Automatisoitu pohjarakentaminen - tavoitteena rakentamisprosessin hallinta

Leena Korkiala-Tanttu, Markku Juvankoski

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Talonrakennuspuolella erilaiset tehdasvalmisteiset elementtirakenteet ovat olleet arkipäivää jo vuosia. Infrarakentaminen sitä vastoin on ollut enemmän paikkasidonnaista ja kentällä tapahtuvaa, eikä siihen ole tähän asti juurikaan liitetty teollista automaatiota. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut merkittävää automaation kehittymistä tierakentamisessa joidenkin osavaiheiden (tiivistäminen, kerrosten rakentaminen) osalta tuotantoon asti. Toistaiseksi pohjarakentamisessa on ollut yksittäisten laitteiden ja kalustojen automaation kehittämistä, mutta se ei ole kattanut kokonaisvaltaisesti koko rakentamisprosessia. Tähän ongelman on pureuduttu POHVA projektissa.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)24-28
  JournalTie & Liikenne
  Issue number3
  Publication statusPublished - 2008
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{810bc5273d744b5d8f09baf32c17f8c9,
  title = "Automatisoitu pohjarakentaminen - tavoitteena rakentamisprosessin hallinta",
  abstract = "Talonrakennuspuolella erilaiset tehdasvalmisteiset elementtirakenteet ovat olleet arkip{\"a}iv{\"a}{\"a} jo vuosia. Infrarakentaminen sit{\"a} vastoin on ollut enemm{\"a}n paikkasidonnaista ja kent{\"a}ll{\"a} tapahtuvaa, eik{\"a} siihen ole t{\"a}h{\"a}n asti juurikaan liitetty teollista automaatiota. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut merkitt{\"a}v{\"a}{\"a} automaation kehittymist{\"a} tierakentamisessa joidenkin osavaiheiden (tiivist{\"a}minen, kerrosten rakentaminen) osalta tuotantoon asti. Toistaiseksi pohjarakentamisessa on ollut yksitt{\"a}isten laitteiden ja kalustojen automaation kehitt{\"a}mist{\"a}, mutta se ei ole kattanut kokonaisvaltaisesti koko rakentamisprosessia. T{\"a}h{\"a}n ongelman on pureuduttu POHVA projektissa.",
  author = "Leena Korkiala-Tanttu and Markku Juvankoski",
  year = "2008",
  language = "Finnish",
  pages = "24--28",
  journal = "Tie & Liikenne",
  issn = "0355-7855",
  number = "3",

  }

  Automatisoitu pohjarakentaminen - tavoitteena rakentamisprosessin hallinta. / Korkiala-Tanttu, Leena; Juvankoski, Markku.

  In: Tie & Liikenne, No. 3, 2008, p. 24-28.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Automatisoitu pohjarakentaminen - tavoitteena rakentamisprosessin hallinta

  AU - Korkiala-Tanttu, Leena

  AU - Juvankoski, Markku

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Talonrakennuspuolella erilaiset tehdasvalmisteiset elementtirakenteet ovat olleet arkipäivää jo vuosia. Infrarakentaminen sitä vastoin on ollut enemmän paikkasidonnaista ja kentällä tapahtuvaa, eikä siihen ole tähän asti juurikaan liitetty teollista automaatiota. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut merkittävää automaation kehittymistä tierakentamisessa joidenkin osavaiheiden (tiivistäminen, kerrosten rakentaminen) osalta tuotantoon asti. Toistaiseksi pohjarakentamisessa on ollut yksittäisten laitteiden ja kalustojen automaation kehittämistä, mutta se ei ole kattanut kokonaisvaltaisesti koko rakentamisprosessia. Tähän ongelman on pureuduttu POHVA projektissa.

  AB - Talonrakennuspuolella erilaiset tehdasvalmisteiset elementtirakenteet ovat olleet arkipäivää jo vuosia. Infrarakentaminen sitä vastoin on ollut enemmän paikkasidonnaista ja kentällä tapahtuvaa, eikä siihen ole tähän asti juurikaan liitetty teollista automaatiota. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut merkittävää automaation kehittymistä tierakentamisessa joidenkin osavaiheiden (tiivistäminen, kerrosten rakentaminen) osalta tuotantoon asti. Toistaiseksi pohjarakentamisessa on ollut yksittäisten laitteiden ja kalustojen automaation kehittämistä, mutta se ei ole kattanut kokonaisvaltaisesti koko rakentamisprosessia. Tähän ongelman on pureuduttu POHVA projektissa.

  M3 - Article

  SP - 24

  EP - 28

  JO - Tie & Liikenne

  JF - Tie & Liikenne

  SN - 0355-7855

  IS - 3

  ER -