Betonin kaasunläpäisevyys ja sen testaus painevälillä 0-100 bar

Sven Pihlajavaara, Esko Pihlman

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisu käsittelee keskeisesti betonin kaasunläpäisevyyden testausta erityisesti Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) betoni- ja silikaattitekniikan laboratorioon rakennetun erityisen kaasunläpäisevyyslaitteiston avulla ja sitä testausvälineenä käytettäessä noin kolmen vuoden aikana saadun kokemuksen perusteella. Paineväli on laaja 0 - 100 bar. Korkeissa paineissa voidaan tutkia kynnyspaineilmiötä. Lisäksi on johdanto-osassa lyhyesti käsitelty betonin kaasunläpäisevyyttä ja sen taustoja yleiseltä kannalta. Julkaisun loppupuolella on esitetty myös eräitä betonin kaasunläpäisevyyteen ja sen mittaukseen liittyviä asioita, nomogrammeja, esimerkkejä sekä lopuksi lyhyesti vielä muita betonin läpäisevyyteen liittyviä seikkoja ja muita läpäisevyyden mittausmenetelmiä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages53
ISBN (Print)951-38-3445-X
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number615
ISSN0358-5077

Fingerprint

Gas permeability
Concretes
Testing

Keywords

  • concrete
  • gases
  • permeability
  • tests
  • test equipment
  • test methods
  • measurement
  • pressure

Cite this

Pihlajavaara, S., & Pihlman, E. (1989). Betonin kaasunläpäisevyys ja sen testaus painevälillä 0-100 bar. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 615
Pihlajavaara, Sven ; Pihlman, Esko. / Betonin kaasunläpäisevyys ja sen testaus painevälillä 0-100 bar. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 53 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 615).
@book{a56e39f62a9b49aa8e2dd8622aa29a03,
title = "Betonin kaasunl{\"a}p{\"a}isevyys ja sen testaus painev{\"a}lill{\"a} 0-100 bar",
abstract = "Julkaisu k{\"a}sittelee keskeisesti betonin kaasunl{\"a}p{\"a}isevyyden testausta erityisesti Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) betoni- ja silikaattitekniikan laboratorioon rakennetun erityisen kaasunl{\"a}p{\"a}isevyyslaitteiston avulla ja sit{\"a} testausv{\"a}lineen{\"a} k{\"a}ytett{\"a}ess{\"a} noin kolmen vuoden aikana saadun kokemuksen perusteella. Painev{\"a}li on laaja 0 - 100 bar. Korkeissa paineissa voidaan tutkia kynnyspaineilmi{\"o}t{\"a}. Lis{\"a}ksi on johdanto-osassa lyhyesti k{\"a}sitelty betonin kaasunl{\"a}p{\"a}isevyytt{\"a} ja sen taustoja yleiselt{\"a} kannalta. Julkaisun loppupuolella on esitetty my{\"o}s er{\"a}it{\"a} betonin kaasunl{\"a}p{\"a}isevyyteen ja sen mittaukseen liittyvi{\"a} asioita, nomogrammeja, esimerkkej{\"a} sek{\"a} lopuksi lyhyesti viel{\"a} muita betonin l{\"a}p{\"a}isevyyteen liittyvi{\"a} seikkoja ja muita l{\"a}p{\"a}isevyyden mittausmenetelmi{\"a}.",
keywords = "concrete, gases, permeability, tests, test equipment, test methods, measurement, pressure",
author = "Sven Pihlajavaara and Esko Pihlman",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3445-X",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "615",
address = "Finland",

}

Pihlajavaara, S & Pihlman, E 1989, Betonin kaasunläpäisevyys ja sen testaus painevälillä 0-100 bar. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 615, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Betonin kaasunläpäisevyys ja sen testaus painevälillä 0-100 bar. / Pihlajavaara, Sven; Pihlman, Esko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 53 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 615).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Betonin kaasunläpäisevyys ja sen testaus painevälillä 0-100 bar

AU - Pihlajavaara, Sven

AU - Pihlman, Esko

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Julkaisu käsittelee keskeisesti betonin kaasunläpäisevyyden testausta erityisesti Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) betoni- ja silikaattitekniikan laboratorioon rakennetun erityisen kaasunläpäisevyyslaitteiston avulla ja sitä testausvälineenä käytettäessä noin kolmen vuoden aikana saadun kokemuksen perusteella. Paineväli on laaja 0 - 100 bar. Korkeissa paineissa voidaan tutkia kynnyspaineilmiötä. Lisäksi on johdanto-osassa lyhyesti käsitelty betonin kaasunläpäisevyyttä ja sen taustoja yleiseltä kannalta. Julkaisun loppupuolella on esitetty myös eräitä betonin kaasunläpäisevyyteen ja sen mittaukseen liittyviä asioita, nomogrammeja, esimerkkejä sekä lopuksi lyhyesti vielä muita betonin läpäisevyyteen liittyviä seikkoja ja muita läpäisevyyden mittausmenetelmiä.

AB - Julkaisu käsittelee keskeisesti betonin kaasunläpäisevyyden testausta erityisesti Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) betoni- ja silikaattitekniikan laboratorioon rakennetun erityisen kaasunläpäisevyyslaitteiston avulla ja sitä testausvälineenä käytettäessä noin kolmen vuoden aikana saadun kokemuksen perusteella. Paineväli on laaja 0 - 100 bar. Korkeissa paineissa voidaan tutkia kynnyspaineilmiötä. Lisäksi on johdanto-osassa lyhyesti käsitelty betonin kaasunläpäisevyyttä ja sen taustoja yleiseltä kannalta. Julkaisun loppupuolella on esitetty myös eräitä betonin kaasunläpäisevyyteen ja sen mittaukseen liittyviä asioita, nomogrammeja, esimerkkejä sekä lopuksi lyhyesti vielä muita betonin läpäisevyyteen liittyviä seikkoja ja muita läpäisevyyden mittausmenetelmiä.

KW - concrete

KW - gases

KW - permeability

KW - tests

KW - test equipment

KW - test methods

KW - measurement

KW - pressure

M3 - Report

SN - 951-38-3445-X

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Betonin kaasunläpäisevyys ja sen testaus painevälillä 0-100 bar

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Pihlajavaara S, Pihlman E. Betonin kaasunläpäisevyys ja sen testaus painevälillä 0-100 bar. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 53 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 615).