Asunto-osakeyhtiöiden purkava lisärakentaminen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Asunto-osakeyhtiön purkavalla lisärakentamisella tarkoitetaan rakennushanketta, jossa yhtiön omista-ma vanha asuinrakennus puretaan ja tilalle rakennetaan sitä suurempi kerrosala ja enemmän asuntoja. Tämä julkaisu käsittelee tämän tyyppistä hanketta pääasiassa vanhan asuinrakennuksen omistavan asunto-osakeyhtiön kannalta. Tavoitteena on ollut tuottaa tietoa sen arvioimiseksi, minkälaisia vaikutuk-sia purkavaa lisärakentamista koskevan päätöksenteon helpottamisella (siirtyminen yksimielisestä pää-töksenteosta määräenemmistöpäätökseen) olisi osakkaille ja muille sidosryhmille. Tutkimusmenetelmiä ovat olleet kirjallisuustutkimus, henkilökohtaiset haastattelut, vuorovaikutteiset työpajat ja vertailulas-kelmien laatiminen.
Original languageFinnish
PublisherPrime Minister's Office Finland
Number of pages75
ISBN (Print)978-952-287-310-1
Publication statusPublished - 2016
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja
Volume52/2016
ISSN2342-6799

Keywords

  • limited liability housing company
  • infill construction
  • demolish

Cite this

Vainio, T., Lahdenperä, P., & Kiviniemi, M. (2016). Asunto-osakeyhtiöiden purkava lisärakentaminen. Prime Minister's Office Finland. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol.. 52/2016
Vainio, Terttu ; Lahdenperä, Pertti ; Kiviniemi, Markku. / Asunto-osakeyhtiöiden purkava lisärakentaminen. Prime Minister's Office Finland, 2016. 75 p. (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol. 52/2016).
@book{eee729bb462e4729aab7db6cec74c795,
title = "Asunto-osakeyhti{\"o}iden purkava lis{\"a}rakentaminen",
abstract = "Asunto-osakeyhti{\"o}n purkavalla lis{\"a}rakentamisella tarkoitetaan rakennushanketta, jossa yhti{\"o}n omista-ma vanha asuinrakennus puretaan ja tilalle rakennetaan sit{\"a} suurempi kerrosala ja enemm{\"a}n asuntoja. T{\"a}m{\"a} julkaisu k{\"a}sittelee t{\"a}m{\"a}n tyyppist{\"a} hanketta p{\"a}{\"a}asiassa vanhan asuinrakennuksen omistavan asunto-osakeyhti{\"o}n kannalta. Tavoitteena on ollut tuottaa tietoa sen arvioimiseksi, mink{\"a}laisia vaikutuk-sia purkavaa lis{\"a}rakentamista koskevan p{\"a}{\"a}t{\"o}ksenteon helpottamisella (siirtyminen yksimielisest{\"a} p{\"a}{\"a}-t{\"o}ksenteosta m{\"a}{\"a}r{\"a}enemmist{\"o}p{\"a}{\"a}t{\"o}kseen) olisi osakkaille ja muille sidosryhmille. Tutkimusmenetelmi{\"a} ovat olleet kirjallisuustutkimus, henkil{\"o}kohtaiset haastattelut, vuorovaikutteiset ty{\"o}pajat ja vertailulas-kelmien laatiminen.",
keywords = "limited liability housing company, infill construction, demolish",
author = "Terttu Vainio and Pertti Lahdenper{\"a} and Markku Kiviniemi",
year = "2016",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-287-310-1",
series = "Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja",
publisher = "Prime Minister's Office Finland",
address = "Finland",

}

Vainio, T, Lahdenperä, P & Kiviniemi, M 2016, Asunto-osakeyhtiöiden purkava lisärakentaminen. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, vol. 52/2016, Prime Minister's Office Finland.

Asunto-osakeyhtiöiden purkava lisärakentaminen. / Vainio, Terttu; Lahdenperä, Pertti; Kiviniemi, Markku.

Prime Minister's Office Finland, 2016. 75 p. (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol. 52/2016).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Asunto-osakeyhtiöiden purkava lisärakentaminen

AU - Vainio, Terttu

AU - Lahdenperä, Pertti

AU - Kiviniemi, Markku

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Asunto-osakeyhtiön purkavalla lisärakentamisella tarkoitetaan rakennushanketta, jossa yhtiön omista-ma vanha asuinrakennus puretaan ja tilalle rakennetaan sitä suurempi kerrosala ja enemmän asuntoja. Tämä julkaisu käsittelee tämän tyyppistä hanketta pääasiassa vanhan asuinrakennuksen omistavan asunto-osakeyhtiön kannalta. Tavoitteena on ollut tuottaa tietoa sen arvioimiseksi, minkälaisia vaikutuk-sia purkavaa lisärakentamista koskevan päätöksenteon helpottamisella (siirtyminen yksimielisestä pää-töksenteosta määräenemmistöpäätökseen) olisi osakkaille ja muille sidosryhmille. Tutkimusmenetelmiä ovat olleet kirjallisuustutkimus, henkilökohtaiset haastattelut, vuorovaikutteiset työpajat ja vertailulas-kelmien laatiminen.

AB - Asunto-osakeyhtiön purkavalla lisärakentamisella tarkoitetaan rakennushanketta, jossa yhtiön omista-ma vanha asuinrakennus puretaan ja tilalle rakennetaan sitä suurempi kerrosala ja enemmän asuntoja. Tämä julkaisu käsittelee tämän tyyppistä hanketta pääasiassa vanhan asuinrakennuksen omistavan asunto-osakeyhtiön kannalta. Tavoitteena on ollut tuottaa tietoa sen arvioimiseksi, minkälaisia vaikutuk-sia purkavaa lisärakentamista koskevan päätöksenteon helpottamisella (siirtyminen yksimielisestä pää-töksenteosta määräenemmistöpäätökseen) olisi osakkaille ja muille sidosryhmille. Tutkimusmenetelmiä ovat olleet kirjallisuustutkimus, henkilökohtaiset haastattelut, vuorovaikutteiset työpajat ja vertailulas-kelmien laatiminen.

KW - limited liability housing company

KW - infill construction

KW - demolish

M3 - Report

SN - 978-952-287-310-1

T3 - Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja

BT - Asunto-osakeyhtiöiden purkava lisärakentaminen

PB - Prime Minister's Office Finland

ER -

Vainio T, Lahdenperä P, Kiviniemi M. Asunto-osakeyhtiöiden purkava lisärakentaminen. Prime Minister's Office Finland, 2016. 75 p. (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol. 52/2016).