Avoimet ratkaisut vauhdittavat – Ubimaailma tulee

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Digitaalisuus työntyy kaikkialle ja se tuo kaiken uusien palvelujen ja toimintojen käyttöön. Tavallisille asioille ja tavaroille muodostuu digitaaliset vastineet tunnisteiden, sulautettujen järjestelmien ja niihin liittyvien informaatiopalvelujen kautta. Uusi tieto mahdollistaa ennennäkemättömän vallankumouksen automaatiossa ja kohdennetuissa palveluissa. Avoimet teknologiat järjestelmien ytimissä on ainoa keino yrittää hallita tätä tulevaisuutta. OPUTE-projektin tavoitteena on avointen teknologioiden hyödyntäminen ubimaailman sovellusten kokeilussa. Painopiste on ollut hyvin kokeilulähtöinen. Toisaalta on haluttu verkottua japanilaisen tutkimuksen kanssa ja hakea synergioita meillä tehtävän tutkimuksen kanssa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)37-39
JournalProsessori
Issue number11-12
Publication statusPublished - 2011
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • Ubiquitous computing
  • semantic interoperability

Cite this

@article{071652e733504dd7ba6b52c00f1376f0,
title = "Avoimet ratkaisut vauhdittavat – Ubimaailma tulee",
abstract = "Digitaalisuus ty{\"o}ntyy kaikkialle ja se tuo kaiken uusien palvelujen ja toimintojen k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n. Tavallisille asioille ja tavaroille muodostuu digitaaliset vastineet tunnisteiden, sulautettujen j{\"a}rjestelmien ja niihin liittyvien informaatiopalvelujen kautta. Uusi tieto mahdollistaa ennenn{\"a}kem{\"a}tt{\"o}m{\"a}n vallankumouksen automaatiossa ja kohdennetuissa palveluissa. Avoimet teknologiat j{\"a}rjestelmien ytimiss{\"a} on ainoa keino yritt{\"a}{\"a} hallita t{\"a}t{\"a} tulevaisuutta. OPUTE-projektin tavoitteena on avointen teknologioiden hy{\"o}dynt{\"a}minen ubimaailman sovellusten kokeilussa. Painopiste on ollut hyvin kokeilul{\"a}ht{\"o}inen. Toisaalta on haluttu verkottua japanilaisen tutkimuksen kanssa ja hakea synergioita meill{\"a} teht{\"a}v{\"a}n tutkimuksen kanssa.",
keywords = "Ubiquitous computing, semantic interoperability",
author = "Juha-Pekka Soininen and Heikki Ailisto and Janne Takalo-Mattila and Esa Viljamaa and Arto Ylisaukko-oja and Jussi Kiljander and Matti Etel{\"a}per{\"a} and Vili T{\"o}rm{\"a}nen and Jussi Roivainen",
note = "Project code: 36334",
year = "2011",
language = "Finnish",
pages = "37--39",
journal = "Prosessori",
issn = "0357-4121",
number = "11-12",

}

Avoimet ratkaisut vauhdittavat – Ubimaailma tulee. / Soininen, Juha-Pekka; Ailisto, Heikki; Takalo-Mattila, Janne; Viljamaa, Esa; Ylisaukko-oja, Arto; Kiljander, Jussi; Eteläperä, Matti; Törmänen, Vili; Roivainen, Jussi.

In: Prosessori, No. 11-12, 2011, p. 37-39.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Avoimet ratkaisut vauhdittavat – Ubimaailma tulee

AU - Soininen, Juha-Pekka

AU - Ailisto, Heikki

AU - Takalo-Mattila, Janne

AU - Viljamaa, Esa

AU - Ylisaukko-oja, Arto

AU - Kiljander, Jussi

AU - Eteläperä, Matti

AU - Törmänen, Vili

AU - Roivainen, Jussi

N1 - Project code: 36334

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Digitaalisuus työntyy kaikkialle ja se tuo kaiken uusien palvelujen ja toimintojen käyttöön. Tavallisille asioille ja tavaroille muodostuu digitaaliset vastineet tunnisteiden, sulautettujen järjestelmien ja niihin liittyvien informaatiopalvelujen kautta. Uusi tieto mahdollistaa ennennäkemättömän vallankumouksen automaatiossa ja kohdennetuissa palveluissa. Avoimet teknologiat järjestelmien ytimissä on ainoa keino yrittää hallita tätä tulevaisuutta. OPUTE-projektin tavoitteena on avointen teknologioiden hyödyntäminen ubimaailman sovellusten kokeilussa. Painopiste on ollut hyvin kokeilulähtöinen. Toisaalta on haluttu verkottua japanilaisen tutkimuksen kanssa ja hakea synergioita meillä tehtävän tutkimuksen kanssa.

AB - Digitaalisuus työntyy kaikkialle ja se tuo kaiken uusien palvelujen ja toimintojen käyttöön. Tavallisille asioille ja tavaroille muodostuu digitaaliset vastineet tunnisteiden, sulautettujen järjestelmien ja niihin liittyvien informaatiopalvelujen kautta. Uusi tieto mahdollistaa ennennäkemättömän vallankumouksen automaatiossa ja kohdennetuissa palveluissa. Avoimet teknologiat järjestelmien ytimissä on ainoa keino yrittää hallita tätä tulevaisuutta. OPUTE-projektin tavoitteena on avointen teknologioiden hyödyntäminen ubimaailman sovellusten kokeilussa. Painopiste on ollut hyvin kokeilulähtöinen. Toisaalta on haluttu verkottua japanilaisen tutkimuksen kanssa ja hakea synergioita meillä tehtävän tutkimuksen kanssa.

KW - Ubiquitous computing

KW - semantic interoperability

M3 - Article

SP - 37

EP - 39

JO - Prosessori

JF - Prosessori

SN - 0357-4121

IS - 11-12

ER -