Arktisille merialueille soveltuvat öljyn poraus- ja tuotantoalustat

Seppo Huovinen, Aimo Hakala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa tarkastellaan kirjallisuuden perusteella öljynporaus- ja tuotantoalustojen rakennetyyppejä ja niiden soveltuvuutta arktisille merialueille sekä suunnittelussa huomioon otettavia tekijöitä. Rakennetyypit voidaan jakaa kahteen ryhmään: tekosaariin ja kiinteisiin meren pohjaan tukeutuviin alustoihin. Tarkastelun ulkopuolelle jätettiin uivat alustat, koska tarkoituksena oli etupäässä selvittää betonirakenteisia tai betonirakenteiksi soveltuvia rakennetyyppejä. Esimerkinomaisesti tarkastellaan tärkeimpiä rakennettuja tai suunniteltuja rakenteita. Rakenteisiin vaikuttavista kuormista tarkastellaan aaltojen, merivirtojen, tuulen ja jään vaikutusta sekä kuormituksen yhdistämistä. Lisäksi tarkastellaan lämpötilaerojen vaikutusta, raudoitteiden korroosiota ja rakenteen väsymistä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages58
ISBN (Print)951-38-2363-6
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number479
ISSN0358-5085

Fingerprint

Arctic Regions

Keywords

  • offshore structures
  • arctic regions
  • concrete structures
  • artificial islands

Cite this

Huovinen, S., & Hakala, A. (1985). Arktisille merialueille soveltuvat öljyn poraus- ja tuotantoalustat. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 479
Huovinen, Seppo ; Hakala, Aimo. / Arktisille merialueille soveltuvat öljyn poraus- ja tuotantoalustat. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 479).
@book{bc88386ce440479cb61345cb9e55a8ed,
title = "Arktisille merialueille soveltuvat {\"o}ljyn poraus- ja tuotantoalustat",
abstract = "Tutkimuksessa tarkastellaan kirjallisuuden perusteella {\"o}ljynporaus- ja tuotantoalustojen rakennetyyppej{\"a} ja niiden soveltuvuutta arktisille merialueille sek{\"a} suunnittelussa huomioon otettavia tekij{\"o}it{\"a}. Rakennetyypit voidaan jakaa kahteen ryhm{\"a}{\"a}n: tekosaariin ja kiinteisiin meren pohjaan tukeutuviin alustoihin. Tarkastelun ulkopuolelle j{\"a}tettiin uivat alustat, koska tarkoituksena oli etup{\"a}{\"a}ss{\"a} selvitt{\"a}{\"a} betonirakenteisia tai betonirakenteiksi soveltuvia rakennetyyppej{\"a}. Esimerkinomaisesti tarkastellaan t{\"a}rkeimpi{\"a} rakennettuja tai suunniteltuja rakenteita. Rakenteisiin vaikuttavista kuormista tarkastellaan aaltojen, merivirtojen, tuulen ja j{\"a}{\"a}n vaikutusta sek{\"a} kuormituksen yhdist{\"a}mist{\"a}. Lis{\"a}ksi tarkastellaan l{\"a}mp{\"o}tilaerojen vaikutusta, raudoitteiden korroosiota ja rakenteen v{\"a}symist{\"a}.",
keywords = "offshore structures, arctic regions, concrete structures, artificial islands",
author = "Seppo Huovinen and Aimo Hakala",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2363-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "479",
address = "Finland",

}

Huovinen, S & Hakala, A 1985, Arktisille merialueille soveltuvat öljyn poraus- ja tuotantoalustat. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 479, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Arktisille merialueille soveltuvat öljyn poraus- ja tuotantoalustat. / Huovinen, Seppo; Hakala, Aimo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 479).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Arktisille merialueille soveltuvat öljyn poraus- ja tuotantoalustat

AU - Huovinen, Seppo

AU - Hakala, Aimo

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Tutkimuksessa tarkastellaan kirjallisuuden perusteella öljynporaus- ja tuotantoalustojen rakennetyyppejä ja niiden soveltuvuutta arktisille merialueille sekä suunnittelussa huomioon otettavia tekijöitä. Rakennetyypit voidaan jakaa kahteen ryhmään: tekosaariin ja kiinteisiin meren pohjaan tukeutuviin alustoihin. Tarkastelun ulkopuolelle jätettiin uivat alustat, koska tarkoituksena oli etupäässä selvittää betonirakenteisia tai betonirakenteiksi soveltuvia rakennetyyppejä. Esimerkinomaisesti tarkastellaan tärkeimpiä rakennettuja tai suunniteltuja rakenteita. Rakenteisiin vaikuttavista kuormista tarkastellaan aaltojen, merivirtojen, tuulen ja jään vaikutusta sekä kuormituksen yhdistämistä. Lisäksi tarkastellaan lämpötilaerojen vaikutusta, raudoitteiden korroosiota ja rakenteen väsymistä.

AB - Tutkimuksessa tarkastellaan kirjallisuuden perusteella öljynporaus- ja tuotantoalustojen rakennetyyppejä ja niiden soveltuvuutta arktisille merialueille sekä suunnittelussa huomioon otettavia tekijöitä. Rakennetyypit voidaan jakaa kahteen ryhmään: tekosaariin ja kiinteisiin meren pohjaan tukeutuviin alustoihin. Tarkastelun ulkopuolelle jätettiin uivat alustat, koska tarkoituksena oli etupäässä selvittää betonirakenteisia tai betonirakenteiksi soveltuvia rakennetyyppejä. Esimerkinomaisesti tarkastellaan tärkeimpiä rakennettuja tai suunniteltuja rakenteita. Rakenteisiin vaikuttavista kuormista tarkastellaan aaltojen, merivirtojen, tuulen ja jään vaikutusta sekä kuormituksen yhdistämistä. Lisäksi tarkastellaan lämpötilaerojen vaikutusta, raudoitteiden korroosiota ja rakenteen väsymistä.

KW - offshore structures

KW - arctic regions

KW - concrete structures

KW - artificial islands

M3 - Report

SN - 951-38-2363-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Arktisille merialueille soveltuvat öljyn poraus- ja tuotantoalustat

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Huovinen S, Hakala A. Arktisille merialueille soveltuvat öljyn poraus- ja tuotantoalustat. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 479).