Betoniteollisuuden tuotantoprosessien energiansäästömahdollisuudet

Matti Alasalmi, Heikki Kukko

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa selvitettiin yksityiskohtaisesti lähinnä kirjallisuuden perusteella betoniasemien ja levyelementtitehtaiden tuotantoprosessien energiankulutusta ja energiansäästömahdollisuuksia. Lisäksi käsiteltiin palkki-, pilari- ja paalutuotannon sekä betonituotteiden valmistuksen erityispiirteitä energiansäästön kannalta. Parhaat energiansäästömahdollisuudet ovat runkoaineen varastointi- ja lämmitystekniikassa sekä oikean lämpökäsittelyohjelman ja lämpökäsittelymenetelmän valinnassa. Tutkimuksen tuloksena esitetään luettelo energiansäästömahdollisuuksista ja -ideoista betoniteollisuuden eri osa-alueilla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages72
ISBN (Print)951-38-1723-7
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number209
ISSN0358-5085

Fingerprint

industry
energy

Cite this

Alasalmi, M., & Kukko, H. (1983). Betoniteollisuuden tuotantoprosessien energiansäästömahdollisuudet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 209
Alasalmi, Matti ; Kukko, Heikki. / Betoniteollisuuden tuotantoprosessien energiansäästömahdollisuudet. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 209).
@book{622d9101d11643169607eb799ec0c4c7,
title = "Betoniteollisuuden tuotantoprosessien energians{\"a}{\"a}st{\"o}mahdollisuudet",
abstract = "Tutkimuksessa selvitettiin yksityiskohtaisesti l{\"a}hinn{\"a} kirjallisuuden perusteella betoniasemien ja levyelementtitehtaiden tuotantoprosessien energiankulutusta ja energians{\"a}{\"a}st{\"o}mahdollisuuksia. Lis{\"a}ksi k{\"a}siteltiin palkki-, pilari- ja paalutuotannon sek{\"a} betonituotteiden valmistuksen erityispiirteit{\"a} energians{\"a}{\"a}st{\"o}n kannalta. Parhaat energians{\"a}{\"a}st{\"o}mahdollisuudet ovat runkoaineen varastointi- ja l{\"a}mmitystekniikassa sek{\"a} oikean l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittelyohjelman ja l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittelymenetelm{\"a}n valinnassa. Tutkimuksen tuloksena esitet{\"a}{\"a}n luettelo energians{\"a}{\"a}st{\"o}mahdollisuuksista ja -ideoista betoniteollisuuden eri osa-alueilla.",
author = "Matti Alasalmi and Heikki Kukko",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1723-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "209",
address = "Finland",

}

Alasalmi, M & Kukko, H 1983, Betoniteollisuuden tuotantoprosessien energiansäästömahdollisuudet. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 209, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Betoniteollisuuden tuotantoprosessien energiansäästömahdollisuudet. / Alasalmi, Matti; Kukko, Heikki.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 209).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Betoniteollisuuden tuotantoprosessien energiansäästömahdollisuudet

AU - Alasalmi, Matti

AU - Kukko, Heikki

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Tutkimuksessa selvitettiin yksityiskohtaisesti lähinnä kirjallisuuden perusteella betoniasemien ja levyelementtitehtaiden tuotantoprosessien energiankulutusta ja energiansäästömahdollisuuksia. Lisäksi käsiteltiin palkki-, pilari- ja paalutuotannon sekä betonituotteiden valmistuksen erityispiirteitä energiansäästön kannalta. Parhaat energiansäästömahdollisuudet ovat runkoaineen varastointi- ja lämmitystekniikassa sekä oikean lämpökäsittelyohjelman ja lämpökäsittelymenetelmän valinnassa. Tutkimuksen tuloksena esitetään luettelo energiansäästömahdollisuuksista ja -ideoista betoniteollisuuden eri osa-alueilla.

AB - Tutkimuksessa selvitettiin yksityiskohtaisesti lähinnä kirjallisuuden perusteella betoniasemien ja levyelementtitehtaiden tuotantoprosessien energiankulutusta ja energiansäästömahdollisuuksia. Lisäksi käsiteltiin palkki-, pilari- ja paalutuotannon sekä betonituotteiden valmistuksen erityispiirteitä energiansäästön kannalta. Parhaat energiansäästömahdollisuudet ovat runkoaineen varastointi- ja lämmitystekniikassa sekä oikean lämpökäsittelyohjelman ja lämpökäsittelymenetelmän valinnassa. Tutkimuksen tuloksena esitetään luettelo energiansäästömahdollisuuksista ja -ideoista betoniteollisuuden eri osa-alueilla.

M3 - Report

SN - 951-38-1723-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Betoniteollisuuden tuotantoprosessien energiansäästömahdollisuudet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Alasalmi M, Kukko H. Betoniteollisuuden tuotantoprosessien energiansäästömahdollisuudet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 209).