Arktisen rakentamisen ympäristötekniikka

Riitta Mansukoski

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Ympäristötekniikka ja ympäristönsuojelu ovat viime aikoina tulleet vahvasti esille öljyn ja kaasun etsintä- ja tuotantotoiminnassa arktisilla alueilla. Etsintä- ja tuotantotoimintaan liittyy lukuisa joukko tukitoimintoja, mm. henkilökunnan ja perheiden majoitukseen ja asumiseen liittyvät toiminnot. Tässä julkaisussa selvitetään kirjallisuuden perusteella tukitoimintojen rakentamisen ympäristöteknisiä vaikutuksia puuttumatta itse öljyn ja kaasun tuotannon ja kuljetuksen ympäristötekniikkaan. Aluksi selvitetään yleisesti arktisia olosuhteita. Ympäristöön liittyvää lainsäädäntöä arktisilla alueilla käsitellään kunkin maan osalta. Tuotannon tukitoimien vesi- ja jätehuoltoa käsitellään yleisesti. Lisäksi esitetään vaihtoehtoja ja esimerkkiratkaisuja. Arktisia ympäristöteknisiä tutkimuksia suorittavia tutkimuslaitoksia eri maista on koottu luetteloksi. Myös meneillään olevista tutkimuksista kerrotaan.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages68
ISBN (Print)951-38-2328-8
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number462
ISSN0358-5085

Fingerprint

Intsia bijuga
environmental impact

Keywords

  • arctic technology
  • arctic conditions
  • environmental protection
  • environmental effects
  • construction

Cite this

Mansukoski, R. (1985). Arktisen rakentamisen ympäristötekniikka. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 462
Mansukoski, Riitta. / Arktisen rakentamisen ympäristötekniikka. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 462).
@book{634383e4cebf4e4380640e50596dd6c6,
title = "Arktisen rakentamisen ymp{\"a}rist{\"o}tekniikka",
abstract = "Ymp{\"a}rist{\"o}tekniikka ja ymp{\"a}rist{\"o}nsuojelu ovat viime aikoina tulleet vahvasti esille {\"o}ljyn ja kaasun etsint{\"a}- ja tuotantotoiminnassa arktisilla alueilla. Etsint{\"a}- ja tuotantotoimintaan liittyy lukuisa joukko tukitoimintoja, mm. henkil{\"o}kunnan ja perheiden majoitukseen ja asumiseen liittyv{\"a}t toiminnot. T{\"a}ss{\"a} julkaisussa selvitet{\"a}{\"a}n kirjallisuuden perusteella tukitoimintojen rakentamisen ymp{\"a}rist{\"o}teknisi{\"a} vaikutuksia puuttumatta itse {\"o}ljyn ja kaasun tuotannon ja kuljetuksen ymp{\"a}rist{\"o}tekniikkaan. Aluksi selvitet{\"a}{\"a}n yleisesti arktisia olosuhteita. Ymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n liittyv{\"a}{\"a} lains{\"a}{\"a}d{\"a}nt{\"o}{\"a} arktisilla alueilla k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n kunkin maan osalta. Tuotannon tukitoimien vesi- ja j{\"a}tehuoltoa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n yleisesti. Lis{\"a}ksi esitet{\"a}{\"a}n vaihtoehtoja ja esimerkkiratkaisuja. Arktisia ymp{\"a}rist{\"o}teknisi{\"a} tutkimuksia suorittavia tutkimuslaitoksia eri maista on koottu luetteloksi. My{\"o}s meneill{\"a}{\"a}n olevista tutkimuksista kerrotaan.",
keywords = "arctic technology, arctic conditions, environmental protection, environmental effects, construction",
author = "Riitta Mansukoski",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2328-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "462",
address = "Finland",

}

Mansukoski, R 1985, Arktisen rakentamisen ympäristötekniikka. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 462, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Arktisen rakentamisen ympäristötekniikka. / Mansukoski, Riitta.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 462).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Arktisen rakentamisen ympäristötekniikka

AU - Mansukoski, Riitta

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Ympäristötekniikka ja ympäristönsuojelu ovat viime aikoina tulleet vahvasti esille öljyn ja kaasun etsintä- ja tuotantotoiminnassa arktisilla alueilla. Etsintä- ja tuotantotoimintaan liittyy lukuisa joukko tukitoimintoja, mm. henkilökunnan ja perheiden majoitukseen ja asumiseen liittyvät toiminnot. Tässä julkaisussa selvitetään kirjallisuuden perusteella tukitoimintojen rakentamisen ympäristöteknisiä vaikutuksia puuttumatta itse öljyn ja kaasun tuotannon ja kuljetuksen ympäristötekniikkaan. Aluksi selvitetään yleisesti arktisia olosuhteita. Ympäristöön liittyvää lainsäädäntöä arktisilla alueilla käsitellään kunkin maan osalta. Tuotannon tukitoimien vesi- ja jätehuoltoa käsitellään yleisesti. Lisäksi esitetään vaihtoehtoja ja esimerkkiratkaisuja. Arktisia ympäristöteknisiä tutkimuksia suorittavia tutkimuslaitoksia eri maista on koottu luetteloksi. Myös meneillään olevista tutkimuksista kerrotaan.

AB - Ympäristötekniikka ja ympäristönsuojelu ovat viime aikoina tulleet vahvasti esille öljyn ja kaasun etsintä- ja tuotantotoiminnassa arktisilla alueilla. Etsintä- ja tuotantotoimintaan liittyy lukuisa joukko tukitoimintoja, mm. henkilökunnan ja perheiden majoitukseen ja asumiseen liittyvät toiminnot. Tässä julkaisussa selvitetään kirjallisuuden perusteella tukitoimintojen rakentamisen ympäristöteknisiä vaikutuksia puuttumatta itse öljyn ja kaasun tuotannon ja kuljetuksen ympäristötekniikkaan. Aluksi selvitetään yleisesti arktisia olosuhteita. Ympäristöön liittyvää lainsäädäntöä arktisilla alueilla käsitellään kunkin maan osalta. Tuotannon tukitoimien vesi- ja jätehuoltoa käsitellään yleisesti. Lisäksi esitetään vaihtoehtoja ja esimerkkiratkaisuja. Arktisia ympäristöteknisiä tutkimuksia suorittavia tutkimuslaitoksia eri maista on koottu luetteloksi. Myös meneillään olevista tutkimuksista kerrotaan.

KW - arctic technology

KW - arctic conditions

KW - environmental protection

KW - environmental effects

KW - construction

M3 - Report

SN - 951-38-2328-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Arktisen rakentamisen ympäristötekniikka

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mansukoski R. Arktisen rakentamisen ympäristötekniikka. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 462).