Ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tila

Matti Uusitalo, Bo-Christer Björk, Timo Mukari

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa käsitellään ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tilaa ja kehitysnäkymiä. Ammatillisia kurssikeskuksia on maassamme tätä nykyä 42 ja ne muodostavat koko maan suhteellisen hyvin kattavan verkoston. Taustaksi esitetään katsaus CAD/CAM-tekniikan kehittymiseen ja tämän kehityksen seurauksiin kurssikeskusten kannalta keskeisillä teollisuudenaloilla (metalli, rakentaminen ja elektroniikka). Tekninen kehitys ja sen seurauksena teollisuuden työvoimatarpeen kehittyminen asettaa uusia vaatimuksia ammatillisten kurssikeskusten laitteille ja ohjelmistoille sekä opetuksen sisällölle. Tutkimuksessa tehtyihin selvityksiin perustuen esitetään kurssikeskusten CAD-opetuksen nykytila keskeisin osin ja edelleen vuosien 1987 - 88 kehitystarpeet. Kehitystarpeiden yhteydessä esitetään myös ehdotuksia ilmenneiden puutteiden korjaamiseksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages56
ISBN (Print)951-38-2699-6
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number618
ISSN0358-5085

Keywords

  • CAD training
  • vocational education
  • future
  • Finland

Cite this

Uusitalo, M., Björk, B-C., & Mukari, T. (1986). Ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tila. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 618
Uusitalo, Matti ; Björk, Bo-Christer ; Mukari, Timo. / Ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tila. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 618).
@book{0a3cff9ab54445e4a252eff7a359093a,
title = "Ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tila",
abstract = "Tutkimuksessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tilaa ja kehitysn{\"a}kymi{\"a}. Ammatillisia kurssikeskuksia on maassamme t{\"a}t{\"a} nyky{\"a} 42 ja ne muodostavat koko maan suhteellisen hyvin kattavan verkoston. Taustaksi esitet{\"a}{\"a}n katsaus CAD/CAM-tekniikan kehittymiseen ja t{\"a}m{\"a}n kehityksen seurauksiin kurssikeskusten kannalta keskeisill{\"a} teollisuudenaloilla (metalli, rakentaminen ja elektroniikka). Tekninen kehitys ja sen seurauksena teollisuuden ty{\"o}voimatarpeen kehittyminen asettaa uusia vaatimuksia ammatillisten kurssikeskusten laitteille ja ohjelmistoille sek{\"a} opetuksen sis{\"a}ll{\"o}lle. Tutkimuksessa tehtyihin selvityksiin perustuen esitet{\"a}{\"a}n kurssikeskusten CAD-opetuksen nykytila keskeisin osin ja edelleen vuosien 1987 - 88 kehitystarpeet. Kehitystarpeiden yhteydess{\"a} esitet{\"a}{\"a}n my{\"o}s ehdotuksia ilmenneiden puutteiden korjaamiseksi.",
keywords = "CAD training, vocational education, future, Finland",
author = "Matti Uusitalo and Bo-Christer Bj{\"o}rk and Timo Mukari",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2699-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "618",
address = "Finland",

}

Uusitalo, M, Björk, B-C & Mukari, T 1986, Ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tila. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 618, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tila. / Uusitalo, Matti; Björk, Bo-Christer; Mukari, Timo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 618).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tila

AU - Uusitalo, Matti

AU - Björk, Bo-Christer

AU - Mukari, Timo

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tutkimuksessa käsitellään ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tilaa ja kehitysnäkymiä. Ammatillisia kurssikeskuksia on maassamme tätä nykyä 42 ja ne muodostavat koko maan suhteellisen hyvin kattavan verkoston. Taustaksi esitetään katsaus CAD/CAM-tekniikan kehittymiseen ja tämän kehityksen seurauksiin kurssikeskusten kannalta keskeisillä teollisuudenaloilla (metalli, rakentaminen ja elektroniikka). Tekninen kehitys ja sen seurauksena teollisuuden työvoimatarpeen kehittyminen asettaa uusia vaatimuksia ammatillisten kurssikeskusten laitteille ja ohjelmistoille sekä opetuksen sisällölle. Tutkimuksessa tehtyihin selvityksiin perustuen esitetään kurssikeskusten CAD-opetuksen nykytila keskeisin osin ja edelleen vuosien 1987 - 88 kehitystarpeet. Kehitystarpeiden yhteydessä esitetään myös ehdotuksia ilmenneiden puutteiden korjaamiseksi.

AB - Tutkimuksessa käsitellään ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tilaa ja kehitysnäkymiä. Ammatillisia kurssikeskuksia on maassamme tätä nykyä 42 ja ne muodostavat koko maan suhteellisen hyvin kattavan verkoston. Taustaksi esitetään katsaus CAD/CAM-tekniikan kehittymiseen ja tämän kehityksen seurauksiin kurssikeskusten kannalta keskeisillä teollisuudenaloilla (metalli, rakentaminen ja elektroniikka). Tekninen kehitys ja sen seurauksena teollisuuden työvoimatarpeen kehittyminen asettaa uusia vaatimuksia ammatillisten kurssikeskusten laitteille ja ohjelmistoille sekä opetuksen sisällölle. Tutkimuksessa tehtyihin selvityksiin perustuen esitetään kurssikeskusten CAD-opetuksen nykytila keskeisin osin ja edelleen vuosien 1987 - 88 kehitystarpeet. Kehitystarpeiden yhteydessä esitetään myös ehdotuksia ilmenneiden puutteiden korjaamiseksi.

KW - CAD training

KW - vocational education

KW - future

KW - Finland

M3 - Report

SN - 951-38-2699-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tila

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Uusitalo M, Björk B-C, Mukari T. Ammatillisten kurssikeskusten CAD-opetuksen tila. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 618).