Alumiiniseosten lämpökäsittely

Jouko Virta, Kari Romu

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa annetaan yleiskuva alumiineista ja alumiiniseoksista sekä niiden käyttökohteista. Tarkemmin käsitellään alumiiniseosten lämpökäsittelyn perusteita ja lämpökäsittelyn vaikutusta mikrorakenteeseen ja materiaalien ominaisuuksiin. Lopuksi annetaan seoskohtaiset lämpökäsittelyohjeet (hehkutuksiin ja erkautuskarkaisuun) ja esitetään lämpökäsittelymerkinnät ja lämpökäsittelylaitteilta vaadittavat ominaisuudet sekä tarkastellaan muiden valmistusvaiheiden vaikutusta lämpökäsittelyyn ja lämpökäsitellyn tuotteen ominaisuuksiin.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages816
ISBN (Print)951-38-3040-3
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number816
ISSN0358-5085

Keywords

  • aluminium alloys
  • heat treatment

Cite this

Virta, J., & Romu, K. (1988). Alumiiniseosten lämpökäsittely. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 816
Virta, Jouko ; Romu, Kari. / Alumiiniseosten lämpökäsittely. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 816 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 816).
@book{d7a28f2c88064843b0311a5f2a5b65ec,
title = "Alumiiniseosten l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittely",
abstract = "Julkaisussa annetaan yleiskuva alumiineista ja alumiiniseoksista sek{\"a} niiden k{\"a}ytt{\"o}kohteista. Tarkemmin k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n alumiiniseosten l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittelyn perusteita ja l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittelyn vaikutusta mikrorakenteeseen ja materiaalien ominaisuuksiin. Lopuksi annetaan seoskohtaiset l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittelyohjeet (hehkutuksiin ja erkautuskarkaisuun) ja esitet{\"a}{\"a}n l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittelymerkinn{\"a}t ja l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittelylaitteilta vaadittavat ominaisuudet sek{\"a} tarkastellaan muiden valmistusvaiheiden vaikutusta l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittelyyn ja l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sitellyn tuotteen ominaisuuksiin.",
keywords = "aluminium alloys, heat treatment",
author = "Jouko Virta and Kari Romu",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3040-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "816",
address = "Finland",

}

Virta, J & Romu, K 1988, Alumiiniseosten lämpökäsittely. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 816, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Alumiiniseosten lämpökäsittely. / Virta, Jouko; Romu, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 816 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 816).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Alumiiniseosten lämpökäsittely

AU - Virta, Jouko

AU - Romu, Kari

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Julkaisussa annetaan yleiskuva alumiineista ja alumiiniseoksista sekä niiden käyttökohteista. Tarkemmin käsitellään alumiiniseosten lämpökäsittelyn perusteita ja lämpökäsittelyn vaikutusta mikrorakenteeseen ja materiaalien ominaisuuksiin. Lopuksi annetaan seoskohtaiset lämpökäsittelyohjeet (hehkutuksiin ja erkautuskarkaisuun) ja esitetään lämpökäsittelymerkinnät ja lämpökäsittelylaitteilta vaadittavat ominaisuudet sekä tarkastellaan muiden valmistusvaiheiden vaikutusta lämpökäsittelyyn ja lämpökäsitellyn tuotteen ominaisuuksiin.

AB - Julkaisussa annetaan yleiskuva alumiineista ja alumiiniseoksista sekä niiden käyttökohteista. Tarkemmin käsitellään alumiiniseosten lämpökäsittelyn perusteita ja lämpökäsittelyn vaikutusta mikrorakenteeseen ja materiaalien ominaisuuksiin. Lopuksi annetaan seoskohtaiset lämpökäsittelyohjeet (hehkutuksiin ja erkautuskarkaisuun) ja esitetään lämpökäsittelymerkinnät ja lämpökäsittelylaitteilta vaadittavat ominaisuudet sekä tarkastellaan muiden valmistusvaiheiden vaikutusta lämpökäsittelyyn ja lämpökäsitellyn tuotteen ominaisuuksiin.

KW - aluminium alloys

KW - heat treatment

M3 - Report

SN - 951-38-3040-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Alumiiniseosten lämpökäsittely

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Virta J, Romu K. Alumiiniseosten lämpökäsittely. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 816 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 816).