Alumiinin kehittyneet liittämismenetelmät: Ominaispiirteet ja sovelluskohteet

Mikko Pihkakoski

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Alumiinin käytön kasvun edellytyksenä on ollut lisääntynyt materiaali ja valmistustekninen tietämys alumiinista ja sen seoksista. Alumiinirakenteiden valmistustekniikassa liittämismenetelmien kehitys ja asiantuntemuksen lisääntyminen menetelmien tarjoamista ominaisuuksista on varsinkin johtavissa alumiinia käyttävissä maissa ollut huomattavaa. Tiedotteessa tarkastellaan alumiinin liittämismenetelmissä tapahtunutta kehitystä ja esitellään menetelmien ominaispiirteitä etuineen ja haittoineen. Kaasukaarihitsausmenetelmiä tarkastellaan laajimmin. Muita tarkasteltuja menetelmiä ovat vastus ja puristushitsausmenetelmät, sädehitsausmenetelmät, liimaus ja liimaushitsaus.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages46
ISBN (Print)951-38-3595-2
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1064
ISSN0358-5085

Fingerprint

aluminum
methodology

Keywords

  • aluminium
  • joining
  • bonding
  • welding
  • arc welding
  • pressure welding
  • welded joints
  • adhesive bonding

Cite this

Pihkakoski, M. (1989). Alumiinin kehittyneet liittämismenetelmät: Ominaispiirteet ja sovelluskohteet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1064
Pihkakoski, Mikko. / Alumiinin kehittyneet liittämismenetelmät : Ominaispiirteet ja sovelluskohteet. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 46 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1064).
@book{2162164677b144bda7545291a4b2d14a,
title = "Alumiinin kehittyneet liitt{\"a}mismenetelm{\"a}t: Ominaispiirteet ja sovelluskohteet",
abstract = "Alumiinin k{\"a}yt{\"o}n kasvun edellytyksen{\"a} on ollut lis{\"a}{\"a}ntynyt materiaali ja valmistustekninen tiet{\"a}mys alumiinista ja sen seoksista. Alumiinirakenteiden valmistustekniikassa liitt{\"a}mismenetelmien kehitys ja asiantuntemuksen lis{\"a}{\"a}ntyminen menetelmien tarjoamista ominaisuuksista on varsinkin johtavissa alumiinia k{\"a}ytt{\"a}viss{\"a} maissa ollut huomattavaa. Tiedotteessa tarkastellaan alumiinin liitt{\"a}mismenetelmiss{\"a} tapahtunutta kehityst{\"a} ja esitell{\"a}{\"a}n menetelmien ominaispiirteit{\"a} etuineen ja haittoineen. Kaasukaarihitsausmenetelmi{\"a} tarkastellaan laajimmin. Muita tarkasteltuja menetelmi{\"a} ovat vastus ja puristushitsausmenetelm{\"a}t, s{\"a}dehitsausmenetelm{\"a}t, liimaus ja liimaushitsaus.",
keywords = "aluminium, joining, bonding, welding, arc welding, pressure welding, welded joints, adhesive bonding",
author = "Mikko Pihkakoski",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3595-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1064",
address = "Finland",

}

Pihkakoski, M 1989, Alumiinin kehittyneet liittämismenetelmät: Ominaispiirteet ja sovelluskohteet. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1064, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Alumiinin kehittyneet liittämismenetelmät : Ominaispiirteet ja sovelluskohteet. / Pihkakoski, Mikko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 46 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1064).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Alumiinin kehittyneet liittämismenetelmät

T2 - Ominaispiirteet ja sovelluskohteet

AU - Pihkakoski, Mikko

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Alumiinin käytön kasvun edellytyksenä on ollut lisääntynyt materiaali ja valmistustekninen tietämys alumiinista ja sen seoksista. Alumiinirakenteiden valmistustekniikassa liittämismenetelmien kehitys ja asiantuntemuksen lisääntyminen menetelmien tarjoamista ominaisuuksista on varsinkin johtavissa alumiinia käyttävissä maissa ollut huomattavaa. Tiedotteessa tarkastellaan alumiinin liittämismenetelmissä tapahtunutta kehitystä ja esitellään menetelmien ominaispiirteitä etuineen ja haittoineen. Kaasukaarihitsausmenetelmiä tarkastellaan laajimmin. Muita tarkasteltuja menetelmiä ovat vastus ja puristushitsausmenetelmät, sädehitsausmenetelmät, liimaus ja liimaushitsaus.

AB - Alumiinin käytön kasvun edellytyksenä on ollut lisääntynyt materiaali ja valmistustekninen tietämys alumiinista ja sen seoksista. Alumiinirakenteiden valmistustekniikassa liittämismenetelmien kehitys ja asiantuntemuksen lisääntyminen menetelmien tarjoamista ominaisuuksista on varsinkin johtavissa alumiinia käyttävissä maissa ollut huomattavaa. Tiedotteessa tarkastellaan alumiinin liittämismenetelmissä tapahtunutta kehitystä ja esitellään menetelmien ominaispiirteitä etuineen ja haittoineen. Kaasukaarihitsausmenetelmiä tarkastellaan laajimmin. Muita tarkasteltuja menetelmiä ovat vastus ja puristushitsausmenetelmät, sädehitsausmenetelmät, liimaus ja liimaushitsaus.

KW - aluminium

KW - joining

KW - bonding

KW - welding

KW - arc welding

KW - pressure welding

KW - welded joints

KW - adhesive bonding

M3 - Report

SN - 951-38-3595-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Alumiinin kehittyneet liittämismenetelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Pihkakoski M. Alumiinin kehittyneet liittämismenetelmät: Ominaispiirteet ja sovelluskohteet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 46 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1064).