ATMOSAKU -ohjelmistomoduli: Julkinen tutkimusraportti

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Raportissa on esitetty äänen etenemistä mallintavan ATMOSAKU-ohjelmiston algoritmi. ATMOSAKU-ohjelmisto käyttää tällä hetkellä äänikenttien laskentaan CNPE-mallia. Mallista on toteutettu toistaiseksi vain differenssiyhtälöratkaisija. Reunaehto- ja fluidimäärittelyt ovat ideaaliset, vain korkeuden funktiona muuttuva lämpötila otetaan huomioon. CNPE on tarkoitettu Helmholtzin yhtälön tehokkaaseen numeeriseen ratkaisemiseen. CNPE-mallin teoreettinen tausta käydään läpi sekä esitetään sen suora implementointi Matlab-ympäristöön. Lisäksi esitetään ohjelmistolla mallinnusesimerkki.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages36
Publication statusPublished - 2004
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti
NumberTUO56-041300

Cite this

Maijala, P. (2004). ATMOSAKU -ohjelmistomoduli: Julkinen tutkimusraportti. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti, No. TUO56-041300
Maijala, Panu. / ATMOSAKU -ohjelmistomoduli : Julkinen tutkimusraportti. VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 36 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. TUO56-041300).
@book{ac3aa4a3107b4d36838404a69f9ca795,
title = "ATMOSAKU -ohjelmistomoduli: Julkinen tutkimusraportti",
abstract = "Raportissa on esitetty {\"a}{\"a}nen etenemist{\"a} mallintavan ATMOSAKU-ohjelmiston algoritmi. ATMOSAKU-ohjelmisto k{\"a}ytt{\"a}{\"a} t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} {\"a}{\"a}nikenttien laskentaan CNPE-mallia. Mallista on toteutettu toistaiseksi vain differenssiyht{\"a}l{\"o}ratkaisija. Reunaehto- ja fluidim{\"a}{\"a}rittelyt ovat ideaaliset, vain korkeuden funktiona muuttuva l{\"a}mp{\"o}tila otetaan huomioon. CNPE on tarkoitettu Helmholtzin yht{\"a}l{\"o}n tehokkaaseen numeeriseen ratkaisemiseen. CNPE-mallin teoreettinen tausta k{\"a}yd{\"a}{\"a}n l{\"a}pi sek{\"a} esitet{\"a}{\"a}n sen suora implementointi Matlab-ymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n. Lis{\"a}ksi esitet{\"a}{\"a}n ohjelmistolla mallinnusesimerkki.",
author = "Panu Maijala",
year = "2004",
language = "Finnish",
series = "VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "TUO56-041300",
address = "Finland",

}

Maijala, P 2004, ATMOSAKU -ohjelmistomoduli: Julkinen tutkimusraportti. VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti, no. TUO56-041300, VTT Technical Research Centre of Finland.

ATMOSAKU -ohjelmistomoduli : Julkinen tutkimusraportti. / Maijala, Panu.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 36 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. TUO56-041300).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - ATMOSAKU -ohjelmistomoduli

T2 - Julkinen tutkimusraportti

AU - Maijala, Panu

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Raportissa on esitetty äänen etenemistä mallintavan ATMOSAKU-ohjelmiston algoritmi. ATMOSAKU-ohjelmisto käyttää tällä hetkellä äänikenttien laskentaan CNPE-mallia. Mallista on toteutettu toistaiseksi vain differenssiyhtälöratkaisija. Reunaehto- ja fluidimäärittelyt ovat ideaaliset, vain korkeuden funktiona muuttuva lämpötila otetaan huomioon. CNPE on tarkoitettu Helmholtzin yhtälön tehokkaaseen numeeriseen ratkaisemiseen. CNPE-mallin teoreettinen tausta käydään läpi sekä esitetään sen suora implementointi Matlab-ympäristöön. Lisäksi esitetään ohjelmistolla mallinnusesimerkki.

AB - Raportissa on esitetty äänen etenemistä mallintavan ATMOSAKU-ohjelmiston algoritmi. ATMOSAKU-ohjelmisto käyttää tällä hetkellä äänikenttien laskentaan CNPE-mallia. Mallista on toteutettu toistaiseksi vain differenssiyhtälöratkaisija. Reunaehto- ja fluidimäärittelyt ovat ideaaliset, vain korkeuden funktiona muuttuva lämpötila otetaan huomioon. CNPE on tarkoitettu Helmholtzin yhtälön tehokkaaseen numeeriseen ratkaisemiseen. CNPE-mallin teoreettinen tausta käydään läpi sekä esitetään sen suora implementointi Matlab-ympäristöön. Lisäksi esitetään ohjelmistolla mallinnusesimerkki.

M3 - Report

T3 - VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti

BT - ATMOSAKU -ohjelmistomoduli

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Maijala P. ATMOSAKU -ohjelmistomoduli: Julkinen tutkimusraportti. VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 36 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. TUO56-041300).