Antares - Suomen avaruustutkimusohjelma

Translated title of the contribution: Antares- The Finnish Space Research Programme

Väinö Kelhä

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Antares sisältää 11 projektia, joiden tutkimuskohteina ovat astrofysiikka, aurinkokunnan kiinteät kappaleet, vesien ja metsien kaukokartoitus sekä avaruuslaitteet. Projektit hyödyntävät 40 ESA:n ja NASA:n satelliittia. Ohjelmaa rahoittavat Suomen Akatemia ja Tekes 8.3 miljoonalla eurolla. Kolmivuotinen ohjelma päättyy 31.3.2004. Ohjelma on tuottanut runsaasti tuloksia vuoden 2001 aikana. Universumin syntyä tutkivassa Planck-projektissa on kehitetty LFI instrumentin 70 GHz vastaanottimen prototyyppi sekä valmistettu lokakuussa tänä vuonna laukaistavan Integral satelliitin JEM-X röntgenmonitorin detektorit. Kuuhun matkaavan SMART-1 aluksen röntgenmonitori on valmistumassa. Marsin sään simulointiin osoittautui parhaaksi alkuperäinen Helsingin Yliopiston kehittämä malli. Ohjelmassa on julkaistu useita kymmeniä tieteellisiä artikkeleita ja yksi väitöskirja.
Original languageFinnish
Pages (from-to)9-10
JournalAvaruusuutiset
Issue number3
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Fingerprint

United States National Aeronautics and Space Administration
Research

Cite this

Kelhä, Väinö. / Antares - Suomen avaruustutkimusohjelma. In: Avaruusuutiset. 2002 ; No. 3. pp. 9-10.
@article{5fb549fe21be432d8b4ca7d4e178a908,
title = "Antares - Suomen avaruustutkimusohjelma",
abstract = "Antares sis{\"a}lt{\"a}{\"a} 11 projektia, joiden tutkimuskohteina ovat astrofysiikka, aurinkokunnan kiinte{\"a}t kappaleet, vesien ja metsien kaukokartoitus sek{\"a} avaruuslaitteet. Projektit hy{\"o}dynt{\"a}v{\"a}t 40 ESA:n ja NASA:n satelliittia. Ohjelmaa rahoittavat Suomen Akatemia ja Tekes 8.3 miljoonalla eurolla. Kolmivuotinen ohjelma p{\"a}{\"a}ttyy 31.3.2004. Ohjelma on tuottanut runsaasti tuloksia vuoden 2001 aikana. Universumin synty{\"a} tutkivassa Planck-projektissa on kehitetty LFI instrumentin 70 GHz vastaanottimen prototyyppi sek{\"a} valmistettu lokakuussa t{\"a}n{\"a} vuonna laukaistavan Integral satelliitin JEM-X r{\"o}ntgenmonitorin detektorit. Kuuhun matkaavan SMART-1 aluksen r{\"o}ntgenmonitori on valmistumassa. Marsin s{\"a}{\"a}n simulointiin osoittautui parhaaksi alkuper{\"a}inen Helsingin Yliopiston kehitt{\"a}m{\"a} malli. Ohjelmassa on julkaistu useita kymmeni{\"a} tieteellisi{\"a} artikkeleita ja yksi v{\"a}it{\"o}skirja.",
author = "V{\"a}in{\"o} Kelh{\"a}",
note = "Project code: A1SU00498",
year = "2002",
language = "Finnish",
pages = "9--10",
journal = "Avaruusuutiset",
issn = "1236-9403",
publisher = "TEKES",
number = "3",

}

Kelhä, V 2002, 'Antares - Suomen avaruustutkimusohjelma', Avaruusuutiset, no. 3, pp. 9-10.

Antares - Suomen avaruustutkimusohjelma. / Kelhä, Väinö.

In: Avaruusuutiset, No. 3, 2002, p. 9-10.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Antares - Suomen avaruustutkimusohjelma

AU - Kelhä, Väinö

N1 - Project code: A1SU00498

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Antares sisältää 11 projektia, joiden tutkimuskohteina ovat astrofysiikka, aurinkokunnan kiinteät kappaleet, vesien ja metsien kaukokartoitus sekä avaruuslaitteet. Projektit hyödyntävät 40 ESA:n ja NASA:n satelliittia. Ohjelmaa rahoittavat Suomen Akatemia ja Tekes 8.3 miljoonalla eurolla. Kolmivuotinen ohjelma päättyy 31.3.2004. Ohjelma on tuottanut runsaasti tuloksia vuoden 2001 aikana. Universumin syntyä tutkivassa Planck-projektissa on kehitetty LFI instrumentin 70 GHz vastaanottimen prototyyppi sekä valmistettu lokakuussa tänä vuonna laukaistavan Integral satelliitin JEM-X röntgenmonitorin detektorit. Kuuhun matkaavan SMART-1 aluksen röntgenmonitori on valmistumassa. Marsin sään simulointiin osoittautui parhaaksi alkuperäinen Helsingin Yliopiston kehittämä malli. Ohjelmassa on julkaistu useita kymmeniä tieteellisiä artikkeleita ja yksi väitöskirja.

AB - Antares sisältää 11 projektia, joiden tutkimuskohteina ovat astrofysiikka, aurinkokunnan kiinteät kappaleet, vesien ja metsien kaukokartoitus sekä avaruuslaitteet. Projektit hyödyntävät 40 ESA:n ja NASA:n satelliittia. Ohjelmaa rahoittavat Suomen Akatemia ja Tekes 8.3 miljoonalla eurolla. Kolmivuotinen ohjelma päättyy 31.3.2004. Ohjelma on tuottanut runsaasti tuloksia vuoden 2001 aikana. Universumin syntyä tutkivassa Planck-projektissa on kehitetty LFI instrumentin 70 GHz vastaanottimen prototyyppi sekä valmistettu lokakuussa tänä vuonna laukaistavan Integral satelliitin JEM-X röntgenmonitorin detektorit. Kuuhun matkaavan SMART-1 aluksen röntgenmonitori on valmistumassa. Marsin sään simulointiin osoittautui parhaaksi alkuperäinen Helsingin Yliopiston kehittämä malli. Ohjelmassa on julkaistu useita kymmeniä tieteellisiä artikkeleita ja yksi väitöskirja.

M3 - Article

SP - 9

EP - 10

JO - Avaruusuutiset

JF - Avaruusuutiset

SN - 1236-9403

IS - 3

ER -