Aravavuokratalojen menotalous

Pertti Takkunen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa tarkastellaan aravavuokratalojen hoitokulujen hajontaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä vuoden 1984 kustannustasossa. Aineisto perustuu 209 aravavuokratalosta tehtyyn kyselyyn. Kohteena olevat kiinteistöt valittiin siten, että puolet niistä oli suurten hoitokulujen taloja ja puolet pienten hoitokulujen taloja. Hoitokuluhajontaan etsittiin syitä vertailemalla suurten ja pienten hoitokulujen vuokratalojen ominaisuuksia ja isännöitsijöiden antamia arvioita. Kerrostaloissa hoitokulut olivat pienimmillään yhteensä 0,31 mk/hm2 kuukaudessa ja suurimmillaan 22 mk/hm2 kuukaudessa. Keskiarvo oli 8,44 mk/hm2 kuukaudessa. Ääripäissä hajontaa aiheuttavat mm. talon käyttötarkoitus, kustannusten erilaiset kirjaustavat ja se, missä määrin asukkaat osallistuvat kiinteistön hoitoon. Huomattavia eroja syntyy myös siitä, kuinka paljon rakennuksessa on yhteisiä tiloja (kellarit, varastot yms.). Rakenteellisesti ja organisatorisesti samanlaisia taloja kuului sekä suurten että pienten hoitokulujen ryhmään. Isännöitsijöiden arvioista saatiin viitteitä siitä, että hoitoon ja hoitokuluihin vaikuttavat myös taloyhteisön inhimilliset tekijät.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages118
ISBN (Print)951-38-3631-2
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1080
ISSN0358-5085

Fingerprint

public housing

Keywords

 • residential buildings
 • dwellings
 • housing
 • rents
 • subvention
 • economic surveys
 • management
 • maintenance
 • expenses
 • cost analysis
 • taxes

Cite this

Takkunen, P. (1990). Aravavuokratalojen menotalous. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1080
Takkunen, Pertti. / Aravavuokratalojen menotalous. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 118 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1080).
@book{00ab58165eb8430fae6068e5dc40eb35,
title = "Aravavuokratalojen menotalous",
abstract = "Tutkimuksessa tarkastellaan aravavuokratalojen hoitokulujen hajontaa ja siihen vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a} vuoden 1984 kustannustasossa. Aineisto perustuu 209 aravavuokratalosta tehtyyn kyselyyn. Kohteena olevat kiinteist{\"o}t valittiin siten, ett{\"a} puolet niist{\"a} oli suurten hoitokulujen taloja ja puolet pienten hoitokulujen taloja. Hoitokuluhajontaan etsittiin syit{\"a} vertailemalla suurten ja pienten hoitokulujen vuokratalojen ominaisuuksia ja is{\"a}nn{\"o}itsij{\"o}iden antamia arvioita. Kerrostaloissa hoitokulut olivat pienimmill{\"a}{\"a}n yhteens{\"a} 0,31 mk/hm2 kuukaudessa ja suurimmillaan 22 mk/hm2 kuukaudessa. Keskiarvo oli 8,44 mk/hm2 kuukaudessa. {\"A}{\"a}rip{\"a}iss{\"a} hajontaa aiheuttavat mm. talon k{\"a}ytt{\"o}tarkoitus, kustannusten erilaiset kirjaustavat ja se, miss{\"a} m{\"a}{\"a}rin asukkaat osallistuvat kiinteist{\"o}n hoitoon. Huomattavia eroja syntyy my{\"o}s siit{\"a}, kuinka paljon rakennuksessa on yhteisi{\"a} tiloja (kellarit, varastot yms.). Rakenteellisesti ja organisatorisesti samanlaisia taloja kuului sek{\"a} suurten ett{\"a} pienten hoitokulujen ryhm{\"a}{\"a}n. Is{\"a}nn{\"o}itsij{\"o}iden arvioista saatiin viitteit{\"a} siit{\"a}, ett{\"a} hoitoon ja hoitokuluihin vaikuttavat my{\"o}s taloyhteis{\"o}n inhimilliset tekij{\"a}t.",
keywords = "residential buildings, dwellings, housing, rents, subvention, economic surveys, management, maintenance, expenses, cost analysis, taxes",
author = "Pertti Takkunen",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3631-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1080",
address = "Finland",

