Betoni-ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt

Asko Sarja

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa on esitetty poikkileikkaukseltaan suorakaiteen- ja ympyränmuotoisten betoni- ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt käyttöohjeineen ja laskentaperusteineen. Käyrästöt perustuvat tietokoneohjelmalla tehtyihin laskelmiin. Laskumenetelmän perusoletuksina on eksponenttifunktion sisältävä betonin jännitysmuodonmuutoskäyrä, terästen elasto-plastinen jännitysmuodonmuutoskäyrä ja Bernoullin otaksuma. Stabiilisuustarkastelu on tehty ottamalla pilarin taipumat huomioon. Taipumat on laskettu differenssimenetelmällä. Käyrästöissä vaihtelee pilarin poikkileikkausmuoto, teräsmäärä ja hoikkuus sekä momenttipinnan muoto. Julkaisu on tarkoitettu käytännön suunnittelijoiden käyttöön pilareiden ja seinien murtotilamitoitusta varten.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages93
Publication statusPublished - 1972
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto
Number18
ISSN0355-3442

Cite this

Sarja, A. (1972). Betoni-ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto, No. 18
Sarja, Asko. / Betoni-ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1972. 93 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 18).
@book{eb6b8fc6c8774a7781146469c4772bed,
title = "Betoni-ja ter{\"a}sbetonipilareiden mitoitusk{\"a}yr{\"a}st{\"o}t",
abstract = "Julkaisussa on esitetty poikkileikkaukseltaan suorakaiteen- ja ympyr{\"a}nmuotoisten betoni- ja ter{\"a}sbetonipilareiden mitoitusk{\"a}yr{\"a}st{\"o}t k{\"a}ytt{\"o}ohjeineen ja laskentaperusteineen. K{\"a}yr{\"a}st{\"o}t perustuvat tietokoneohjelmalla tehtyihin laskelmiin. Laskumenetelm{\"a}n perusoletuksina on eksponenttifunktion sis{\"a}lt{\"a}v{\"a} betonin j{\"a}nnitysmuodonmuutosk{\"a}yr{\"a}, ter{\"a}sten elasto-plastinen j{\"a}nnitysmuodonmuutosk{\"a}yr{\"a} ja Bernoullin otaksuma. Stabiilisuustarkastelu on tehty ottamalla pilarin taipumat huomioon. Taipumat on laskettu differenssimenetelm{\"a}ll{\"a}. K{\"a}yr{\"a}st{\"o}iss{\"a} vaihtelee pilarin poikkileikkausmuoto, ter{\"a}sm{\"a}{\"a}r{\"a} ja hoikkuus sek{\"a} momenttipinnan muoto. Julkaisu on tarkoitettu k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n suunnittelijoiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n pilareiden ja seinien murtotilamitoitusta varten.",
author = "Asko Sarja",
year = "1972",
language = "Finnish",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "18",
address = "Finland",

}

Sarja, A 1972, Betoni-ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto, no. 18, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Betoni-ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt. / Sarja, Asko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1972. 93 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 18).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Betoni-ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt

AU - Sarja, Asko

PY - 1972

Y1 - 1972

N2 - Julkaisussa on esitetty poikkileikkaukseltaan suorakaiteen- ja ympyränmuotoisten betoni- ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt käyttöohjeineen ja laskentaperusteineen. Käyrästöt perustuvat tietokoneohjelmalla tehtyihin laskelmiin. Laskumenetelmän perusoletuksina on eksponenttifunktion sisältävä betonin jännitysmuodonmuutoskäyrä, terästen elasto-plastinen jännitysmuodonmuutoskäyrä ja Bernoullin otaksuma. Stabiilisuustarkastelu on tehty ottamalla pilarin taipumat huomioon. Taipumat on laskettu differenssimenetelmällä. Käyrästöissä vaihtelee pilarin poikkileikkausmuoto, teräsmäärä ja hoikkuus sekä momenttipinnan muoto. Julkaisu on tarkoitettu käytännön suunnittelijoiden käyttöön pilareiden ja seinien murtotilamitoitusta varten.

AB - Julkaisussa on esitetty poikkileikkaukseltaan suorakaiteen- ja ympyränmuotoisten betoni- ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt käyttöohjeineen ja laskentaperusteineen. Käyrästöt perustuvat tietokoneohjelmalla tehtyihin laskelmiin. Laskumenetelmän perusoletuksina on eksponenttifunktion sisältävä betonin jännitysmuodonmuutoskäyrä, terästen elasto-plastinen jännitysmuodonmuutoskäyrä ja Bernoullin otaksuma. Stabiilisuustarkastelu on tehty ottamalla pilarin taipumat huomioon. Taipumat on laskettu differenssimenetelmällä. Käyrästöissä vaihtelee pilarin poikkileikkausmuoto, teräsmäärä ja hoikkuus sekä momenttipinnan muoto. Julkaisu on tarkoitettu käytännön suunnittelijoiden käyttöön pilareiden ja seinien murtotilamitoitusta varten.

M3 - Report

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto

BT - Betoni-ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Sarja A. Betoni-ja teräsbetonipilareiden mitoituskäyrästöt. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1972. 93 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 18).