ATMOSAKU -ohjelmiston toiminnallinen määrittely

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Raportissa on esitetty äänen etenemistä mallintavan ATMOSAKU-ohjelmiston toiminnallinen määrittely ja algoritmien teoriaa. Ohjelmistoon on lisätty toiminnallisuuksia, mutta kaikkia tässä raportissa esitettyjä toiminnallisuuksia ei vielä ole toteutettu. Raportin tarkoitus on lyödä lukkoon olemassa olevat ja myöhemmin toteutettavat kehitysrajapinnat, osamoduulien nimet ja funktiokutsut. ATMOSAKU-ohjelmisto käyttää tällä hetkellä äänikenttien laskentaan kapean kulman CNPE-mallia. CNPE on tarkoitettu Helmholtzin yhtälön tehokkaaseen numeeriseen ratkaisemiseen ja kapean kulman CNPE soveltuu hyvin kaukana olevien äänilähteiden tuottaman äänikentän laskentaan. CNPE-mallin teoreettinen tausta käydään läpi sekä esitetään sen suora implementointi Matlab-ympäristöön. Lisäksi esitetään ohjelmistolla mallinnusesimerkki.
Original languageFinnish
Place of PublicationTampere
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages48
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tutkimusraportti
NumberTUO56-051364

Cite this

Maijala, P. (2006). ATMOSAKU -ohjelmiston toiminnallinen määrittely. Tampere: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. TUO56-051364
Maijala, Panu. / ATMOSAKU -ohjelmiston toiminnallinen määrittely. Tampere : VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 48 p. (VTT Tutkimusraportti; No. TUO56-051364).
@book{2ab5a6f5e58041f188514fa0ba3aade8,
title = "ATMOSAKU -ohjelmiston toiminnallinen m{\"a}{\"a}rittely",
abstract = "Raportissa on esitetty {\"a}{\"a}nen etenemist{\"a} mallintavan ATMOSAKU-ohjelmiston toiminnallinen m{\"a}{\"a}rittely ja algoritmien teoriaa. Ohjelmistoon on lis{\"a}tty toiminnallisuuksia, mutta kaikkia t{\"a}ss{\"a} raportissa esitettyj{\"a} toiminnallisuuksia ei viel{\"a} ole toteutettu. Raportin tarkoitus on ly{\"o}d{\"a} lukkoon olemassa olevat ja my{\"o}hemmin toteutettavat kehitysrajapinnat, osamoduulien nimet ja funktiokutsut. ATMOSAKU-ohjelmisto k{\"a}ytt{\"a}{\"a} t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} {\"a}{\"a}nikenttien laskentaan kapean kulman CNPE-mallia. CNPE on tarkoitettu Helmholtzin yht{\"a}l{\"o}n tehokkaaseen numeeriseen ratkaisemiseen ja kapean kulman CNPE soveltuu hyvin kaukana olevien {\"a}{\"a}nil{\"a}hteiden tuottaman {\"a}{\"a}nikent{\"a}n laskentaan. CNPE-mallin teoreettinen tausta k{\"a}yd{\"a}{\"a}n l{\"a}pi sek{\"a} esitet{\"a}{\"a}n sen suora implementointi Matlab-ymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n. Lis{\"a}ksi esitet{\"a}{\"a}n ohjelmistolla mallinnusesimerkki.",
author = "Panu Maijala",
year = "2006",
language = "Finnish",
series = "VTT Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "TUO56-051364",
address = "Finland",

}

Maijala, P 2006, ATMOSAKU -ohjelmiston toiminnallinen määrittely. VTT Tutkimusraportti, no. TUO56-051364, VTT Technical Research Centre of Finland, Tampere.

ATMOSAKU -ohjelmiston toiminnallinen määrittely. / Maijala, Panu.

Tampere : VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 48 p. (VTT Tutkimusraportti; No. TUO56-051364).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - ATMOSAKU -ohjelmiston toiminnallinen määrittely

AU - Maijala, Panu

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Raportissa on esitetty äänen etenemistä mallintavan ATMOSAKU-ohjelmiston toiminnallinen määrittely ja algoritmien teoriaa. Ohjelmistoon on lisätty toiminnallisuuksia, mutta kaikkia tässä raportissa esitettyjä toiminnallisuuksia ei vielä ole toteutettu. Raportin tarkoitus on lyödä lukkoon olemassa olevat ja myöhemmin toteutettavat kehitysrajapinnat, osamoduulien nimet ja funktiokutsut. ATMOSAKU-ohjelmisto käyttää tällä hetkellä äänikenttien laskentaan kapean kulman CNPE-mallia. CNPE on tarkoitettu Helmholtzin yhtälön tehokkaaseen numeeriseen ratkaisemiseen ja kapean kulman CNPE soveltuu hyvin kaukana olevien äänilähteiden tuottaman äänikentän laskentaan. CNPE-mallin teoreettinen tausta käydään läpi sekä esitetään sen suora implementointi Matlab-ympäristöön. Lisäksi esitetään ohjelmistolla mallinnusesimerkki.

AB - Raportissa on esitetty äänen etenemistä mallintavan ATMOSAKU-ohjelmiston toiminnallinen määrittely ja algoritmien teoriaa. Ohjelmistoon on lisätty toiminnallisuuksia, mutta kaikkia tässä raportissa esitettyjä toiminnallisuuksia ei vielä ole toteutettu. Raportin tarkoitus on lyödä lukkoon olemassa olevat ja myöhemmin toteutettavat kehitysrajapinnat, osamoduulien nimet ja funktiokutsut. ATMOSAKU-ohjelmisto käyttää tällä hetkellä äänikenttien laskentaan kapean kulman CNPE-mallia. CNPE on tarkoitettu Helmholtzin yhtälön tehokkaaseen numeeriseen ratkaisemiseen ja kapean kulman CNPE soveltuu hyvin kaukana olevien äänilähteiden tuottaman äänikentän laskentaan. CNPE-mallin teoreettinen tausta käydään läpi sekä esitetään sen suora implementointi Matlab-ympäristöön. Lisäksi esitetään ohjelmistolla mallinnusesimerkki.

M3 - Report

T3 - VTT Tutkimusraportti

BT - ATMOSAKU -ohjelmiston toiminnallinen määrittely

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Tampere

ER -

Maijala P. ATMOSAKU -ohjelmiston toiminnallinen määrittely. Tampere: VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 48 p. (VTT Tutkimusraportti; No. TUO56-051364).