ApRemodel - Asukasnäkökulma & As.Oy:n modernisointi ja lisärakentaminen

Eija Hasu, Veijo Nykänen

Research output: Contribution to conferenceOther conference contributionProfessional

Abstract

Asukkaiden asennoituminen asuinalueensa kehittämiseen lähtee liikkeelle heidän asumiskokemuksistaan ja asunnostaan. Oleellisia näkökulmia siinä ovat turvallisuus, yhteisö ja näkymät asunnosta. Vaikutusmahdollisuudet lisärakentamiseen ja tiedon saanti kehityksestä ovat tärkeitä. Asunto-osakeyhtiöille lisärakentaminen ei ole tuttua. Nykyiset säädökset ja kaavoituskäytännöt myös muodostavat esteitä lisärakentamiselle. Taloyhtiöiden on saatava oleellista hyötyä lisärakentamisesta. Tämä on mahdollista, mutta edellyttää yhteistyötä kaupungin kanssa. Taloyhtiöt tarvitsevat kumppanikseen myös hankekehittäjäyrityksiä. Kaupunkien tulisi myös tuki lisärakennushankkeissa on myös välttämätöntä.
Original languageFinnish
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeNot Eligible
EventTäydennysrakentamisen ja alueiden kehittämisen tutkimushankkeiden yhteisseminaari - Helsinki, Finland
Duration: 1 Feb 2012 → …

Seminar

SeminarTäydennysrakentamisen ja alueiden kehittämisen tutkimushankkeiden yhteisseminaari
CountryFinland
CityHelsinki
Period1/02/12 → …

Keywords

  • urban planning
  • infill development
  • inhabitants
  • retrofit

Cite this

Hasu, E., & Nykänen, V. (2012). ApRemodel - Asukasnäkökulma & As.Oy:n modernisointi ja lisärakentaminen. Täydennysrakentamisen ja alueiden kehittämisen tutkimushankkeiden yhteisseminaari, Helsinki, Finland.
Hasu, Eija ; Nykänen, Veijo. / ApRemodel - Asukasnäkökulma & As.Oy:n modernisointi ja lisärakentaminen. Täydennysrakentamisen ja alueiden kehittämisen tutkimushankkeiden yhteisseminaari, Helsinki, Finland.
@conference{a6f1d7f883624e438eb86901f1316cad,
title = "ApRemodel - Asukasn{\"a}k{\"o}kulma & As.Oy:n modernisointi ja lis{\"a}rakentaminen",
abstract = "Asukkaiden asennoituminen asuinalueensa kehitt{\"a}miseen l{\"a}htee liikkeelle heid{\"a}n asumiskokemuksistaan ja asunnostaan. Oleellisia n{\"a}k{\"o}kulmia siin{\"a} ovat turvallisuus, yhteis{\"o} ja n{\"a}kym{\"a}t asunnosta. Vaikutusmahdollisuudet lis{\"a}rakentamiseen ja tiedon saanti kehityksest{\"a} ovat t{\"a}rkeit{\"a}. Asunto-osakeyhti{\"o}ille lis{\"a}rakentaminen ei ole tuttua. Nykyiset s{\"a}{\"a}d{\"o}kset ja kaavoitusk{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t my{\"o}s muodostavat esteit{\"a} lis{\"a}rakentamiselle. Taloyhti{\"o}iden on saatava oleellista hy{\"o}ty{\"a} lis{\"a}rakentamisesta. T{\"a}m{\"a} on mahdollista, mutta edellytt{\"a}{\"a} yhteisty{\"o}t{\"a} kaupungin kanssa. Taloyhti{\"o}t tarvitsevat kumppanikseen my{\"o}s hankekehitt{\"a}j{\"a}yrityksi{\"a}. Kaupunkien tulisi my{\"o}s tuki lis{\"a}rakennushankkeissa on my{\"o}s v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}t{\"o}nt{\"a}.",
keywords = "urban planning, infill development, inhabitants, retrofit",
author = "Eija Hasu and Veijo Nyk{\"a}nen",
note = "Helsingin kaupungin l{\"a}hi{\"o}projekti ja t{\"a}ydennysrakentamisprojekti; null ; Conference date: 01-02-2012",
year = "2012",
language = "Finnish",

}

Hasu, E & Nykänen, V 2012, 'ApRemodel - Asukasnäkökulma & As.Oy:n modernisointi ja lisärakentaminen', Täydennysrakentamisen ja alueiden kehittämisen tutkimushankkeiden yhteisseminaari, Helsinki, Finland, 1/02/12.

ApRemodel - Asukasnäkökulma & As.Oy:n modernisointi ja lisärakentaminen. / Hasu, Eija; Nykänen, Veijo.

2012. Täydennysrakentamisen ja alueiden kehittämisen tutkimushankkeiden yhteisseminaari, Helsinki, Finland.

Research output: Contribution to conferenceOther conference contributionProfessional

TY - CONF

T1 - ApRemodel - Asukasnäkökulma & As.Oy:n modernisointi ja lisärakentaminen

AU - Hasu, Eija

AU - Nykänen, Veijo

N1 - Helsingin kaupungin lähiöprojekti ja täydennysrakentamisprojekti

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Asukkaiden asennoituminen asuinalueensa kehittämiseen lähtee liikkeelle heidän asumiskokemuksistaan ja asunnostaan. Oleellisia näkökulmia siinä ovat turvallisuus, yhteisö ja näkymät asunnosta. Vaikutusmahdollisuudet lisärakentamiseen ja tiedon saanti kehityksestä ovat tärkeitä. Asunto-osakeyhtiöille lisärakentaminen ei ole tuttua. Nykyiset säädökset ja kaavoituskäytännöt myös muodostavat esteitä lisärakentamiselle. Taloyhtiöiden on saatava oleellista hyötyä lisärakentamisesta. Tämä on mahdollista, mutta edellyttää yhteistyötä kaupungin kanssa. Taloyhtiöt tarvitsevat kumppanikseen myös hankekehittäjäyrityksiä. Kaupunkien tulisi myös tuki lisärakennushankkeissa on myös välttämätöntä.

AB - Asukkaiden asennoituminen asuinalueensa kehittämiseen lähtee liikkeelle heidän asumiskokemuksistaan ja asunnostaan. Oleellisia näkökulmia siinä ovat turvallisuus, yhteisö ja näkymät asunnosta. Vaikutusmahdollisuudet lisärakentamiseen ja tiedon saanti kehityksestä ovat tärkeitä. Asunto-osakeyhtiöille lisärakentaminen ei ole tuttua. Nykyiset säädökset ja kaavoituskäytännöt myös muodostavat esteitä lisärakentamiselle. Taloyhtiöiden on saatava oleellista hyötyä lisärakentamisesta. Tämä on mahdollista, mutta edellyttää yhteistyötä kaupungin kanssa. Taloyhtiöt tarvitsevat kumppanikseen myös hankekehittäjäyrityksiä. Kaupunkien tulisi myös tuki lisärakennushankkeissa on myös välttämätöntä.

KW - urban planning

KW - infill development

KW - inhabitants

KW - retrofit

M3 - Other conference contribution

ER -

Hasu E, Nykänen V. ApRemodel - Asukasnäkökulma & As.Oy:n modernisointi ja lisärakentaminen. 2012. Täydennysrakentamisen ja alueiden kehittämisen tutkimushankkeiden yhteisseminaari, Helsinki, Finland.