Betoniteollisuus ja asiantuntijajärjestelmät

Karl-Johan Seren

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsitellään tietämystekniikan ja asiantuntijajärjestelmien soveltamismahdollisuuksia betoniteollisuudessa pääasiassa kirjallisuustietoihin perustuen. Aluksi esitellään neljä yleisesti betoniin ja betonirakenteisiin liittyvää tietämystekniikan soveltamishanketta. Tämän jälkeen käsitellään betoniteollisuuden potentiaalisia tietämystekniikan soveltamiskohteita jaoteltuina seuraaviin tuotantotoiminnan osa-alueisiin: suunnittelu ja sen vaikutukset tuotantoon, valmistusprosessi, tuotannonsuunnittelu- ja ohjaus, laadunohjaus, kunnossapito, tuotannon integrointi sekä muut sovellutukset. Lopuksi esitellään näkökohtia jatkotutkimustarpeesta. Julkaisuun on myös liitetty yleisluonteinen selostus tietämystekniikasta sekä selostus asiantuntijajärjestelmätekniikan soveltamisesta rakennusalalla yleisesti.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages64
ISBN (Print)951-38-2570-1
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number571
ISSN0358-5085

Fingerprint

expert systems
industry

Keywords

  • concrete industry
  • expert systems
  • production
  • manufacturing
  • quality control
  • maintenance

Cite this

Seren, K-J. (1986). Betoniteollisuus ja asiantuntijajärjestelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 571
Seren, Karl-Johan. / Betoniteollisuus ja asiantuntijajärjestelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 64 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 571).
@book{8b6602f1a96a4841875db42f6db31365,
title = "Betoniteollisuus ja asiantuntijaj{\"a}rjestelm{\"a}t",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n tiet{\"a}mystekniikan ja asiantuntijaj{\"a}rjestelmien soveltamismahdollisuuksia betoniteollisuudessa p{\"a}{\"a}asiassa kirjallisuustietoihin perustuen. Aluksi esitell{\"a}{\"a}n nelj{\"a} yleisesti betoniin ja betonirakenteisiin liittyv{\"a}{\"a} tiet{\"a}mystekniikan soveltamishanketta. T{\"a}m{\"a}n j{\"a}lkeen k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n betoniteollisuuden potentiaalisia tiet{\"a}mystekniikan soveltamiskohteita jaoteltuina seuraaviin tuotantotoiminnan osa-alueisiin: suunnittelu ja sen vaikutukset tuotantoon, valmistusprosessi, tuotannonsuunnittelu- ja ohjaus, laadunohjaus, kunnossapito, tuotannon integrointi sek{\"a} muut sovellutukset. Lopuksi esitell{\"a}{\"a}n n{\"a}k{\"o}kohtia jatkotutkimustarpeesta. Julkaisuun on my{\"o}s liitetty yleisluonteinen selostus tiet{\"a}mystekniikasta sek{\"a} selostus asiantuntijaj{\"a}rjestelm{\"a}tekniikan soveltamisesta rakennusalalla yleisesti.",
keywords = "concrete industry, expert systems, production, manufacturing, quality control, maintenance",
author = "Karl-Johan Seren",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2570-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "571",
address = "Finland",

}

Seren, K-J 1986, Betoniteollisuus ja asiantuntijajärjestelmät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 571, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Betoniteollisuus ja asiantuntijajärjestelmät. / Seren, Karl-Johan.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 64 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 571).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Betoniteollisuus ja asiantuntijajärjestelmät

AU - Seren, Karl-Johan

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Julkaisussa käsitellään tietämystekniikan ja asiantuntijajärjestelmien soveltamismahdollisuuksia betoniteollisuudessa pääasiassa kirjallisuustietoihin perustuen. Aluksi esitellään neljä yleisesti betoniin ja betonirakenteisiin liittyvää tietämystekniikan soveltamishanketta. Tämän jälkeen käsitellään betoniteollisuuden potentiaalisia tietämystekniikan soveltamiskohteita jaoteltuina seuraaviin tuotantotoiminnan osa-alueisiin: suunnittelu ja sen vaikutukset tuotantoon, valmistusprosessi, tuotannonsuunnittelu- ja ohjaus, laadunohjaus, kunnossapito, tuotannon integrointi sekä muut sovellutukset. Lopuksi esitellään näkökohtia jatkotutkimustarpeesta. Julkaisuun on myös liitetty yleisluonteinen selostus tietämystekniikasta sekä selostus asiantuntijajärjestelmätekniikan soveltamisesta rakennusalalla yleisesti.

AB - Julkaisussa käsitellään tietämystekniikan ja asiantuntijajärjestelmien soveltamismahdollisuuksia betoniteollisuudessa pääasiassa kirjallisuustietoihin perustuen. Aluksi esitellään neljä yleisesti betoniin ja betonirakenteisiin liittyvää tietämystekniikan soveltamishanketta. Tämän jälkeen käsitellään betoniteollisuuden potentiaalisia tietämystekniikan soveltamiskohteita jaoteltuina seuraaviin tuotantotoiminnan osa-alueisiin: suunnittelu ja sen vaikutukset tuotantoon, valmistusprosessi, tuotannonsuunnittelu- ja ohjaus, laadunohjaus, kunnossapito, tuotannon integrointi sekä muut sovellutukset. Lopuksi esitellään näkökohtia jatkotutkimustarpeesta. Julkaisuun on myös liitetty yleisluonteinen selostus tietämystekniikasta sekä selostus asiantuntijajärjestelmätekniikan soveltamisesta rakennusalalla yleisesti.

KW - concrete industry

KW - expert systems

KW - production

KW - manufacturing

KW - quality control

KW - maintenance

M3 - Report

SN - 951-38-2570-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Betoniteollisuus ja asiantuntijajärjestelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Seren K-J. Betoniteollisuus ja asiantuntijajärjestelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 64 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 571).