Automatisoitu pohjarakentaminen - tavoitteena rakentamisprosessin hallinta

Leena Korkiala-Tanttu, Markku Juvankoski

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Talonrakennuspuolella erilaiset tehdasvalmisteiset elementtirakenteet ovat olleet arkipäivää jo vuosia. Infrarakentaminen sitä vastoin on ollut enemmän paikkasidonnaista ja kentällä tapahtuvaa, eikä siihen ole tähän asti juurikaan liitetty teollista automaatiota. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut merkittävää automaation kehittymistä tierakentamisessa joidenkin osavaiheiden (tiivistäminen, kerrosten rakentaminen) osalta tuotantoon asti. Toistaiseksi pohjarakentamisessa on ollut yksittäisten laitteiden ja kalustojen automaation kehittämistä, mutta se ei ole kattanut kokonaisvaltaisesti koko rakentamisprosessia. Tähän ongelman on pureuduttu POHVA projektissa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)24-28
JournalTie & Liikenne
Issue number3
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{810bc5273d744b5d8f09baf32c17f8c9,
title = "Automatisoitu pohjarakentaminen - tavoitteena rakentamisprosessin hallinta",
abstract = "Talonrakennuspuolella erilaiset tehdasvalmisteiset elementtirakenteet ovat olleet arkip{\"a}iv{\"a}{\"a} jo vuosia. Infrarakentaminen sit{\"a} vastoin on ollut enemm{\"a}n paikkasidonnaista ja kent{\"a}ll{\"a} tapahtuvaa, eik{\"a} siihen ole t{\"a}h{\"a}n asti juurikaan liitetty teollista automaatiota. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut merkitt{\"a}v{\"a}{\"a} automaation kehittymist{\"a} tierakentamisessa joidenkin osavaiheiden (tiivist{\"a}minen, kerrosten rakentaminen) osalta tuotantoon asti. Toistaiseksi pohjarakentamisessa on ollut yksitt{\"a}isten laitteiden ja kalustojen automaation kehitt{\"a}mist{\"a}, mutta se ei ole kattanut kokonaisvaltaisesti koko rakentamisprosessia. T{\"a}h{\"a}n ongelman on pureuduttu POHVA projektissa.",
author = "Leena Korkiala-Tanttu and Markku Juvankoski",
year = "2008",
language = "Finnish",
pages = "24--28",
journal = "Tie & Liikenne",
issn = "0355-7855",
number = "3",

}

Automatisoitu pohjarakentaminen - tavoitteena rakentamisprosessin hallinta. / Korkiala-Tanttu, Leena; Juvankoski, Markku.

In: Tie & Liikenne, No. 3, 2008, p. 24-28.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Automatisoitu pohjarakentaminen - tavoitteena rakentamisprosessin hallinta

AU - Korkiala-Tanttu, Leena

AU - Juvankoski, Markku

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Talonrakennuspuolella erilaiset tehdasvalmisteiset elementtirakenteet ovat olleet arkipäivää jo vuosia. Infrarakentaminen sitä vastoin on ollut enemmän paikkasidonnaista ja kentällä tapahtuvaa, eikä siihen ole tähän asti juurikaan liitetty teollista automaatiota. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut merkittävää automaation kehittymistä tierakentamisessa joidenkin osavaiheiden (tiivistäminen, kerrosten rakentaminen) osalta tuotantoon asti. Toistaiseksi pohjarakentamisessa on ollut yksittäisten laitteiden ja kalustojen automaation kehittämistä, mutta se ei ole kattanut kokonaisvaltaisesti koko rakentamisprosessia. Tähän ongelman on pureuduttu POHVA projektissa.

AB - Talonrakennuspuolella erilaiset tehdasvalmisteiset elementtirakenteet ovat olleet arkipäivää jo vuosia. Infrarakentaminen sitä vastoin on ollut enemmän paikkasidonnaista ja kentällä tapahtuvaa, eikä siihen ole tähän asti juurikaan liitetty teollista automaatiota. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut merkittävää automaation kehittymistä tierakentamisessa joidenkin osavaiheiden (tiivistäminen, kerrosten rakentaminen) osalta tuotantoon asti. Toistaiseksi pohjarakentamisessa on ollut yksittäisten laitteiden ja kalustojen automaation kehittämistä, mutta se ei ole kattanut kokonaisvaltaisesti koko rakentamisprosessia. Tähän ongelman on pureuduttu POHVA projektissa.

M3 - Article

SP - 24

EP - 28

JO - Tie & Liikenne

JF - Tie & Liikenne

SN - 0355-7855

IS - 3

ER -