Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit

Kirjallisuusselvitys

Raija Ahvenainen, Tiina Mattila, Eija Skyttä

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Aseptisen pakkauksen laadunvarmistuksen on katettava kaikki osatekijät tehdassuunnittelusta valmiin aseptisen tuotteen jakeluun asti. Tuotteen steriiliyden varmistamiseksi tarvitaan perinteisten mikro-biologisten menetelmien rinnalle ja sijaan mikrobiologisia pikamenetelmiä, joiden käyttöönotto rutiinimäärityksiin kaipaa vielä tutkimusta. Edelleen tarvitaan tutkimusta pakkausta rikkomattomista menetelmistä pakkauksen eheyden ja tiiviyden tutkimiseksi heti pakkaamisen jälkeen pakkauslinjalla ja tuotteen laadun tutkimiseksi preinku-baatioajan (esilämmitysajan) jälkeen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages102
ISBN (Print)951-38-2749-6
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume657

Keywords

  • food packaging
  • microorganisms
  • quality control

Cite this

Ahvenainen, R., Mattila, T., & Skyttä, E. (1987). Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit: Kirjallisuusselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 657
Ahvenainen, Raija ; Mattila, Tiina ; Skyttä, Eija. / Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit : Kirjallisuusselvitys. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 102 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 657).
@book{adb8d87c56f84067b1e3444239ec258d,
title = "Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit: Kirjallisuusselvitys",
abstract = "Aseptisen pakkauksen laadunvarmistuksen on katettava kaikki osatekij{\"a}t tehdassuunnittelusta valmiin aseptisen tuotteen jakeluun asti. Tuotteen steriiliyden varmistamiseksi tarvitaan perinteisten mikro-biologisten menetelmien rinnalle ja sijaan mikrobiologisia pikamenetelmi{\"a}, joiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notto rutiinim{\"a}{\"a}rityksiin kaipaa viel{\"a} tutkimusta. Edelleen tarvitaan tutkimusta pakkausta rikkomattomista menetelmist{\"a} pakkauksen eheyden ja tiiviyden tutkimiseksi heti pakkaamisen j{\"a}lkeen pakkauslinjalla ja tuotteen laadun tutkimiseksi preinku-baatioajan (esil{\"a}mmitysajan) j{\"a}lkeen.",
keywords = "food packaging, microorganisms, quality control",
author = "Raija Ahvenainen and Tiina Mattila and Eija Skytt{\"a}",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2749-6",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Ahvenainen, R, Mattila, T & Skyttä, E 1987, Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit: Kirjallisuusselvitys. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 657, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit : Kirjallisuusselvitys. / Ahvenainen, Raija; Mattila, Tiina; Skyttä, Eija.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 102 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 657).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit

T2 - Kirjallisuusselvitys

AU - Ahvenainen, Raija

AU - Mattila, Tiina

AU - Skyttä, Eija

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Aseptisen pakkauksen laadunvarmistuksen on katettava kaikki osatekijät tehdassuunnittelusta valmiin aseptisen tuotteen jakeluun asti. Tuotteen steriiliyden varmistamiseksi tarvitaan perinteisten mikro-biologisten menetelmien rinnalle ja sijaan mikrobiologisia pikamenetelmiä, joiden käyttöönotto rutiinimäärityksiin kaipaa vielä tutkimusta. Edelleen tarvitaan tutkimusta pakkausta rikkomattomista menetelmistä pakkauksen eheyden ja tiiviyden tutkimiseksi heti pakkaamisen jälkeen pakkauslinjalla ja tuotteen laadun tutkimiseksi preinku-baatioajan (esilämmitysajan) jälkeen.

AB - Aseptisen pakkauksen laadunvarmistuksen on katettava kaikki osatekijät tehdassuunnittelusta valmiin aseptisen tuotteen jakeluun asti. Tuotteen steriiliyden varmistamiseksi tarvitaan perinteisten mikro-biologisten menetelmien rinnalle ja sijaan mikrobiologisia pikamenetelmiä, joiden käyttöönotto rutiinimäärityksiin kaipaa vielä tutkimusta. Edelleen tarvitaan tutkimusta pakkausta rikkomattomista menetelmistä pakkauksen eheyden ja tiiviyden tutkimiseksi heti pakkaamisen jälkeen pakkauslinjalla ja tuotteen laadun tutkimiseksi preinku-baatioajan (esilämmitysajan) jälkeen.

KW - food packaging

KW - microorganisms

KW - quality control

M3 - Report

SN - 951-38-2749-6

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Ahvenainen R, Mattila T, Skyttä E. Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit: Kirjallisuusselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 102 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 657).