Betonin edistynyt tiivistystekniikka: Kirjallisuusselvitys

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä kirjallisuustutkimuksessa etsitään ideoita betonin tiivistystekniikkaan. Tätä varten tehtiin kirjallisuushaku useista eri tietokannoista, joissa käsitellään rakennustekniikan lisäksi mm. muovitekniikkaa ja pulverimetallitekniikkaa. Julkaisuun päätyneistä lähteistä laajin on itse asiassa betonitekniikkaviite. Siinä on tutkittu koneenrakennuksessa käytetyn värähtelydynamiikan soveltamista betonin tiivistämiseen. Lähteessä analysoidaan tuoreen betonin dynaamisia ominaisuuksia sekä pyritään laskennallisesti ja kokeellisesti muotti-betonisysteemin resonanssivahvistukseen. Resonanssivahvistus saavutetaan sovittamalla muotti, betoni, täry ja vaimennus toisiinsa. Toisessa betonitekniikkalähteessä on tutkittu sauvatäryn aiheuttamaa seisovaa aaltoa ja sen aiheuttamaa kiihtyvyyttä muottivanerissa ja todettu suurimman kiihtyvyyden olevan eri syvyydellä kuin tärysauva. Muissa lähteissä käsitellään esimerkiksi asfaltin kehittämistä kiertotiivistyslaitteen avulla ja maa-aineksen tiivistämistä maastokuorma-autolla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages33
ISBN (Electronic)951-38-5194-x
ISBN (Print)951-38-5193-1
Publication statusPublished - 1998
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1889
ISSN1235-0605

Fingerprint

Technology

Keywords

  • concretes
  • compacting
  • compaction equipment
  • vibration

Cite this

Nykänen, E. (1998). Betonin edistynyt tiivistystekniikka: Kirjallisuusselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1889
Nykänen, Esa. / Betonin edistynyt tiivistystekniikka : Kirjallisuusselvitys. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1998. 33 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1889).
@book{8f763e7c866e4e4ba06b5d23512ad578,
title = "Betonin edistynyt tiivistystekniikka: Kirjallisuusselvitys",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} kirjallisuustutkimuksessa etsit{\"a}{\"a}n ideoita betonin tiivistystekniikkaan. T{\"a}t{\"a} varten tehtiin kirjallisuushaku useista eri tietokannoista, joissa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n rakennustekniikan lis{\"a}ksi mm. muovitekniikkaa ja pulverimetallitekniikkaa. Julkaisuun p{\"a}{\"a}tyneist{\"a} l{\"a}hteist{\"a} laajin on itse asiassa betonitekniikkaviite. Siin{\"a} on tutkittu koneenrakennuksessa k{\"a}ytetyn v{\"a}r{\"a}htelydynamiikan soveltamista betonin tiivist{\"a}miseen. L{\"a}hteess{\"a} analysoidaan tuoreen betonin dynaamisia ominaisuuksia sek{\"a} pyrit{\"a}{\"a}n laskennallisesti ja kokeellisesti muotti-betonisysteemin resonanssivahvistukseen. Resonanssivahvistus saavutetaan sovittamalla muotti, betoni, t{\"a}ry ja vaimennus toisiinsa. Toisessa betonitekniikkal{\"a}hteess{\"a} on tutkittu sauvat{\"a}ryn aiheuttamaa seisovaa aaltoa ja sen aiheuttamaa kiihtyvyytt{\"a} muottivanerissa ja todettu suurimman kiihtyvyyden olevan eri syvyydell{\"a} kuin t{\"a}rysauva. Muissa l{\"a}hteiss{\"a} k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n esimerkiksi asfaltin kehitt{\"a}mist{\"a} kiertotiivistyslaitteen avulla ja maa-aineksen tiivist{\"a}mist{\"a} maastokuorma-autolla.",
keywords = "concretes, compacting, compaction equipment, vibration",
author = "Esa Nyk{\"a}nen",
year = "1998",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5193-1",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1889",
address = "Finland",

}

Nykänen, E 1998, Betonin edistynyt tiivistystekniikka: Kirjallisuusselvitys. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1889, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Betonin edistynyt tiivistystekniikka : Kirjallisuusselvitys. / Nykänen, Esa.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1998. 33 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1889).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Betonin edistynyt tiivistystekniikka

T2 - Kirjallisuusselvitys

AU - Nykänen, Esa

PY - 1998

Y1 - 1998

N2 - Tässä kirjallisuustutkimuksessa etsitään ideoita betonin tiivistystekniikkaan. Tätä varten tehtiin kirjallisuushaku useista eri tietokannoista, joissa käsitellään rakennustekniikan lisäksi mm. muovitekniikkaa ja pulverimetallitekniikkaa. Julkaisuun päätyneistä lähteistä laajin on itse asiassa betonitekniikkaviite. Siinä on tutkittu koneenrakennuksessa käytetyn värähtelydynamiikan soveltamista betonin tiivistämiseen. Lähteessä analysoidaan tuoreen betonin dynaamisia ominaisuuksia sekä pyritään laskennallisesti ja kokeellisesti muotti-betonisysteemin resonanssivahvistukseen. Resonanssivahvistus saavutetaan sovittamalla muotti, betoni, täry ja vaimennus toisiinsa. Toisessa betonitekniikkalähteessä on tutkittu sauvatäryn aiheuttamaa seisovaa aaltoa ja sen aiheuttamaa kiihtyvyyttä muottivanerissa ja todettu suurimman kiihtyvyyden olevan eri syvyydellä kuin tärysauva. Muissa lähteissä käsitellään esimerkiksi asfaltin kehittämistä kiertotiivistyslaitteen avulla ja maa-aineksen tiivistämistä maastokuorma-autolla.

AB - Tässä kirjallisuustutkimuksessa etsitään ideoita betonin tiivistystekniikkaan. Tätä varten tehtiin kirjallisuushaku useista eri tietokannoista, joissa käsitellään rakennustekniikan lisäksi mm. muovitekniikkaa ja pulverimetallitekniikkaa. Julkaisuun päätyneistä lähteistä laajin on itse asiassa betonitekniikkaviite. Siinä on tutkittu koneenrakennuksessa käytetyn värähtelydynamiikan soveltamista betonin tiivistämiseen. Lähteessä analysoidaan tuoreen betonin dynaamisia ominaisuuksia sekä pyritään laskennallisesti ja kokeellisesti muotti-betonisysteemin resonanssivahvistukseen. Resonanssivahvistus saavutetaan sovittamalla muotti, betoni, täry ja vaimennus toisiinsa. Toisessa betonitekniikkalähteessä on tutkittu sauvatäryn aiheuttamaa seisovaa aaltoa ja sen aiheuttamaa kiihtyvyyttä muottivanerissa ja todettu suurimman kiihtyvyyden olevan eri syvyydellä kuin tärysauva. Muissa lähteissä käsitellään esimerkiksi asfaltin kehittämistä kiertotiivistyslaitteen avulla ja maa-aineksen tiivistämistä maastokuorma-autolla.

KW - concretes

KW - compacting

KW - compaction equipment

KW - vibration

M3 - Report

SN - 951-38-5193-1

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Betonin edistynyt tiivistystekniikka

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Nykänen E. Betonin edistynyt tiivistystekniikka: Kirjallisuusselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1998. 33 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1889).