Betonirakenteiden kokeellisesta tutkimuksesta

Asko Sarja, Jukka Jokela

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tiedonannossa käsitellään niitä menetelmiä, joita käytetään erityisesti hetonirakenteiden kokeellisissa tutkimuksissa sekä koetulosten käytön perusteita kokeellisessa mitoituksessa ja rakenteiden kelpoisuuden varmistamiseksi tehtävissä koekuormituksissa. Käsitteellä betonirakenne tarkoitetaan betoni-, teräsbetoni- ja jännebetonirakenteita sekä vastaavia kevytsorabetonista valmistettuja rakenteita. Tarkastelut perustuvat eri maiden normeihin, kansainvälisiin suosituksiin, alan kirjallisuuteen ja betonitekniikan lahoratorion käytäntöön. Koska normeissa, ohjeissa ja kirjallisuudessakin oli toistaiseksi melko niukasti tietoja hetoriirakenteiden kokeellisen lujuustutkimuksen menetelmistä, huomattava osa tarkasteluista perustuu pääasiassa laboratorion käytäntöön ja siellä kehitettyihin menetelmiin. Tiedonannon tarkoituksena on toimia apuna laboratoriossa ja työmailla suoritettavissa kokeellisissa rakenteiden lujuustutkimuksissa ja toisaalta antaa tietoja tutkimusten suorituksesta ja perusteista sekä tulosten tulkinnasta tutkimusten tilaajille ja tarkastaville viranomaisille.
Original languageFinnish
Place of PublicationOtaniemi
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages82
ISBN (Print)951-38-0136-5
Publication statusPublished - 1974
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto
Number32
ISSN0355-3442

Fingerprint

methodology

Cite this

Sarja, A., & Jokela, J. (1974). Betonirakenteiden kokeellisesta tutkimuksesta. Otaniemi: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto, No. 32
Sarja, Asko ; Jokela, Jukka. / Betonirakenteiden kokeellisesta tutkimuksesta. Otaniemi : VTT Technical Research Centre of Finland, 1974. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 32).
@book{93960af83b984e639c74d20e84566f9c,
title = "Betonirakenteiden kokeellisesta tutkimuksesta",
abstract = "Tiedonannossa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n niit{\"a} menetelmi{\"a}, joita k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n erityisesti hetonirakenteiden kokeellisissa tutkimuksissa sek{\"a} koetulosten k{\"a}yt{\"o}n perusteita kokeellisessa mitoituksessa ja rakenteiden kelpoisuuden varmistamiseksi teht{\"a}viss{\"a} koekuormituksissa. K{\"a}sitteell{\"a} betonirakenne tarkoitetaan betoni-, ter{\"a}sbetoni- ja j{\"a}nnebetonirakenteita sek{\"a} vastaavia kevytsorabetonista valmistettuja rakenteita. Tarkastelut perustuvat eri maiden normeihin, kansainv{\"a}lisiin suosituksiin, alan kirjallisuuteen ja betonitekniikan lahoratorion k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}{\"o}n. Koska normeissa, ohjeissa ja kirjallisuudessakin oli toistaiseksi melko niukasti tietoja hetoriirakenteiden kokeellisen lujuustutkimuksen menetelmist{\"a}, huomattava osa tarkasteluista perustuu p{\"a}{\"a}asiassa laboratorion k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}{\"o}n ja siell{\"a} kehitettyihin menetelmiin. Tiedonannon tarkoituksena on toimia apuna laboratoriossa ja ty{\"o}mailla suoritettavissa kokeellisissa rakenteiden lujuustutkimuksissa ja toisaalta antaa tietoja tutkimusten suorituksesta ja perusteista sek{\"a} tulosten tulkinnasta tutkimusten tilaajille ja tarkastaville viranomaisille.",
author = "Asko Sarja and Jukka Jokela",
year = "1974",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-0136-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "32",
address = "Finland",

}

Sarja, A & Jokela, J 1974, Betonirakenteiden kokeellisesta tutkimuksesta. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto, no. 32, VTT Technical Research Centre of Finland, Otaniemi.

Betonirakenteiden kokeellisesta tutkimuksesta. / Sarja, Asko; Jokela, Jukka.

Otaniemi : VTT Technical Research Centre of Finland, 1974. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 32).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Betonirakenteiden kokeellisesta tutkimuksesta

AU - Sarja, Asko

AU - Jokela, Jukka

PY - 1974

Y1 - 1974

N2 - Tiedonannossa käsitellään niitä menetelmiä, joita käytetään erityisesti hetonirakenteiden kokeellisissa tutkimuksissa sekä koetulosten käytön perusteita kokeellisessa mitoituksessa ja rakenteiden kelpoisuuden varmistamiseksi tehtävissä koekuormituksissa. Käsitteellä betonirakenne tarkoitetaan betoni-, teräsbetoni- ja jännebetonirakenteita sekä vastaavia kevytsorabetonista valmistettuja rakenteita. Tarkastelut perustuvat eri maiden normeihin, kansainvälisiin suosituksiin, alan kirjallisuuteen ja betonitekniikan lahoratorion käytäntöön. Koska normeissa, ohjeissa ja kirjallisuudessakin oli toistaiseksi melko niukasti tietoja hetoriirakenteiden kokeellisen lujuustutkimuksen menetelmistä, huomattava osa tarkasteluista perustuu pääasiassa laboratorion käytäntöön ja siellä kehitettyihin menetelmiin. Tiedonannon tarkoituksena on toimia apuna laboratoriossa ja työmailla suoritettavissa kokeellisissa rakenteiden lujuustutkimuksissa ja toisaalta antaa tietoja tutkimusten suorituksesta ja perusteista sekä tulosten tulkinnasta tutkimusten tilaajille ja tarkastaville viranomaisille.

AB - Tiedonannossa käsitellään niitä menetelmiä, joita käytetään erityisesti hetonirakenteiden kokeellisissa tutkimuksissa sekä koetulosten käytön perusteita kokeellisessa mitoituksessa ja rakenteiden kelpoisuuden varmistamiseksi tehtävissä koekuormituksissa. Käsitteellä betonirakenne tarkoitetaan betoni-, teräsbetoni- ja jännebetonirakenteita sekä vastaavia kevytsorabetonista valmistettuja rakenteita. Tarkastelut perustuvat eri maiden normeihin, kansainvälisiin suosituksiin, alan kirjallisuuteen ja betonitekniikan lahoratorion käytäntöön. Koska normeissa, ohjeissa ja kirjallisuudessakin oli toistaiseksi melko niukasti tietoja hetoriirakenteiden kokeellisen lujuustutkimuksen menetelmistä, huomattava osa tarkasteluista perustuu pääasiassa laboratorion käytäntöön ja siellä kehitettyihin menetelmiin. Tiedonannon tarkoituksena on toimia apuna laboratoriossa ja työmailla suoritettavissa kokeellisissa rakenteiden lujuustutkimuksissa ja toisaalta antaa tietoja tutkimusten suorituksesta ja perusteista sekä tulosten tulkinnasta tutkimusten tilaajille ja tarkastaville viranomaisille.

M3 - Report

SN - 951-38-0136-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto

BT - Betonirakenteiden kokeellisesta tutkimuksesta

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Otaniemi

ER -

Sarja A, Jokela J. Betonirakenteiden kokeellisesta tutkimuksesta. Otaniemi: VTT Technical Research Centre of Finland, 1974. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 32).