Automaattinen ilmakehän akustiikan mittausjärjestelmä

M. Karru, Panu Maijala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä raportissa on esitetty äänenetenemistutkimukseen suunniteltu automaattinen mittausjärjestelmä, kuinka se on toteutettu, mitä informaatiota se tuottaa ja kuinka informaatiota voi hyödyntää. Järjestelmään kuuluu varsinainen tutkimusalue Sodankylässä sekä sen kontrollointi-, analyysi- ja arkistointilaitteistot Tampereella. Lisäksi osa sisällöstä tuotetaan Helsingissä Ilmatieteen laitoksella. Järjestelmän toteutuksessa on pyritty automatisoimaan kaikki kalibroinneista itsediagnostiikkaan ja ympäristöolosuhteiden mukaan säätymiseen. Järjestelmä toimii yhtäjaksoisesti ja tuottaa vuorokaudessa yli 4~GB ääni- ja säädataa kymmenine lokitiedostoineen. Kaikki materiaali on saatavilla www-palvelun kautta ja raportissa kerrotaan myös esimerkillä, mitä aineiston käytössä tulee ottaa huomioon. Myös mittaustulosten edustavuutta ja validiteettia on pohdittu.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages339
Publication statusPublished - 2004
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti
NumberTUO56-041263

Cite this

Karru, M., & Maijala, P. (2004). Automaattinen ilmakehän akustiikan mittausjärjestelmä. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti, No. TUO56-041263
Karru, M. ; Maijala, Panu. / Automaattinen ilmakehän akustiikan mittausjärjestelmä. VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 339 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. TUO56-041263).
@book{fba850aa2e4143229ad5d2794f0b1bae,
title = "Automaattinen ilmakeh{\"a}n akustiikan mittausj{\"a}rjestelm{\"a}",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} raportissa on esitetty {\"a}{\"a}nenetenemistutkimukseen suunniteltu automaattinen mittausj{\"a}rjestelm{\"a}, kuinka se on toteutettu, mit{\"a} informaatiota se tuottaa ja kuinka informaatiota voi hy{\"o}dynt{\"a}{\"a}. J{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n kuuluu varsinainen tutkimusalue Sodankyl{\"a}ss{\"a} sek{\"a} sen kontrollointi-, analyysi- ja arkistointilaitteistot Tampereella. Lis{\"a}ksi osa sis{\"a}ll{\"o}st{\"a} tuotetaan Helsingiss{\"a} Ilmatieteen laitoksella. J{\"a}rjestelm{\"a}n toteutuksessa on pyritty automatisoimaan kaikki kalibroinneista itsediagnostiikkaan ja ymp{\"a}rist{\"o}olosuhteiden mukaan s{\"a}{\"a}tymiseen. J{\"a}rjestelm{\"a} toimii yht{\"a}jaksoisesti ja tuottaa vuorokaudessa yli 4~GB {\"a}{\"a}ni- ja s{\"a}{\"a}dataa kymmenine lokitiedostoineen. Kaikki materiaali on saatavilla www-palvelun kautta ja raportissa kerrotaan my{\"o}s esimerkill{\"a}, mit{\"a} aineiston k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} tulee ottaa huomioon. My{\"o}s mittaustulosten edustavuutta ja validiteettia on pohdittu.",
author = "M. Karru and Panu Maijala",
year = "2004",
language = "Finnish",
series = "VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "TUO56-041263",
address = "Finland",

}

Karru, M & Maijala, P 2004, Automaattinen ilmakehän akustiikan mittausjärjestelmä. VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti, no. TUO56-041263, VTT Technical Research Centre of Finland.

Automaattinen ilmakehän akustiikan mittausjärjestelmä. / Karru, M.; Maijala, Panu.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 339 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. TUO56-041263).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Automaattinen ilmakehän akustiikan mittausjärjestelmä

AU - Karru, M.

AU - Maijala, Panu

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Tässä raportissa on esitetty äänenetenemistutkimukseen suunniteltu automaattinen mittausjärjestelmä, kuinka se on toteutettu, mitä informaatiota se tuottaa ja kuinka informaatiota voi hyödyntää. Järjestelmään kuuluu varsinainen tutkimusalue Sodankylässä sekä sen kontrollointi-, analyysi- ja arkistointilaitteistot Tampereella. Lisäksi osa sisällöstä tuotetaan Helsingissä Ilmatieteen laitoksella. Järjestelmän toteutuksessa on pyritty automatisoimaan kaikki kalibroinneista itsediagnostiikkaan ja ympäristöolosuhteiden mukaan säätymiseen. Järjestelmä toimii yhtäjaksoisesti ja tuottaa vuorokaudessa yli 4~GB ääni- ja säädataa kymmenine lokitiedostoineen. Kaikki materiaali on saatavilla www-palvelun kautta ja raportissa kerrotaan myös esimerkillä, mitä aineiston käytössä tulee ottaa huomioon. Myös mittaustulosten edustavuutta ja validiteettia on pohdittu.

AB - Tässä raportissa on esitetty äänenetenemistutkimukseen suunniteltu automaattinen mittausjärjestelmä, kuinka se on toteutettu, mitä informaatiota se tuottaa ja kuinka informaatiota voi hyödyntää. Järjestelmään kuuluu varsinainen tutkimusalue Sodankylässä sekä sen kontrollointi-, analyysi- ja arkistointilaitteistot Tampereella. Lisäksi osa sisällöstä tuotetaan Helsingissä Ilmatieteen laitoksella. Järjestelmän toteutuksessa on pyritty automatisoimaan kaikki kalibroinneista itsediagnostiikkaan ja ympäristöolosuhteiden mukaan säätymiseen. Järjestelmä toimii yhtäjaksoisesti ja tuottaa vuorokaudessa yli 4~GB ääni- ja säädataa kymmenine lokitiedostoineen. Kaikki materiaali on saatavilla www-palvelun kautta ja raportissa kerrotaan myös esimerkillä, mitä aineiston käytössä tulee ottaa huomioon. Myös mittaustulosten edustavuutta ja validiteettia on pohdittu.

M3 - Report

T3 - VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti

BT - Automaattinen ilmakehän akustiikan mittausjärjestelmä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Karru M, Maijala P. Automaattinen ilmakehän akustiikan mittausjärjestelmä. VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 339 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. TUO56-041263).