Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen: AsbTest

Markku Linnainmaa, Anna Kokkonen, Ilpo Kulmala, Heli Kähkönen, Erja Mäkelä, Petri Annila, Niina Kemppainen, Tomi Kanerva, Timo Nurkka, Arto Säämänen, Eveliina Häkkinen, Pertti Pasanen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tutkimuksessa kehitettiin ja ohjeistettiin sellaisia asbestipurkutyön turvallisuuden mittaus- ja valvontakäytäntöjä, joiden avulla työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen voidaan ennaltaehkäistä. Hankkeessa kehitetyillä ja testatuilla mittausmenetelmillä voidaan todentaa osastoinnin, ilmankäsittelylaitteiden ja hengityksensuojainten toimivuus. Turvallisessa asbestipurkutyössä yksikään riskinhallintamenetelmä ei saa pettää ja niiden tehokkuutta tulee seurata mittauksin. Tutkimuksen tulosten pohjalta laadittiin malliratkaisut altistumisen ehkäisemiseksi. Tuloksia voidaan soveltaa myös kaikessa muussa korjausrakentamisessa, jossa ilmaan vapautuu terveydelle haitallisia tai vaarallisia altisteita.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationHelsinki
  Number of pages200
  ISBN (Electronic)978-952-261-871-9
  Publication statusPublished - 2019
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Keywords

  • asbestos removal
  • ventilation
  • filtration efficiency
  • contamination control
  • negative pressure unit

  Cite this

  Linnainmaa, M., Kokkonen, A., Kulmala, I., Kähkönen, H., Mäkelä, E., Annila, P., ... Pasanen, P. (2019). Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen: AsbTest. Helsinki.
  Linnainmaa, Markku ; Kokkonen, Anna ; Kulmala, Ilpo ; Kähkönen, Heli ; Mäkelä, Erja ; Annila, Petri ; Kemppainen, Niina ; Kanerva, Tomi ; Nurkka, Timo ; Säämänen, Arto ; Häkkinen, Eveliina ; Pasanen, Pertti. / Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen : AsbTest. Helsinki, 2019. 200 p.
  @book{f4438792d19443afada29f58de9d8d6e,
  title = "Asbestipurkuty{\"o}n turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehitt{\"a}minen: AsbTest",
  abstract = "Tutkimuksessa kehitettiin ja ohjeistettiin sellaisia asbestipurkuty{\"o}n turvallisuuden mittaus- ja valvontak{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a}, joiden avulla ty{\"o}ntekij{\"o}iden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen voidaan ennaltaehk{\"a}ist{\"a}. Hankkeessa kehitetyill{\"a} ja testatuilla mittausmenetelmill{\"a} voidaan todentaa osastoinnin, ilmank{\"a}sittelylaitteiden ja hengityksensuojainten toimivuus. Turvallisessa asbestipurkuty{\"o}ss{\"a} yksik{\"a}{\"a}n riskinhallintamenetelm{\"a} ei saa pett{\"a}{\"a} ja niiden tehokkuutta tulee seurata mittauksin. Tutkimuksen tulosten pohjalta laadittiin malliratkaisut altistumisen ehk{\"a}isemiseksi. Tuloksia voidaan soveltaa my{\"o}s kaikessa muussa korjausrakentamisessa, jossa ilmaan vapautuu terveydelle haitallisia tai vaarallisia altisteita.",
  keywords = "asbestos removal, ventilation, filtration efficiency, contamination control, negative pressure unit",
  author = "Markku Linnainmaa and Anna Kokkonen and Ilpo Kulmala and Heli K{\"a}hk{\"o}nen and Erja M{\"a}kel{\"a} and Petri Annila and Niina Kemppainen and Tomi Kanerva and Timo Nurkka and Arto S{\"a}{\"a}m{\"a}nen and Eveliina H{\"a}kkinen and Pertti Pasanen",
  year = "2019",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-952-261-870-2",

  }

  Linnainmaa, M, Kokkonen, A, Kulmala, I, Kähkönen, H, Mäkelä, E, Annila, P, Kemppainen, N, Kanerva, T, Nurkka, T, Säämänen, A, Häkkinen, E & Pasanen, P 2019, Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen: AsbTest. Helsinki.

  Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen : AsbTest. / Linnainmaa, Markku; Kokkonen, Anna; Kulmala, Ilpo; Kähkönen, Heli; Mäkelä, Erja; Annila, Petri; Kemppainen, Niina; Kanerva, Tomi ; Nurkka, Timo; Säämänen, Arto; Häkkinen, Eveliina; Pasanen, Pertti.

  Helsinki, 2019. 200 p.

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen

  T2 - AsbTest

  AU - Linnainmaa, Markku

  AU - Kokkonen, Anna

  AU - Kulmala, Ilpo

  AU - Kähkönen, Heli

  AU - Mäkelä, Erja

  AU - Annila, Petri

  AU - Kemppainen, Niina

  AU - Kanerva, Tomi

  AU - Nurkka, Timo

  AU - Säämänen, Arto

  AU - Häkkinen, Eveliina

  AU - Pasanen, Pertti

  PY - 2019

  Y1 - 2019

  N2 - Tutkimuksessa kehitettiin ja ohjeistettiin sellaisia asbestipurkutyön turvallisuuden mittaus- ja valvontakäytäntöjä, joiden avulla työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen voidaan ennaltaehkäistä. Hankkeessa kehitetyillä ja testatuilla mittausmenetelmillä voidaan todentaa osastoinnin, ilmankäsittelylaitteiden ja hengityksensuojainten toimivuus. Turvallisessa asbestipurkutyössä yksikään riskinhallintamenetelmä ei saa pettää ja niiden tehokkuutta tulee seurata mittauksin. Tutkimuksen tulosten pohjalta laadittiin malliratkaisut altistumisen ehkäisemiseksi. Tuloksia voidaan soveltaa myös kaikessa muussa korjausrakentamisessa, jossa ilmaan vapautuu terveydelle haitallisia tai vaarallisia altisteita.

  AB - Tutkimuksessa kehitettiin ja ohjeistettiin sellaisia asbestipurkutyön turvallisuuden mittaus- ja valvontakäytäntöjä, joiden avulla työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen voidaan ennaltaehkäistä. Hankkeessa kehitetyillä ja testatuilla mittausmenetelmillä voidaan todentaa osastoinnin, ilmankäsittelylaitteiden ja hengityksensuojainten toimivuus. Turvallisessa asbestipurkutyössä yksikään riskinhallintamenetelmä ei saa pettää ja niiden tehokkuutta tulee seurata mittauksin. Tutkimuksen tulosten pohjalta laadittiin malliratkaisut altistumisen ehkäisemiseksi. Tuloksia voidaan soveltaa myös kaikessa muussa korjausrakentamisessa, jossa ilmaan vapautuu terveydelle haitallisia tai vaarallisia altisteita.

  KW - asbestos removal

  KW - ventilation

  KW - filtration efficiency

  KW - contamination control

  KW - negative pressure unit

  M3 - Report

  SN - 978-952-261-870-2

  BT - Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen

  CY - Helsinki

  ER -

  Linnainmaa M, Kokkonen A, Kulmala I, Kähkönen H, Mäkelä E, Annila P et al. Asbestipurkutyön turvallisuuden ja siihen liittyvien testaus- ja mittaustoimintojen kehittäminen: AsbTest. Helsinki, 2019. 200 p.