@book{adb8d87c56f84067b1e3444239ec258d,
title = "Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit: Kirjallisuusselvitys",
abstract = "Aseptisen pakkauksen laadunvarmistuksen on katettava kaikki osatekij{\"a}t tehdassuunnittelusta valmiin aseptisen tuotteen jakeluun asti. Tuotteen steriiliyden varmistamiseksi tarvitaan perinteisten mikro-biologisten menetelmien rinnalle ja sijaan mikrobiologisia pikamenetelmi{\"a}, joiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notto rutiinim{\"a}{\"a}rityksiin kaipaa viel{\"a} tutkimusta. Edelleen tarvitaan tutkimusta pakkausta rikkomattomista menetelmist{\"a} pakkauksen eheyden ja tiiviyden tutkimiseksi heti pakkaamisen j{\"a}lkeen pakkauslinjalla ja tuotteen laadun tutkimiseksi preinku-baatioajan (esil{\"a}mmitysajan) j{\"a}lkeen.",
keywords = "food packaging, microorganisms, quality control",
author = "Raija Ahvenainen and Tiina Mattila and Eija Skytt{\"a}",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2749-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "657",
address = "Finland",
}