Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen

Anna Kokkonen, Pertti Pasanen, Petri Annila, Tomi Kanerva, Niina Kemppainen, Ilpo Kulmala, Heli Kähkönen, Erja Mäkelä, Markku Linnainmaa

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientificpeer-review

  Abstract

  Tutkimuksen tavoitteena on ennaltaehkäistä työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen kehittämällä ja ohjeistamalla asbestityön turvallisuuden valvonnan testaus- ja mittauskäytäntöjä. Hankkeessa testattiin hengityssuojainten tiiviystestausmenetelmien käytettävyyttä ja kehitettiin osastointien purkutilojen alipaineistuksen mittauskäytäntöjä ja -menetelmiä.Tulokset osoittivat, että suojanaamarien sopimiseksi tiiviisti kaikkien työntekijöiden kasvoille työpaikoilla on oltava useita naamarimalleja ja -kokoja. Kenttämittausten mukaan osastointien riittävä alipaine on yleensä saavutettavissa nykyisillä osastointikäytänteillä, mutta ilman huuhteluteho on usein puutteellista. Alipaineistuslaitteiden ilmavirrat todettiin valmistajien ilmoittamia pienemmiksi ja suodatinyksiköissä ilmeni usein ohivuotoja.
  Original languageFinnish
  Title of host publicationSisäilmastoseminaari 2019
  PublisherSIY Sisäilmatieto Oy
  Pages87-92
  ISBN (Print)978-952-5236-49-1
  Publication statusPublished - 14 Mar 2019
  MoE publication typeA4 Article in a conference publication
  EventSisäilmastoseminaari 2019 - Messukeskus, Helsinki, Finland
  Duration: 14 Mar 201914 Mar 2019

  Publication series

  SeriesSIY Raportti
  Number37

  Seminar

  SeminarSisäilmastoseminaari 2019
  CountryFinland
  CityHelsinki
  Period14/03/1914/03/19

  Fingerprint

  Asbestos

  Keywords

  • asbestos removal
  • measurement
  • negative pressure unit
  • safety

  Cite this

  Kokkonen, A., Pasanen, P., Annila, P., Kanerva, T., Kemppainen, N., Kulmala, I., ... Linnainmaa, M. (2019). Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen. In Sisäilmastoseminaari 2019 (pp. 87-92). SIY Sisäilmatieto Oy. SIY Raportti, No. 37
  Kokkonen, Anna ; Pasanen, Pertti ; Annila, Petri ; Kanerva, Tomi ; Kemppainen, Niina ; Kulmala, Ilpo ; Kähkönen, Heli ; Mäkelä, Erja ; Linnainmaa, Markku. / Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen. Sisäilmastoseminaari 2019. SIY Sisäilmatieto Oy, 2019. pp. 87-92 (SIY Raportti; No. 37).
  @inproceedings{e12e8e043b43499a94bf1ad91e9f3905,
  title = "Asbestipurkuty{\"o}n turvallisuuden kehitt{\"a}minen",
  abstract = "Tutkimuksen tavoitteena on ennaltaehk{\"a}ist{\"a} ty{\"o}ntekij{\"o}iden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen kehitt{\"a}m{\"a}ll{\"a} ja ohjeistamalla asbestity{\"o}n turvallisuuden valvonnan testaus- ja mittausk{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a}. Hankkeessa testattiin hengityssuojainten tiiviystestausmenetelmien k{\"a}ytett{\"a}vyytt{\"a} ja kehitettiin osastointien purkutilojen alipaineistuksen mittausk{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a} ja -menetelmi{\"a}.Tulokset osoittivat, ett{\"a} suojanaamarien sopimiseksi tiiviisti kaikkien ty{\"o}ntekij{\"o}iden kasvoille ty{\"o}paikoilla on oltava useita naamarimalleja ja -kokoja. Kentt{\"a}mittausten mukaan osastointien riitt{\"a}v{\"a} alipaine on yleens{\"a} saavutettavissa nykyisill{\"a} osastointik{\"a}yt{\"a}nteill{\"a}, mutta ilman huuhteluteho on usein puutteellista. Alipaineistuslaitteiden ilmavirrat todettiin valmistajien ilmoittamia pienemmiksi ja suodatinyksik{\"o}iss{\"a} ilmeni usein ohivuotoja.",
  keywords = "asbestos removal, measurement, negative pressure unit, safety",
  author = "Anna Kokkonen and Pertti Pasanen and Petri Annila and Tomi Kanerva and Niina Kemppainen and Ilpo Kulmala and Heli K{\"a}hk{\"o}nen and Erja M{\"a}kel{\"a} and Markku Linnainmaa",
  year = "2019",
  month = "3",
  day = "14",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-952-5236-49-1",
  series = "SIY Raportti",
  number = "37",
  pages = "87--92",
  booktitle = "Sis{\"a}ilmastoseminaari 2019",
  publisher = "SIY Sis{\"a}ilmatieto Oy",
  address = "Finland",

