Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen

Anna Kokkonen, Pertti Pasanen, Petri Annila, Tomi Kanerva, Niina Kemppainen, Ilpo Kulmala, Heli Kähkönen, Erja Mäkelä, Markku Linnainmaa

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientificpeer-review

Abstract

Tutkimuksen tavoitteena on ennaltaehkäistä työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen kehittämällä ja ohjeistamalla asbestityön turvallisuuden valvonnan testaus- ja mittauskäytäntöjä. Hankkeessa testattiin hengityssuojainten tiiviystestausmenetelmien käytettävyyttä ja kehitettiin osastointien purkutilojen alipaineistuksen mittauskäytäntöjä ja -menetelmiä.Tulokset osoittivat, että suojanaamarien sopimiseksi tiiviisti kaikkien työntekijöiden kasvoille työpaikoilla on oltava useita naamarimalleja ja -kokoja. Kenttämittausten mukaan osastointien riittävä alipaine on yleensä saavutettavissa nykyisillä osastointikäytänteillä, mutta ilman huuhteluteho on usein puutteellista. Alipaineistuslaitteiden ilmavirrat todettiin valmistajien ilmoittamia pienemmiksi ja suodatinyksiköissä ilmeni usein ohivuotoja.
Original languageFinnish
Title of host publicationSisäilmastoseminaari 2019
PublisherSIY Sisäilmatieto Oy
Pages87-92
ISBN (Print)978-952-5236-49-1
Publication statusPublished - 14 Mar 2019
MoE publication typeA4 Article in a conference publication
EventSisäilmastoseminaari 2019 - Messukeskus, Helsinki, Finland
Duration: 14 Mar 201914 Mar 2019

Publication series

SeriesSIY Raportti
Number37

Seminar

SeminarSisäilmastoseminaari 2019
CountryFinland
CityHelsinki
Period14/03/1914/03/19

Fingerprint

Asbestos

Keywords

  • asbestos removal
  • measurement
  • negative pressure unit
  • safety

Cite this

Kokkonen, A., Pasanen, P., Annila, P., Kanerva, T., Kemppainen, N., Kulmala, I., ... Linnainmaa, M. (2019). Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen. In Sisäilmastoseminaari 2019 (pp. 87-92). SIY Sisäilmatieto Oy. SIY Raportti, No. 37
Kokkonen, Anna ; Pasanen, Pertti ; Annila, Petri ; Kanerva, Tomi ; Kemppainen, Niina ; Kulmala, Ilpo ; Kähkönen, Heli ; Mäkelä, Erja ; Linnainmaa, Markku. / Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen. Sisäilmastoseminaari 2019. SIY Sisäilmatieto Oy, 2019. pp. 87-92 (SIY Raportti; No. 37).
@inproceedings{e12e8e043b43499a94bf1ad91e9f3905,
title = "Asbestipurkuty{\"o}n turvallisuuden kehitt{\"a}minen",
abstract = "Tutkimuksen tavoitteena on ennaltaehk{\"a}ist{\"a} ty{\"o}ntekij{\"o}iden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen kehitt{\"a}m{\"a}ll{\"a} ja ohjeistamalla asbestity{\"o}n turvallisuuden valvonnan testaus- ja mittausk{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a}. Hankkeessa testattiin hengityssuojainten tiiviystestausmenetelmien k{\"a}ytett{\"a}vyytt{\"a} ja kehitettiin osastointien purkutilojen alipaineistuksen mittausk{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a} ja -menetelmi{\"a}.Tulokset osoittivat, ett{\"a} suojanaamarien sopimiseksi tiiviisti kaikkien ty{\"o}ntekij{\"o}iden kasvoille ty{\"o}paikoilla on oltava useita naamarimalleja ja -kokoja. Kentt{\"a}mittausten mukaan osastointien riitt{\"a}v{\"a} alipaine on yleens{\"a} saavutettavissa nykyisill{\"a} osastointik{\"a}yt{\"a}nteill{\"a}, mutta ilman huuhteluteho on usein puutteellista. Alipaineistuslaitteiden ilmavirrat todettiin valmistajien ilmoittamia pienemmiksi ja suodatinyksik{\"o}iss{\"a} ilmeni usein ohivuotoja.",
keywords = "asbestos removal, measurement, negative pressure unit, safety",
author = "Anna Kokkonen and Pertti Pasanen and Petri Annila and Tomi Kanerva and Niina Kemppainen and Ilpo Kulmala and Heli K{\"a}hk{\"o}nen and Erja M{\"a}kel{\"a} and Markku Linnainmaa",
year = "2019",
month = "3",
day = "14",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-5236-49-1",
series = "SIY Raportti",
number = "37",
pages = "87--92",
booktitle = "Sis{\"a}ilmastoseminaari 2019",
publisher = "SIY Sis{\"a}ilmatieto Oy",
address = "Finland",

