Betonin ympäristöystävällisyyden parantaminen ja pitkän käyttöiän varmistaminen

Erika Holt, Heikki Kukko, Andrzej Cwirzen, Vesa Penttala

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Ympäristöystävällisten betonien ja sivutuotteiden käytön edellytyksenä on varmuus betonin hyvästä säilyvyydestä ja pitkästä käyttöiästä. Syksyllä 2004 päättyi EU-projekti, jonka tavoitteena oli tutkia ja ohjeistaa sivutuotteita sisältävän korkealuokkaisen ja hyvin säilyvän betonin valmistusta ja käyttöä. Tämä kolmivuotinen projekti oli osa EU:n viidettä runko-ohjelmaa "Competitive and Sustainable Growth" ja projekti oli nimeltään "CONLIFE: Life-time prediction of high-performance concrete with respect to durability". Projektin budjetti oli noin 2 miljoonaa euroa, josta 1,2 miljoonaa tuli EU:lta. Suomesta projektiin osallistuivat sekä VTT Rakennustekniikka että TKK:n rakennusmateriaalitekniikan laitos. Muut osallistujat tulivat Saksasta, Italiasta, Norjasta, Tanskasta ja Islannista. Useimmat projektin partnerit ovat työskennelleet RILEMin komiteassa TC 176, jonka aiheena oli pakkasrasituksen aiheuttama betonin sisäinen vaurioituminen.
Original languageFinnish
Pages (from-to)42-47
JournalBetoni
Issue number4
Publication statusPublished - 2004
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • concrete
  • durability
  • mineral additives
  • frost resistance
  • EU project

Cite this

Holt, Erika ; Kukko, Heikki ; Cwirzen, Andrzej ; Penttala, Vesa. / Betonin ympäristöystävällisyyden parantaminen ja pitkän käyttöiän varmistaminen. In: Betoni. 2004 ; No. 4. pp. 42-47.
@article{886353b588494f9b90e45ef2b21fd310,
title = "Betonin ymp{\"a}rist{\"o}yst{\"a}v{\"a}llisyyden parantaminen ja pitk{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}n varmistaminen",
abstract = "Ymp{\"a}rist{\"o}yst{\"a}v{\"a}llisten betonien ja sivutuotteiden k{\"a}yt{\"o}n edellytyksen{\"a} on varmuus betonin hyv{\"a}st{\"a} s{\"a}ilyvyydest{\"a} ja pitk{\"a}st{\"a} k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}st{\"a}. Syksyll{\"a} 2004 p{\"a}{\"a}ttyi EU-projekti, jonka tavoitteena oli tutkia ja ohjeistaa sivutuotteita sis{\"a}lt{\"a}v{\"a}n korkealuokkaisen ja hyvin s{\"a}ilyv{\"a}n betonin valmistusta ja k{\"a}ytt{\"o}{\"a}. T{\"a}m{\"a} kolmivuotinen projekti oli osa EU:n viidett{\"a} runko-ohjelmaa {"}Competitive and Sustainable Growth{"} ja projekti oli nimelt{\"a}{\"a}n {"}CONLIFE: Life-time prediction of high-performance concrete with respect to durability{"}. Projektin budjetti oli noin 2 miljoonaa euroa, josta 1,2 miljoonaa tuli EU:lta. Suomesta projektiin osallistuivat sek{\"a} VTT Rakennustekniikka ett{\"a} TKK:n rakennusmateriaalitekniikan laitos. Muut osallistujat tulivat Saksasta, Italiasta, Norjasta, Tanskasta ja Islannista. Useimmat projektin partnerit ovat ty{\"o}skennelleet RILEMin komiteassa TC 176, jonka aiheena oli pakkasrasituksen aiheuttama betonin sis{\"a}inen vaurioituminen.",
keywords = "concrete, durability, mineral additives, frost resistance, EU project",
author = "Erika Holt and Heikki Kukko and Andrzej Cwirzen and Vesa Penttala",
note = "Project code: R1SU01005",
year = "2004",
language = "Finnish",
pages = "42--47",
journal = "Betoni",
issn = "1235-2136",
number = "4",

}

Betonin ympäristöystävällisyyden parantaminen ja pitkän käyttöiän varmistaminen. / Holt, Erika; Kukko, Heikki; Cwirzen, Andrzej; Penttala, Vesa.

In: Betoni, No. 4, 2004, p. 42-47.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Betonin ympäristöystävällisyyden parantaminen ja pitkän käyttöiän varmistaminen

AU - Holt, Erika

AU - Kukko, Heikki

AU - Cwirzen, Andrzej

AU - Penttala, Vesa

N1 - Project code: R1SU01005

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Ympäristöystävällisten betonien ja sivutuotteiden käytön edellytyksenä on varmuus betonin hyvästä säilyvyydestä ja pitkästä käyttöiästä. Syksyllä 2004 päättyi EU-projekti, jonka tavoitteena oli tutkia ja ohjeistaa sivutuotteita sisältävän korkealuokkaisen ja hyvin säilyvän betonin valmistusta ja käyttöä. Tämä kolmivuotinen projekti oli osa EU:n viidettä runko-ohjelmaa "Competitive and Sustainable Growth" ja projekti oli nimeltään "CONLIFE: Life-time prediction of high-performance concrete with respect to durability". Projektin budjetti oli noin 2 miljoonaa euroa, josta 1,2 miljoonaa tuli EU:lta. Suomesta projektiin osallistuivat sekä VTT Rakennustekniikka että TKK:n rakennusmateriaalitekniikan laitos. Muut osallistujat tulivat Saksasta, Italiasta, Norjasta, Tanskasta ja Islannista. Useimmat projektin partnerit ovat työskennelleet RILEMin komiteassa TC 176, jonka aiheena oli pakkasrasituksen aiheuttama betonin sisäinen vaurioituminen.

AB - Ympäristöystävällisten betonien ja sivutuotteiden käytön edellytyksenä on varmuus betonin hyvästä säilyvyydestä ja pitkästä käyttöiästä. Syksyllä 2004 päättyi EU-projekti, jonka tavoitteena oli tutkia ja ohjeistaa sivutuotteita sisältävän korkealuokkaisen ja hyvin säilyvän betonin valmistusta ja käyttöä. Tämä kolmivuotinen projekti oli osa EU:n viidettä runko-ohjelmaa "Competitive and Sustainable Growth" ja projekti oli nimeltään "CONLIFE: Life-time prediction of high-performance concrete with respect to durability". Projektin budjetti oli noin 2 miljoonaa euroa, josta 1,2 miljoonaa tuli EU:lta. Suomesta projektiin osallistuivat sekä VTT Rakennustekniikka että TKK:n rakennusmateriaalitekniikan laitos. Muut osallistujat tulivat Saksasta, Italiasta, Norjasta, Tanskasta ja Islannista. Useimmat projektin partnerit ovat työskennelleet RILEMin komiteassa TC 176, jonka aiheena oli pakkasrasituksen aiheuttama betonin sisäinen vaurioituminen.

KW - concrete

KW - durability

KW - mineral additives

KW - frost resistance

KW - EU project

M3 - Article

SP - 42

EP - 47

JO - Betoni

JF - Betoni

SN - 1235-2136

IS - 4

ER -