Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen

AsbTest

Markku Linnainmaa, Anna Kokkonen, Ilpo Kulmala, Heli Kähkönen, Erja Mäkelä, Petri Annila, Niina Kemppainen, Tomi Kanerva, Timo Nurkka, Arto Säämänen, Eveliina Häkkinen, Pertti Pasanen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Tutkimuksessa kehitettiin ja ohjeistettiin sellaisia asbestipurkutyön turvallisuuden mittaus- ja valvontakäytäntöjä, joiden avulla työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen voidaan ennaltaehkäistä. Hankkeessa kehitetyillä ja testatuilla mittausmenetelmillä voidaan todentaa osastoinnin, ilmankäsittelylaitteiden ja hengityksensuojainten toimivuus. Turvallisessa asbestipurkutyössä yksikään riskinhallintamenetelmä ei saa pettää ja niiden tehokkuutta tulee seurata mittauksin. Tutkimuksen tulosten pohjalta laadittiin malliratkaisut altistumisen ehkäisemiseksi. Tuloksia voidaan soveltaa myös kaikessa muussa korjausrakentamisessa, jossa ilmaan vapautuu terveydelle haitallisia tai vaarallisia altisteita.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
Number of pages200
ISBN (Electronic)978-952-261-871-9
Publication statusPublished - 2019
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Keywords

  • asbestos removal
  • ventilation
  • filtration efficiency
  • contamination control
  • negative pressure unit

Cite this

Linnainmaa, M., Kokkonen, A., Kulmala, I., Kähkönen, H., Mäkelä, E., Annila, P., ... Pasanen, P. (2019). Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen: AsbTest. Helsinki.
Linnainmaa, Markku ; Kokkonen, Anna ; Kulmala, Ilpo ; Kähkönen, Heli ; Mäkelä, Erja ; Annila, Petri ; Kemppainen, Niina ; Kanerva, Tomi ; Nurkka, Timo ; Säämänen, Arto ; Häkkinen, Eveliina ; Pasanen, Pertti. / Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen : AsbTest. Helsinki, 2019. 200 p.
@book{f4438792d19443afada29f58de9d8d6e,
title = "Asbestipurkuty{\"o}n turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehitt{\"a}minen: AsbTest",
abstract = "Tutkimuksessa kehitettiin ja ohjeistettiin sellaisia asbestipurkuty{\"o}n turvallisuuden mittaus- ja valvontak{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a}, joiden avulla ty{\"o}ntekij{\"o}iden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen voidaan ennaltaehk{\"a}ist{\"a}. Hankkeessa kehitetyill{\"a} ja testatuilla mittausmenetelmill{\"a} voidaan todentaa osastoinnin, ilmank{\"a}sittelylaitteiden ja hengityksensuojainten toimivuus. Turvallisessa asbestipurkuty{\"o}ss{\"a} yksik{\"a}{\"a}n riskinhallintamenetelm{\"a} ei saa pett{\"a}{\"a} ja niiden tehokkuutta tulee seurata mittauksin. Tutkimuksen tulosten pohjalta laadittiin malliratkaisut altistumisen ehk{\"a}isemiseksi. Tuloksia voidaan soveltaa my{\"o}s kaikessa muussa korjausrakentamisessa, jossa ilmaan vapautuu terveydelle haitallisia tai vaarallisia altisteita.",
keywords = "asbestos removal, ventilation, filtration efficiency, contamination control, negative pressure unit",
author = "Markku Linnainmaa and Anna Kokkonen and Ilpo Kulmala and Heli K{\"a}hk{\"o}nen and Erja M{\"a}kel{\"a} and Petri Annila and Niina Kemppainen and Tomi Kanerva and Timo Nurkka and Arto S{\"a}{\"a}m{\"a}nen and Eveliina H{\"a}kkinen and Pertti Pasanen",
year = "2019",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-261-870-2",

}

Linnainmaa, M, Kokkonen, A, Kulmala, I, Kähkönen, H, Mäkelä, E, Annila, P, Kemppainen, N, Kanerva, T, Nurkka, T, Säämänen, A, Häkkinen, E & Pasanen, P 2019, Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen: AsbTest. Helsinki.

Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen : AsbTest. / Linnainmaa, Markku; Kokkonen, Anna; Kulmala, Ilpo; Kähkönen, Heli; Mäkelä, Erja; Annila, Petri; Kemppainen, Niina; Kanerva, Tomi ; Nurkka, Timo; Säämänen, Arto; Häkkinen, Eveliina; Pasanen, Pertti.

Helsinki, 2019. 200 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen

T2 - AsbTest

AU - Linnainmaa, Markku

AU - Kokkonen, Anna

AU - Kulmala, Ilpo

AU - Kähkönen, Heli

AU - Mäkelä, Erja

AU - Annila, Petri

AU - Kemppainen, Niina

AU - Kanerva, Tomi

AU - Nurkka, Timo

AU - Säämänen, Arto

AU - Häkkinen, Eveliina

AU - Pasanen, Pertti

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Tutkimuksessa kehitettiin ja ohjeistettiin sellaisia asbestipurkutyön turvallisuuden mittaus- ja valvontakäytäntöjä, joiden avulla työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen voidaan ennaltaehkäistä. Hankkeessa kehitetyillä ja testatuilla mittausmenetelmillä voidaan todentaa osastoinnin, ilmankäsittelylaitteiden ja hengityksensuojainten toimivuus. Turvallisessa asbestipurkutyössä yksikään riskinhallintamenetelmä ei saa pettää ja niiden tehokkuutta tulee seurata mittauksin. Tutkimuksen tulosten pohjalta laadittiin malliratkaisut altistumisen ehkäisemiseksi. Tuloksia voidaan soveltaa myös kaikessa muussa korjausrakentamisessa, jossa ilmaan vapautuu terveydelle haitallisia tai vaarallisia altisteita.

AB - Tutkimuksessa kehitettiin ja ohjeistettiin sellaisia asbestipurkutyön turvallisuuden mittaus- ja valvontakäytäntöjä, joiden avulla työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen voidaan ennaltaehkäistä. Hankkeessa kehitetyillä ja testatuilla mittausmenetelmillä voidaan todentaa osastoinnin, ilmankäsittelylaitteiden ja hengityksensuojainten toimivuus. Turvallisessa asbestipurkutyössä yksikään riskinhallintamenetelmä ei saa pettää ja niiden tehokkuutta tulee seurata mittauksin. Tutkimuksen tulosten pohjalta laadittiin malliratkaisut altistumisen ehkäisemiseksi. Tuloksia voidaan soveltaa myös kaikessa muussa korjausrakentamisessa, jossa ilmaan vapautuu terveydelle haitallisia tai vaarallisia altisteita.

KW - asbestos removal

KW - ventilation

KW - filtration efficiency

KW - contamination control

KW - negative pressure unit

M3 - Report

SN - 978-952-261-870-2

BT - Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen

CY - Helsinki

ER -

Linnainmaa M, Kokkonen A, Kulmala I, Kähkönen H, Mäkelä E, Annila P et al. Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen: AsbTest. Helsinki, 2019. 200 p.