Akustiset anturit: Teoria, toimintaperiaatteet, ominaisuudet, kaupalliset anturit ja varusteet sekä valinta käyttötarkoituksen mukaan

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksen tarkoitus oli löytää paras vaihtoehto akustiseksi anturiksi kehitteillä olevaan valvontajärjestelmään. Raportissa käydään lyhyesti läpi akustisiin antureihin liittyvä teoria, esitellään peruskonstruktiot sekä erilaisten mikrofonien toimintaperiaatteet ja ominaisuudet. Erityinen painoarvo on annettu anturin valintakriteereiden läpikäymiselle. Lisäksi raportissa esitellään erilaisia kaupallisia antureita ja niiden varusteita. Tutkimuksen tuloksena päädyttiin suosittelemaan toimintaperiaatteeltaan kondensaattori-tyyppiseen mikrofonivalintaan. Riittävän hyvää tuulisuojaratkaisua mikrofonille ei toistaiseksi ole esittää ja paras saatavilla on huokoisesta polyuretaanivaahdosta valmistettu "vaahtomuovipallo".
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages75
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tutkimusraportti
NumberTUR C030/1

Keywords

  • acoustic sensors
  • microphones
  • windscreens

Cite this

@book{b2e79e3c94034c5d920bdc65c3dad888,
title = "Akustiset anturit: Teoria, toimintaperiaatteet, ominaisuudet, kaupalliset anturit ja varusteet sek{\"a} valinta k{\"a}ytt{\"o}tarkoituksen mukaan",
abstract = "Tutkimuksen tarkoitus oli l{\"o}yt{\"a}{\"a} paras vaihtoehto akustiseksi anturiksi kehitteill{\"a} olevaan valvontaj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n. Raportissa k{\"a}yd{\"a}{\"a}n lyhyesti l{\"a}pi akustisiin antureihin liittyv{\"a} teoria, esitell{\"a}{\"a}n peruskonstruktiot sek{\"a} erilaisten mikrofonien toimintaperiaatteet ja ominaisuudet. Erityinen painoarvo on annettu anturin valintakriteereiden l{\"a}pik{\"a}ymiselle. Lis{\"a}ksi raportissa esitell{\"a}{\"a}n erilaisia kaupallisia antureita ja niiden varusteita. Tutkimuksen tuloksena p{\"a}{\"a}dyttiin suosittelemaan toimintaperiaatteeltaan kondensaattori-tyyppiseen mikrofonivalintaan. Riitt{\"a}v{\"a}n hyv{\"a}{\"a} tuulisuojaratkaisua mikrofonille ei toistaiseksi ole esitt{\"a}{\"a} ja paras saatavilla on huokoisesta polyuretaanivaahdosta valmistettu {"}vaahtomuovipallo{"}.",
keywords = "acoustic sensors, microphones, windscreens",
author = "Panu Maijala",
year = "2000",
language = "Finnish",
series = "VTT Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "TUR C030/1",
address = "Finland",

}

Akustiset anturit : Teoria, toimintaperiaatteet, ominaisuudet, kaupalliset anturit ja varusteet sekä valinta käyttötarkoituksen mukaan. / Maijala, Panu.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 75 p. (VTT Tutkimusraportti; No. TUR C030/1).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Akustiset anturit

T2 - Teoria, toimintaperiaatteet, ominaisuudet, kaupalliset anturit ja varusteet sekä valinta käyttötarkoituksen mukaan

AU - Maijala, Panu

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Tutkimuksen tarkoitus oli löytää paras vaihtoehto akustiseksi anturiksi kehitteillä olevaan valvontajärjestelmään. Raportissa käydään lyhyesti läpi akustisiin antureihin liittyvä teoria, esitellään peruskonstruktiot sekä erilaisten mikrofonien toimintaperiaatteet ja ominaisuudet. Erityinen painoarvo on annettu anturin valintakriteereiden läpikäymiselle. Lisäksi raportissa esitellään erilaisia kaupallisia antureita ja niiden varusteita. Tutkimuksen tuloksena päädyttiin suosittelemaan toimintaperiaatteeltaan kondensaattori-tyyppiseen mikrofonivalintaan. Riittävän hyvää tuulisuojaratkaisua mikrofonille ei toistaiseksi ole esittää ja paras saatavilla on huokoisesta polyuretaanivaahdosta valmistettu "vaahtomuovipallo".

AB - Tutkimuksen tarkoitus oli löytää paras vaihtoehto akustiseksi anturiksi kehitteillä olevaan valvontajärjestelmään. Raportissa käydään lyhyesti läpi akustisiin antureihin liittyvä teoria, esitellään peruskonstruktiot sekä erilaisten mikrofonien toimintaperiaatteet ja ominaisuudet. Erityinen painoarvo on annettu anturin valintakriteereiden läpikäymiselle. Lisäksi raportissa esitellään erilaisia kaupallisia antureita ja niiden varusteita. Tutkimuksen tuloksena päädyttiin suosittelemaan toimintaperiaatteeltaan kondensaattori-tyyppiseen mikrofonivalintaan. Riittävän hyvää tuulisuojaratkaisua mikrofonille ei toistaiseksi ole esittää ja paras saatavilla on huokoisesta polyuretaanivaahdosta valmistettu "vaahtomuovipallo".

KW - acoustic sensors

KW - microphones

KW - windscreens

M3 - Report

T3 - VTT Tutkimusraportti

BT - Akustiset anturit

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Maijala P. Akustiset anturit: Teoria, toimintaperiaatteet, ominaisuudet, kaupalliset anturit ja varusteet sekä valinta käyttötarkoituksen mukaan. VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 75 p. (VTT Tutkimusraportti; No. TUR C030/1).