Alumiiniseokset avaruusrakenteissa

Pekka Kyrenius

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsitellään avaruuskäyttöön soveltuvien lämpökäsittelyllä lujitettujen alumiiniseosten valintaa ja käyttöä valmistustekniikan sekä tuotesuunnittelun vaatimuksista lähtien. Lähtökohtana on ollut käyttää loppukäyttötilaan lämpökäsiteltyjä alumiiniseoksia, joiden toimitustila on dokumentoitu ja verifioitu. Valmistusprosessit on pyritty valitsemaan siten, että alkuperäinen toimitustila säilyy toimitukseen asti. Materiaalin valinta ja tuotesuunnittelu tulee tehdä systemaattisesti ja kokonaisvaltaisesti. Avaruusolosuhteiden vuoksi joudutaan keskenään ristiriitaisten vaatimusten välillä tekemään kompromisseja, joilla saavutetaan kokonaisuuden kannalta optimaalinen ratkaisu.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages47
ISBN (Print)951-38-4730-6
Publication statusPublished - 1994
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1615
ISSN1235-0605

Keywords

  • space technology
  • aluminium alloys
  • materials selection
  • structural design
  • heat treatment
  • machining
  • tools
  • cutting fluids

Cite this

Kyrenius, P. (1994). Alumiiniseokset avaruusrakenteissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1615
Kyrenius, Pekka. / Alumiiniseokset avaruusrakenteissa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 47 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1615).
@book{06c36f878fca4e299099b4b36027b918,
title = "Alumiiniseokset avaruusrakenteissa",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n avaruusk{\"a}ytt{\"o}{\"o}n soveltuvien l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittelyll{\"a} lujitettujen alumiiniseosten valintaa ja k{\"a}ytt{\"o}{\"a} valmistustekniikan sek{\"a} tuotesuunnittelun vaatimuksista l{\"a}htien. L{\"a}ht{\"o}kohtana on ollut k{\"a}ytt{\"a}{\"a} loppuk{\"a}ytt{\"o}tilaan l{\"a}mp{\"o}k{\"a}siteltyj{\"a} alumiiniseoksia, joiden toimitustila on dokumentoitu ja verifioitu. Valmistusprosessit on pyritty valitsemaan siten, ett{\"a} alkuper{\"a}inen toimitustila s{\"a}ilyy toimitukseen asti. Materiaalin valinta ja tuotesuunnittelu tulee tehd{\"a} systemaattisesti ja kokonaisvaltaisesti. Avaruusolosuhteiden vuoksi joudutaan kesken{\"a}{\"a}n ristiriitaisten vaatimusten v{\"a}lill{\"a} tekem{\"a}{\"a}n kompromisseja, joilla saavutetaan kokonaisuuden kannalta optimaalinen ratkaisu.",
keywords = "space technology, aluminium alloys, materials selection, structural design, heat treatment, machining, tools, cutting fluids",
author = "Pekka Kyrenius",
year = "1994",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4730-6",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1615",
address = "Finland",

}

Kyrenius, P 1994, Alumiiniseokset avaruusrakenteissa. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1615, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Alumiiniseokset avaruusrakenteissa. / Kyrenius, Pekka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 47 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1615).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Alumiiniseokset avaruusrakenteissa

AU - Kyrenius, Pekka

PY - 1994

Y1 - 1994

N2 - Julkaisussa käsitellään avaruuskäyttöön soveltuvien lämpökäsittelyllä lujitettujen alumiiniseosten valintaa ja käyttöä valmistustekniikan sekä tuotesuunnittelun vaatimuksista lähtien. Lähtökohtana on ollut käyttää loppukäyttötilaan lämpökäsiteltyjä alumiiniseoksia, joiden toimitustila on dokumentoitu ja verifioitu. Valmistusprosessit on pyritty valitsemaan siten, että alkuperäinen toimitustila säilyy toimitukseen asti. Materiaalin valinta ja tuotesuunnittelu tulee tehdä systemaattisesti ja kokonaisvaltaisesti. Avaruusolosuhteiden vuoksi joudutaan keskenään ristiriitaisten vaatimusten välillä tekemään kompromisseja, joilla saavutetaan kokonaisuuden kannalta optimaalinen ratkaisu.

AB - Julkaisussa käsitellään avaruuskäyttöön soveltuvien lämpökäsittelyllä lujitettujen alumiiniseosten valintaa ja käyttöä valmistustekniikan sekä tuotesuunnittelun vaatimuksista lähtien. Lähtökohtana on ollut käyttää loppukäyttötilaan lämpökäsiteltyjä alumiiniseoksia, joiden toimitustila on dokumentoitu ja verifioitu. Valmistusprosessit on pyritty valitsemaan siten, että alkuperäinen toimitustila säilyy toimitukseen asti. Materiaalin valinta ja tuotesuunnittelu tulee tehdä systemaattisesti ja kokonaisvaltaisesti. Avaruusolosuhteiden vuoksi joudutaan keskenään ristiriitaisten vaatimusten välillä tekemään kompromisseja, joilla saavutetaan kokonaisuuden kannalta optimaalinen ratkaisu.

KW - space technology

KW - aluminium alloys

KW - materials selection

KW - structural design

KW - heat treatment

KW - machining

KW - tools

KW - cutting fluids

M3 - Report

SN - 951-38-4730-6

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Alumiiniseokset avaruusrakenteissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kyrenius P. Alumiiniseokset avaruusrakenteissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 47 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1615).