Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt

Päivi Aakko-Saksa, Päivi Koponen, L Rantanen-Kolehmainen, Eija Skyttä

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Liikennesektori on monenlaisten valintojen edessä, kun vaihtoehtoisia polttoaineita sekä uusia moottori- ja jälkikäsittelytekniikoita tulee markkinoille. Kansallisen TransEco-tutkimusohjelman puitteissa tutkittiin bensiiniautojen sääntelemättömiä päästöjä useilla polttoainevaihtoehdoilla. Päästöjen haitallisuutta ja tulosten merkitystä pohdittiin käyttäen erilaisia riskinarviointimenetelmiä. Vielä laajempaa analyysiä ja eri menetelmien informaation yhdistämistä tarvitaan kokonaisvaltaisemman haittaarvion aikaansaamiseksi monimuotoisista terveys- ja ympäristövaikutuksista. Tämä vaatii laajaa monitieteellistä yhteistyötä.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)10-14
  Number of pages4
  JournalIlmansuojelu
  Issue number4
  Publication statusPublished - 2012
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  Aakko-Saksa, P., Koponen, P., Rantanen-Kolehmainen, L., & Skyttä, E. (2012). Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt. Ilmansuojelu, (4), 10-14.
  Aakko-Saksa, Päivi ; Koponen, Päivi ; Rantanen-Kolehmainen, L ; Skyttä, Eija. / Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt. In: Ilmansuojelu. 2012 ; No. 4. pp. 10-14.
  @article{551589bce46f4460ba888470e391d05e,
  title = "Bensiiniautojen s{\"a}{\"a}ntelem{\"a}tt{\"o}m{\"a}t pakokaasup{\"a}{\"a}st{\"o}t",
  abstract = "Liikennesektori on monenlaisten valintojen edess{\"a}, kun vaihtoehtoisia polttoaineita sek{\"a} uusia moottori- ja j{\"a}lkik{\"a}sittelytekniikoita tulee markkinoille. Kansallisen TransEco-tutkimusohjelman puitteissa tutkittiin bensiiniautojen s{\"a}{\"a}ntelem{\"a}tt{\"o}mi{\"a} p{\"a}{\"a}st{\"o}j{\"a} useilla polttoainevaihtoehdoilla. P{\"a}{\"a}st{\"o}jen haitallisuutta ja tulosten merkityst{\"a} pohdittiin k{\"a}ytt{\"a}en erilaisia riskinarviointimenetelmi{\"a}. Viel{\"a} laajempaa analyysi{\"a} ja eri menetelmien informaation yhdist{\"a}mist{\"a} tarvitaan kokonaisvaltaisemman haittaarvion aikaansaamiseksi monimuotoisista terveys- ja ymp{\"a}rist{\"o}vaikutuksista. T{\"a}m{\"a} vaatii laajaa monitieteellist{\"a} yhteisty{\"o}t{\"a}.",
  author = "P{\"a}ivi Aakko-Saksa and P{\"a}ivi Koponen and L Rantanen-Kolehmainen and Eija Skytt{\"a}",
  year = "2012",
  language = "Finnish",
  pages = "10--14",
  journal = "Ilmansuojelu",
  issn = "1239-8950",
  number = "4",

  }

  Aakko-Saksa, P, Koponen, P, Rantanen-Kolehmainen, L & Skyttä, E 2012, 'Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt', Ilmansuojelu, no. 4, pp. 10-14.

  Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt. / Aakko-Saksa, Päivi; Koponen, Päivi; Rantanen-Kolehmainen, L; Skyttä, Eija.

  In: Ilmansuojelu, No. 4, 2012, p. 10-14.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt

  AU - Aakko-Saksa, Päivi

  AU - Koponen, Päivi

  AU - Rantanen-Kolehmainen, L

  AU - Skyttä, Eija

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - Liikennesektori on monenlaisten valintojen edessä, kun vaihtoehtoisia polttoaineita sekä uusia moottori- ja jälkikäsittelytekniikoita tulee markkinoille. Kansallisen TransEco-tutkimusohjelman puitteissa tutkittiin bensiiniautojen sääntelemättömiä päästöjä useilla polttoainevaihtoehdoilla. Päästöjen haitallisuutta ja tulosten merkitystä pohdittiin käyttäen erilaisia riskinarviointimenetelmiä. Vielä laajempaa analyysiä ja eri menetelmien informaation yhdistämistä tarvitaan kokonaisvaltaisemman haittaarvion aikaansaamiseksi monimuotoisista terveys- ja ympäristövaikutuksista. Tämä vaatii laajaa monitieteellistä yhteistyötä.

  AB - Liikennesektori on monenlaisten valintojen edessä, kun vaihtoehtoisia polttoaineita sekä uusia moottori- ja jälkikäsittelytekniikoita tulee markkinoille. Kansallisen TransEco-tutkimusohjelman puitteissa tutkittiin bensiiniautojen sääntelemättömiä päästöjä useilla polttoainevaihtoehdoilla. Päästöjen haitallisuutta ja tulosten merkitystä pohdittiin käyttäen erilaisia riskinarviointimenetelmiä. Vielä laajempaa analyysiä ja eri menetelmien informaation yhdistämistä tarvitaan kokonaisvaltaisemman haittaarvion aikaansaamiseksi monimuotoisista terveys- ja ympäristövaikutuksista. Tämä vaatii laajaa monitieteellistä yhteistyötä.

  M3 - Article

  SP - 10

  EP - 14

  JO - Ilmansuojelu

  JF - Ilmansuojelu

  SN - 1239-8950

  IS - 4

  ER -