  }

  Kokkonen, A, Pasanen, P, Annila, P, Kanerva, T, Kemppainen, N, Kulmala, I, Kähkönen, H, Mäkelä, E & Linnainmaa, M 2019, Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen. in Sisäilmastoseminaari 2019. SIY Sisäilmatieto Oy, SIY Raportti, no. 37, pp. 87-92, Sisäilmastoseminaari 2019, Helsinki, Finland, 14/03/19.

  Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen. / Kokkonen, Anna; Pasanen, Pertti; Annila, Petri; Kanerva, Tomi ; Kemppainen, Niina; Kulmala, Ilpo; Kähkönen, Heli; Mäkelä, Erja; Linnainmaa, Markku.

  Sisäilmastoseminaari 2019. SIY Sisäilmatieto Oy, 2019. p. 87-92 (SIY Raportti; No. 37).

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientificpeer-review

  TY - GEN

  T1 - Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen

  AU - Kokkonen, Anna

  AU - Pasanen, Pertti

  AU - Annila, Petri

  AU - Kanerva, Tomi

  AU - Kemppainen, Niina

  AU - Kulmala, Ilpo

  AU - Kähkönen, Heli

  AU - Mäkelä, Erja

  AU - Linnainmaa, Markku

  PY - 2019/3/14

  Y1 - 2019/3/14

  N2 - Tutkimuksen tavoitteena on ennaltaehkäistä työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen kehittämällä ja ohjeistamalla asbestityön turvallisuuden valvonnan testaus- ja mittauskäytäntöjä. Hankkeessa testattiin hengityssuojainten tiiviystestausmenetelmien käytettävyyttä ja kehitettiin osastointien purkutilojen alipaineistuksen mittauskäytäntöjä ja -menetelmiä.Tulokset osoittivat, että suojanaamarien sopimiseksi tiiviisti kaikkien työntekijöiden kasvoille työpaikoilla on oltava useita naamarimalleja ja -kokoja. Kenttämittausten mukaan osastointien riittävä alipaine on yleensä saavutettavissa nykyisillä osastointikäytänteillä, mutta ilman huuhteluteho on usein puutteellista. Alipaineistuslaitteiden ilmavirrat todettiin valmistajien ilmoittamia pienemmiksi ja suodatinyksiköissä ilmeni usein ohivuotoja.

  AB - Tutkimuksen tavoitteena on ennaltaehkäistä työntekijöiden ja muiden ihmisten asbestialtistuminen kehittämällä ja ohjeistamalla asbestityön turvallisuuden valvonnan testaus- ja mittauskäytäntöjä. Hankkeessa testattiin hengityssuojainten tiiviystestausmenetelmien käytettävyyttä ja kehitettiin osastointien purkutilojen alipaineistuksen mittauskäytäntöjä ja -menetelmiä.Tulokset osoittivat, että suojanaamarien sopimiseksi tiiviisti kaikkien työntekijöiden kasvoille työpaikoilla on oltava useita naamarimalleja ja -kokoja. Kenttämittausten mukaan osastointien riittävä alipaine on yleensä saavutettavissa nykyisillä osastointikäytänteillä, mutta ilman huuhteluteho on usein puutteellista. Alipaineistuslaitteiden ilmavirrat todettiin valmistajien ilmoittamia pienemmiksi ja suodatinyksiköissä ilmeni usein ohivuotoja.

  KW - asbestos removal

  KW - measurement

  KW - negative pressure unit

  KW - safety

  M3 - Conference article in proceedings

  SN - 978-952-5236-49-1

  T3 - SIY Raportti

  SP - 87

  EP - 92

  BT - Sisäilmastoseminaari 2019

  PB - SIY Sisäilmatieto Oy

  ER -

  Kokkonen A, Pasanen P, Annila P, Kanerva T, Kemppainen N, Kulmala I et al. Asbestipurkutyön turvallisuuden kehittäminen. In Sisäilmastoseminaari 2019. SIY Sisäilmatieto Oy. 2019. p. 87-92. (SIY Raportti; No. 37).