}

Kokkonen, A, Pasanen, P, Annila, P, Kanerva, T, Kemppainen, N, Kulmala, I, Kähkönen, H, Mäkelä, E & Linnainmaa, M 2019, Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen. in Sisäilmastoseminaari 2019. SIY Sisäilmatieto Oy, SIY Raportti, no. 37, pp. 87-92, Sisäilmastoseminaari 2019, Helsinki, Finland, 14/03/19.

Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen. / Kokkonen, Anna; Pasanen, Pertti; Annila, Petri; Kanerva, Tomi ; Kemppainen, Niina; Kulmala, Ilpo; Kähkönen, Heli; Mäkelä, Erja; Linnainmaa, Markku.

Sisäilmastoseminaari 2019. SIY Sisäilmatieto Oy, 2019. p. 87-92 (SIY Raportti; No. 37).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientificpeer-review

TY - GEN

T1 - Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen

AU - Kokkonen, Anna

AU - Pasanen, Pertti

AU - Annila, Petri

AU - Kanerva, Tomi

AU - Kemppainen, Niina

AU - Kulmala, Ilpo

AU - Kähkönen, Heli

AU - Mäkelä, Erja

AU - Linnainmaa, Markku

PY - 2019/3/14

Y1 - 2019/3/14

N2 - Tutkimuksen tavoitteena on ennaltaehkäistä työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen kehittämällä ja ohjeistamalla asbestityön turvallisuuden valvonnan testaus- ja mittauskäytäntöjä. Hankkeessa testattiin hengityssuojainten tiiviystestausmenetelmien käytettävyyttä ja kehitettiin osastointien purkutilojen alipaineistuksen mittauskäytäntöjä ja -menetelmiä.Tulokset osoittivat, että suojanaamarien sopimiseksi tiiviisti kaikkien työntekijöiden kasvoille työpaikoilla on oltava useita naamarimalleja ja -kokoja. Kenttämittausten mukaan osastointien riittävä alipaine on yleensä saavutettavissa nykyisillä osastointikäytänteillä, mutta ilman huuhteluteho on usein puutteellista. Alipaineistuslaitteiden ilmavirrat todettiin valmistajien ilmoittamia pienemmiksi ja suodatinyksiköissä ilmeni usein ohivuotoja.

AB - Tutkimuksen tavoitteena on ennaltaehkäistä työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen kehittämällä ja ohjeistamalla asbestityön turvallisuuden valvonnan testaus- ja mittauskäytäntöjä. Hankkeessa testattiin hengityssuojainten tiiviystestausmenetelmien käytettävyyttä ja kehitettiin osastointien purkutilojen alipaineistuksen mittauskäytäntöjä ja -menetelmiä.Tulokset osoittivat, että suojanaamarien sopimiseksi tiiviisti kaikkien työntekijöiden kasvoille työpaikoilla on oltava useita naamarimalleja ja -kokoja. Kenttämittausten mukaan osastointien riittävä alipaine on yleensä saavutettavissa nykyisillä osastointikäytänteillä, mutta ilman huuhteluteho on usein puutteellista. Alipaineistuslaitteiden ilmavirrat todettiin valmistajien ilmoittamia pienemmiksi ja suodatinyksiköissä ilmeni usein ohivuotoja.

KW - asbestos removal

KW - measurement

KW - negative pressure unit

KW - safety

M3 - Conference article in proceedings

SN - 978-952-5236-49-1

T3 - SIY Raportti

SP - 87

EP - 92

BT - Sisäilmastoseminaari 2019

PB - SIY Sisäilmatieto Oy

ER -

Kokkonen A, Pasanen P, Annila P, Kanerva T, Kemppainen N, Kulmala I et al. Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen. In Sisäilmastoseminaari 2019. SIY Sisäilmatieto Oy. 2019. p. 87-92. (SIY Raportti; No. 37).