Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit: Kirjallisuusselvitys

Raija Ahvenainen, Tiina Mattila, Eija Skyttä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Aseptisen pakkauksen laadunvarmistuksen on katettava kaikki osatekijät tehdassuunnittelusta valmiin aseptisen tuotteen jakeluun asti. Tuotteen steriiliyden varmistamiseksi tarvitaan perinteisten mikro-biologisten menetelmien rinnalle ja sijaan mikrobiologisia pikamenetelmiä, joiden käyttöönotto rutiinimäärityksiin kaipaa vielä tutkimusta. Edelleen tarvitaan tutkimusta pakkausta rikkomattomista menetelmistä pakkauksen eheyden ja tiiviyden tutkimiseksi heti pakkaamisen jälkeen pakkauslinjalla ja tuotteen laadun tutkimiseksi preinku-baatioajan (esilämmitysajan) jälkeen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages102
ISBN (Print)951-38-2749-6
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number657
ISSN0358-5085

Keywords

  • food packaging
  • microorganisms
  • quality control

Cite this

Ahvenainen, R., Mattila, T., & Skyttä, E. (1987). Aseptisen pakkauksen mikrobiologiset laatukriteerit: Kirjallisuusselvitys. VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 657