Betonirakenteiden suhteellisen kosteuden mittaaminen ulko-olosuhteissa

Paroll, Esa Nykänen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Betonirakenteiden kosteuden mittaus on vaativa tehtävä, jossa pitää ottaa huomioon mittauksen luotetta-vuuden perusteet. Yksi keskeisistä tekijöistä on betonin huokosilman suhteellisen kosteuden lämpöti-lariippuvuus, joka monissa mittausmenetelmissä jää huomiotta tai tulkitaan virheellisesti. Tässä artikkelissa kuvataan betonin huokosilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilan välistä riippu-vuutta viimeaikaisten suomalaisten ja ruotsalaisten tutkimustulosten perusteella. Tuloksista tehdään päätelmiä suhteellisen kosteuden mittauksen luotettavuuden ja tarkkuuden parantamista varten.
Original languageFinnish
JournalRakennustekniikka
Volume2001
Issue number5
Publication statusPublished - 2001
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{1bad51d8801f458d8811dd7db3ce444e,
title = "Betonirakenteiden suhteellisen kosteuden mittaaminen ulko-olosuhteissa",
abstract = "Betonirakenteiden kosteuden mittaus on vaativa teht{\"a}v{\"a}, jossa pit{\"a}{\"a} ottaa huomioon mittauksen luotetta-vuuden perusteet. Yksi keskeisist{\"a} tekij{\"o}ist{\"a} on betonin huokosilman suhteellisen kosteuden l{\"a}mp{\"o}ti-lariippuvuus, joka monissa mittausmenetelmiss{\"a} j{\"a}{\"a} huomiotta tai tulkitaan virheellisesti. T{\"a}ss{\"a} artikkelissa kuvataan betonin huokosilman suhteellisen kosteuden ja l{\"a}mp{\"o}tilan v{\"a}list{\"a} riippu-vuutta viimeaikaisten suomalaisten ja ruotsalaisten tutkimustulosten perusteella. Tuloksista tehd{\"a}{\"a}n p{\"a}{\"a}telmi{\"a} suhteellisen kosteuden mittauksen luotettavuuden ja tarkkuuden parantamista varten.",
author = "Paroll and Esa Nyk{\"a}nen",
year = "2001",
language = "Finnish",
volume = "2001",
journal = "Rakennustekniikka",
issn = "0033-913X",
publisher = "Suomen Rakennusinsin{\"o}{\"o}rien Liitto RIL",
number = "5",

}

Betonirakenteiden suhteellisen kosteuden mittaaminen ulko-olosuhteissa. / Paroll, ; Nykänen, Esa.

In: Rakennustekniikka, Vol. 2001, No. 5, 2001.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Betonirakenteiden suhteellisen kosteuden mittaaminen ulko-olosuhteissa

AU - Paroll, null

AU - Nykänen, Esa

PY - 2001

Y1 - 2001

N2 - Betonirakenteiden kosteuden mittaus on vaativa tehtävä, jossa pitää ottaa huomioon mittauksen luotetta-vuuden perusteet. Yksi keskeisistä tekijöistä on betonin huokosilman suhteellisen kosteuden lämpöti-lariippuvuus, joka monissa mittausmenetelmissä jää huomiotta tai tulkitaan virheellisesti. Tässä artikkelissa kuvataan betonin huokosilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilan välistä riippu-vuutta viimeaikaisten suomalaisten ja ruotsalaisten tutkimustulosten perusteella. Tuloksista tehdään päätelmiä suhteellisen kosteuden mittauksen luotettavuuden ja tarkkuuden parantamista varten.

AB - Betonirakenteiden kosteuden mittaus on vaativa tehtävä, jossa pitää ottaa huomioon mittauksen luotetta-vuuden perusteet. Yksi keskeisistä tekijöistä on betonin huokosilman suhteellisen kosteuden lämpöti-lariippuvuus, joka monissa mittausmenetelmissä jää huomiotta tai tulkitaan virheellisesti. Tässä artikkelissa kuvataan betonin huokosilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilan välistä riippu-vuutta viimeaikaisten suomalaisten ja ruotsalaisten tutkimustulosten perusteella. Tuloksista tehdään päätelmiä suhteellisen kosteuden mittauksen luotettavuuden ja tarkkuuden parantamista varten.

M3 - Article

VL - 2001

JO - Rakennustekniikka

JF - Rakennustekniikka

SN - 0033-913X

IS - 5

ER -