mutta näkökulma oli nyt enemmän paperitehdaslähtöinen ja esitysten kirjo vaihtelikin märänpään kemiasta eri osaprosessien kautta valmiiden rullien ajettavuuteen. Huomattava määrä esityksistä - kahdeksan, kun esityksiä kaikkiaan oli 19 - oli suomalaisten pitämiä, joten maamme teknologia-arvostusta ajettavuusteeman tiimoilla voidaan pitää todella korkeana. Tilaisuus keräsi noin sata kuulijaa, jotka olivat pääasiassa paperitehtaista Euroopan eri maista aina Turkkia myöten.

M3 - Article

SP - 8

EP - 9

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 1

ER -