}

Takkunen, P 1990, Aravavuokratalojen menotalous. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1080, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Aravavuokratalojen menotalous. / Takkunen, Pertti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 118 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1080).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Aravavuokratalojen menotalous

AU - Takkunen, Pertti

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Tutkimuksessa tarkastellaan aravavuokratalojen hoitokulujen hajontaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä vuoden 1984 kustannustasossa. Aineisto perustuu 209 aravavuokratalosta tehtyyn kyselyyn. Kohteena olevat kiinteistöt valittiin siten, että puolet niistä oli suurten hoitokulujen taloja ja puolet pienten hoitokulujen taloja. Hoitokuluhajontaan etsittiin syitä vertailemalla suurten ja pienten hoitokulujen vuokratalojen ominaisuuksia ja isännöitsijöiden antamia arvioita. Kerrostaloissa hoitokulut olivat pienimmillään yhteensä 0,31 mk/hm2 kuukaudessa ja suurimmillaan 22 mk/hm2 kuukaudessa. Keskiarvo oli 8,44 mk/hm2 kuukaudessa. Ääripäissä hajontaa aiheuttavat mm. talon käyttötarkoitus, kustannusten erilaiset kirjaustavat ja se, missä määrin asukkaat osallistuvat kiinteistön hoitoon. Huomattavia eroja syntyy myös siitä, kuinka paljon rakennuksessa on yhteisiä tiloja (kellarit, varastot yms.). Rakenteellisesti ja organisatorisesti samanlaisia taloja kuului sekä suurten että pienten hoitokulujen ryhmään. Isännöitsijöiden arvioista saatiin viitteitä siitä, että hoitoon ja hoitokuluihin vaikuttavat myös taloyhteisön inhimilliset tekijät.

AB - Tutkimuksessa tarkastellaan aravavuokratalojen hoitokulujen hajontaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä vuoden 1984 kustannustasossa. Aineisto perustuu 209 aravavuokratalosta tehtyyn kyselyyn. Kohteena olevat kiinteistöt valittiin siten, että puolet niistä oli suurten hoitokulujen taloja ja puolet pienten hoitokulujen taloja. Hoitokuluhajontaan etsittiin syitä vertailemalla suurten ja pienten hoitokulujen vuokratalojen ominaisuuksia ja isännöitsijöiden antamia arvioita. Kerrostaloissa hoitokulut olivat pienimmillään yhteensä 0,31 mk/hm2 kuukaudessa ja suurimmillaan 22 mk/hm2 kuukaudessa. Keskiarvo oli 8,44 mk/hm2 kuukaudessa. Ääripäissä hajontaa aiheuttavat mm. talon käyttötarkoitus, kustannusten erilaiset kirjaustavat ja se, missä määrin asukkaat osallistuvat kiinteistön hoitoon. Huomattavia eroja syntyy myös siitä, kuinka paljon rakennuksessa on yhteisiä tiloja (kellarit, varastot yms.). Rakenteellisesti ja organisatorisesti samanlaisia taloja kuului sekä suurten että pienten hoitokulujen ryhmään. Isännöitsijöiden arvioista saatiin viitteitä siitä, että hoitoon ja hoitokuluihin vaikuttavat myös taloyhteisön inhimilliset tekijät.

KW - residential buildings

KW - dwellings

KW - housing

KW - rents

KW - subvention

KW - economic surveys

KW - management

KW - maintenance

KW - expenses

KW - cost analysis

KW - taxes

M3 - Report

SN - 951-38-3631-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Aravavuokratalojen menotalous

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Takkunen P. Aravavuokratalojen menotalous. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 118 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1080).