Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt

Päivi Aakko-Saksa, Päivi Koponen, L Rantanen-Kolehmainen, Eija Skyttä

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Liikennesektori on monenlaisten valintojen edessä, kun vaihtoehtoisia polttoaineita sekä uusia moottori- ja jälkikäsittelytekniikoita tulee markkinoille. Kansallisen TransEco-tutkimusohjelman puitteissa tutkittiin bensiiniautojen sääntelemättömiä päästöjä useilla polttoainevaihtoehdoilla. Päästöjen haitallisuutta ja tulosten merkitystä pohdittiin käyttäen erilaisia riskinarviointimenetelmiä. Vielä laajempaa analyysiä ja eri menetelmien informaation yhdistämistä tarvitaan kokonaisvaltaisemman haittaarvion aikaansaamiseksi monimuotoisista terveys- ja ympäristövaikutuksista. Tämä vaatii laajaa monitieteellistä yhteistyötä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)10-14
Number of pages4
JournalIlmansuojelu
Issue number4
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Aakko-Saksa, P., Koponen, P., Rantanen-Kolehmainen, L., & Skyttä, E. (2012). Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt. Ilmansuojelu, (4), 10-14.
Aakko-Saksa, Päivi ; Koponen, Päivi ; Rantanen-Kolehmainen, L ; Skyttä, Eija. / Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt. In: Ilmansuojelu. 2012 ; No. 4. pp. 10-14.
@article{551589bce46f4460ba888470e391d05e,
title = "Bensiiniautojen s{\"a}{\"a}ntelem{\"a}tt{\"o}m{\"a}t pakokaasup{\"a}{\"a}st{\"o}t",
abstract = "Liikennesektori on monenlaisten valintojen edess{\"a}, kun vaihtoehtoisia polttoaineita sek{\"a} uusia moottori- ja j{\"a}lkik{\"a}sittelytekniikoita tulee markkinoille. Kansallisen TransEco-tutkimusohjelman puitteissa tutkittiin bensiiniautojen s{\"a}{\"a}ntelem{\"a}tt{\"o}mi{\"a} p{\"a}{\"a}st{\"o}j{\"a} useilla polttoainevaihtoehdoilla. P{\"a}{\"a}st{\"o}jen haitallisuutta ja tulosten merkityst{\"a} pohdittiin k{\"a}ytt{\"a}en erilaisia riskinarviointimenetelmi{\"a}. Viel{\"a} laajempaa analyysi{\"a} ja eri menetelmien informaation yhdist{\"a}mist{\"a} tarvitaan kokonaisvaltaisemman haittaarvion aikaansaamiseksi monimuotoisista terveys- ja ymp{\"a}rist{\"o}vaikutuksista. T{\"a}m{\"a} vaatii laajaa monitieteellist{\"a} yhteisty{\"o}t{\"a}.",
author = "P{\"a}ivi Aakko-Saksa and P{\"a}ivi Koponen and L Rantanen-Kolehmainen and Eija Skytt{\"a}",
year = "2012",
language = "Finnish",
pages = "10--14",
journal = "Ilmansuojelu",
issn = "1239-8950",
number = "4",

}

Aakko-Saksa, P, Koponen, P, Rantanen-Kolehmainen, L & Skyttä, E 2012, 'Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt', Ilmansuojelu, no. 4, pp. 10-14.

Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt. / Aakko-Saksa, Päivi; Koponen, Päivi; Rantanen-Kolehmainen, L; Skyttä, Eija.

In: Ilmansuojelu, No. 4, 2012, p. 10-14.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Bensiiniautojen sääntelemättömät pakokaasupäästöt

AU - Aakko-Saksa, Päivi

AU - Koponen, Päivi

AU - Rantanen-Kolehmainen, L

AU - Skyttä, Eija

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Liikennesektori on monenlaisten valintojen edessä, kun vaihtoehtoisia polttoaineita sekä uusia moottori- ja jälkikäsittelytekniikoita tulee markkinoille. Kansallisen TransEco-tutkimusohjelman puitteissa tutkittiin bensiiniautojen sääntelemättömiä päästöjä useilla polttoainevaihtoehdoilla. Päästöjen haitallisuutta ja tulosten merkitystä pohdittiin käyttäen erilaisia riskinarviointimenetelmiä. Vielä laajempaa analyysiä ja eri menetelmien informaation yhdistämistä tarvitaan kokonaisvaltaisemman haittaarvion aikaansaamiseksi monimuotoisista terveys- ja ympäristövaikutuksista. Tämä vaatii laajaa monitieteellistä yhteistyötä.

AB - Liikennesektori on monenlaisten valintojen edessä, kun vaihtoehtoisia polttoaineita sekä uusia moottori- ja jälkikäsittelytekniikoita tulee markkinoille. Kansallisen TransEco-tutkimusohjelman puitteissa tutkittiin bensiiniautojen sääntelemättömiä päästöjä useilla polttoainevaihtoehdoilla. Päästöjen haitallisuutta ja tulosten merkitystä pohdittiin käyttäen erilaisia riskinarviointimenetelmiä. Vielä laajempaa analyysiä ja eri menetelmien informaation yhdistämistä tarvitaan kokonaisvaltaisemman haittaarvion aikaansaamiseksi monimuotoisista terveys- ja ympäristövaikutuksista. Tämä vaatii laajaa monitieteellistä yhteistyötä.

M3 - Article

SP - 10

EP - 14

JO - Ilmansuojelu

JF - Ilmansuojelu

SN - 1239-8950

IS - 4

ER -