Betonirakenteiden suhteellisen kosteuden mittaaminen ulko-olosuhteissa

Paroll, Esa Nykänen

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Betonirakenteiden kosteuden mittaus on vaativa tehtävä, jossa pitää ottaa huomioon mittauksen luotetta-vuuden perusteet. Yksi keskeisistä tekijöistä on betonin huokosilman suhteellisen kosteuden lämpöti-lariippuvuus, joka monissa mittausmenetelmissä jää huomiotta tai tulkitaan virheellisesti. Tässä artikkelissa kuvataan betonin huokosilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilan välistä riippu-vuutta viimeaikaisten suomalaisten ja ruotsalaisten tutkimustulosten perusteella. Tuloksista tehdään päätelmiä suhteellisen kosteuden mittauksen luotettavuuden ja tarkkuuden parantamista varten.
  Original languageFinnish
  JournalRakennustekniikka
  Volume2001
  Issue number5
  Publication statusPublished - 2001
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{1bad51d8801f458d8811dd7db3ce444e,
  title = "Betonirakenteiden suhteellisen kosteuden mittaaminen ulko-olosuhteissa",
  abstract = "Betonirakenteiden kosteuden mittaus on vaativa teht{\"a}v{\"a}, jossa pit{\"a}{\"a} ottaa huomioon mittauksen luotetta-vuuden perusteet. Yksi keskeisist{\"a} tekij{\"o}ist{\"a} on betonin huokosilman suhteellisen kosteuden l{\"a}mp{\"o}ti-lariippuvuus, joka monissa mittausmenetelmiss{\"a} j{\"a}{\"a} huomiotta tai tulkitaan virheellisesti. T{\"a}ss{\"a} artikkelissa kuvataan betonin huokosilman suhteellisen kosteuden ja l{\"a}mp{\"o}tilan v{\"a}list{\"a} riippu-vuutta viimeaikaisten suomalaisten ja ruotsalaisten tutkimustulosten perusteella. Tuloksista tehd{\"a}{\"a}n p{\"a}{\"a}telmi{\"a} suhteellisen kosteuden mittauksen luotettavuuden ja tarkkuuden parantamista varten.",
  author = "Paroll and Esa Nyk{\"a}nen",
  year = "2001",
  language = "Finnish",
  volume = "2001",
  journal = "Rakennustekniikka",
  issn = "0033-913X",
  publisher = "Suomen Rakennusinsin{\"o}{\"o}rien Liitto RIL",
  number = "5",

  }

  Betonirakenteiden suhteellisen kosteuden mittaaminen ulko-olosuhteissa. / Paroll, ; Nykänen, Esa.

  In: Rakennustekniikka, Vol. 2001, No. 5, 2001.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Betonirakenteiden suhteellisen kosteuden mittaaminen ulko-olosuhteissa

  AU - Paroll, null

  AU - Nykänen, Esa

  PY - 2001

  Y1 - 2001

  N2 - Betonirakenteiden kosteuden mittaus on vaativa tehtävä, jossa pitää ottaa huomioon mittauksen luotetta-vuuden perusteet. Yksi keskeisistä tekijöistä on betonin huokosilman suhteellisen kosteuden lämpöti-lariippuvuus, joka monissa mittausmenetelmissä jää huomiotta tai tulkitaan virheellisesti. Tässä artikkelissa kuvataan betonin huokosilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilan välistä riippu-vuutta viimeaikaisten suomalaisten ja ruotsalaisten tutkimustulosten perusteella. Tuloksista tehdään päätelmiä suhteellisen kosteuden mittauksen luotettavuuden ja tarkkuuden parantamista varten.

  AB - Betonirakenteiden kosteuden mittaus on vaativa tehtävä, jossa pitää ottaa huomioon mittauksen luotetta-vuuden perusteet. Yksi keskeisistä tekijöistä on betonin huokosilman suhteellisen kosteuden lämpöti-lariippuvuus, joka monissa mittausmenetelmissä jää huomiotta tai tulkitaan virheellisesti. Tässä artikkelissa kuvataan betonin huokosilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilan välistä riippu-vuutta viimeaikaisten suomalaisten ja ruotsalaisten tutkimustulosten perusteella. Tuloksista tehdään päätelmiä suhteellisen kosteuden mittauksen luotettavuuden ja tarkkuuden parantamista varten.

  M3 - Article

  VL - 2001

  JO - Rakennustekniikka

  JF - Rakennustekniikka

  SN - 0033-913X

  IS - 5

  ER -