Betoni- ja silikaattimateriaalien analyysimenetelmiä

Martti Keppo, Risto Mannonen, Thorborg Perander, Hannu Pyy, Tuula Råman, Erkki Vesikari

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Betoni- ja silikaattimateriaalien laadunvalvonnassa, tuotekehityksessä ja vauriotutkimuksissa ilmeni tarvetta kehittää uusia analyysimenetelmiä, joilla voitaisiin kohottaa tutkimuksen tasoa. Menetelmien kehittämisprojekti käynnistyi vuonna 1980, ja työtä on tehty neljän vuoden ajan. Projektin tavoitteena on ollut kehittää kemiallinen analyysi, optiset menetelmät ja huokoisuusmääritykset toimiviksi tutkimuksen välineiksi sekä samalla lisätä henkilökunnan osaamista ja käyttövalmiuksia. Tutkimus jakaantui kolmeen osaprojektiin: kemiallisiin analyysimenetelmiin, optisiin menetelmiin ja fysikaaliseen huokosanalyysiin. Julkaisussa esitetään projektin vaiheet osaprojekteittain sekä projektin kuluessa kehitetyt testimenetelmät. Menetelmäkuvauksissa kerrotaan suppeasti menetelmien periaatteista ja soveltuvuudesta, näytteiden preparoinnista, menetelmien työvaiheista ja tulosten oikeellisuudesta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages58
ISBN (Print)951-38-2068-8
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number344
ISSN0358-5085

Fingerprint

Nefopam
Silicates

Keywords

  • silicate minerals
  • chemical analysis
  • concrete
  • analyzing
  • optical tests

Cite this

Keppo, M., Mannonen, R., Perander, T., Pyy, H., Råman, T., & Vesikari, E. (1984). Betoni- ja silikaattimateriaalien analyysimenetelmiä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 344
Keppo, Martti ; Mannonen, Risto ; Perander, Thorborg ; Pyy, Hannu ; Råman, Tuula ; Vesikari, Erkki. / Betoni- ja silikaattimateriaalien analyysimenetelmiä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 344).
@book{bd5ec606a415431fbb158f9c9c94050d,
title = "Betoni- ja silikaattimateriaalien analyysimenetelmi{\"a}",
abstract = "Betoni- ja silikaattimateriaalien laadunvalvonnassa, tuotekehityksess{\"a} ja vauriotutkimuksissa ilmeni tarvetta kehitt{\"a}{\"a} uusia analyysimenetelmi{\"a}, joilla voitaisiin kohottaa tutkimuksen tasoa. Menetelmien kehitt{\"a}misprojekti k{\"a}ynnistyi vuonna 1980, ja ty{\"o}t{\"a} on tehty nelj{\"a}n vuoden ajan. Projektin tavoitteena on ollut kehitt{\"a}{\"a} kemiallinen analyysi, optiset menetelm{\"a}t ja huokoisuusm{\"a}{\"a}ritykset toimiviksi tutkimuksen v{\"a}lineiksi sek{\"a} samalla lis{\"a}t{\"a} henkil{\"o}kunnan osaamista ja k{\"a}ytt{\"o}valmiuksia. Tutkimus jakaantui kolmeen osaprojektiin: kemiallisiin analyysimenetelmiin, optisiin menetelmiin ja fysikaaliseen huokosanalyysiin. Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n projektin vaiheet osaprojekteittain sek{\"a} projektin kuluessa kehitetyt testimenetelm{\"a}t. Menetelm{\"a}kuvauksissa kerrotaan suppeasti menetelmien periaatteista ja soveltuvuudesta, n{\"a}ytteiden preparoinnista, menetelmien ty{\"o}vaiheista ja tulosten oikeellisuudesta.",
keywords = "silicate minerals, chemical analysis, concrete, analyzing, optical tests",
author = "Martti Keppo and Risto Mannonen and Thorborg Perander and Hannu Pyy and Tuula R{\aa}man and Erkki Vesikari",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2068-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "344",
address = "Finland",

}

Keppo, M, Mannonen, R, Perander, T, Pyy, H, Råman, T & Vesikari, E 1984, Betoni- ja silikaattimateriaalien analyysimenetelmiä. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 344, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Betoni- ja silikaattimateriaalien analyysimenetelmiä. / Keppo, Martti; Mannonen, Risto; Perander, Thorborg; Pyy, Hannu; Råman, Tuula; Vesikari, Erkki.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 344).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Betoni- ja silikaattimateriaalien analyysimenetelmiä

AU - Keppo, Martti

AU - Mannonen, Risto

AU - Perander, Thorborg

AU - Pyy, Hannu

AU - Råman, Tuula

AU - Vesikari, Erkki

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Betoni- ja silikaattimateriaalien laadunvalvonnassa, tuotekehityksessä ja vauriotutkimuksissa ilmeni tarvetta kehittää uusia analyysimenetelmiä, joilla voitaisiin kohottaa tutkimuksen tasoa. Menetelmien kehittämisprojekti käynnistyi vuonna 1980, ja työtä on tehty neljän vuoden ajan. Projektin tavoitteena on ollut kehittää kemiallinen analyysi, optiset menetelmät ja huokoisuusmääritykset toimiviksi tutkimuksen välineiksi sekä samalla lisätä henkilökunnan osaamista ja käyttövalmiuksia. Tutkimus jakaantui kolmeen osaprojektiin: kemiallisiin analyysimenetelmiin, optisiin menetelmiin ja fysikaaliseen huokosanalyysiin. Julkaisussa esitetään projektin vaiheet osaprojekteittain sekä projektin kuluessa kehitetyt testimenetelmät. Menetelmäkuvauksissa kerrotaan suppeasti menetelmien periaatteista ja soveltuvuudesta, näytteiden preparoinnista, menetelmien työvaiheista ja tulosten oikeellisuudesta.

AB - Betoni- ja silikaattimateriaalien laadunvalvonnassa, tuotekehityksessä ja vauriotutkimuksissa ilmeni tarvetta kehittää uusia analyysimenetelmiä, joilla voitaisiin kohottaa tutkimuksen tasoa. Menetelmien kehittämisprojekti käynnistyi vuonna 1980, ja työtä on tehty neljän vuoden ajan. Projektin tavoitteena on ollut kehittää kemiallinen analyysi, optiset menetelmät ja huokoisuusmääritykset toimiviksi tutkimuksen välineiksi sekä samalla lisätä henkilökunnan osaamista ja käyttövalmiuksia. Tutkimus jakaantui kolmeen osaprojektiin: kemiallisiin analyysimenetelmiin, optisiin menetelmiin ja fysikaaliseen huokosanalyysiin. Julkaisussa esitetään projektin vaiheet osaprojekteittain sekä projektin kuluessa kehitetyt testimenetelmät. Menetelmäkuvauksissa kerrotaan suppeasti menetelmien periaatteista ja soveltuvuudesta, näytteiden preparoinnista, menetelmien työvaiheista ja tulosten oikeellisuudesta.

KW - silicate minerals

KW - chemical analysis

KW - concrete

KW - analyzing

KW - optical tests

M3 - Report

SN - 951-38-2068-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Betoni- ja silikaattimateriaalien analyysimenetelmiä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Keppo M, Mannonen R, Perander T, Pyy H, Råman T, Vesikari E. Betoni- ja silikaattimateriaalien analyysimenetelmiä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 344).