Biopolttoaineen osuus selville suoraan savukaasusta

Olli Antson, Mikko Hongisto

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Jätteenpolton fossiilisen ja uusiutuvan hiilidioksidipäästöosuuden määrittämiseen on tulossa uusia keinoja. Tekesin Climbus-teknologiaohjelman Biohiili -projekti selvitti uusia mittausmenetelmiä ja palveluliiketoimintamahdollisuuksia polttoaineen bioperäisen ja fossiilisen osan määrittämiseen suoraan polttolaitoksen savukaasuista. Kakkosvaiheen kokonaisbudjetti on 250 000 euroa, josta Tekesin osuus on 183 000 euroa. Hanke on VTT:n ja Helsingin yliopiston Ajoituslaboratorion ryhmähanke. Hanketta rahoittavat Neste Oil Oyj, Lassila & Tikanoja Oyj sekä PPM-Systems Oy, ja lisäksi johtoryhmässä on asiantuntijoina Tilastokeskuksen, NabLabs Oy:n ja Jätelaitosyhdistys ry:n edustajat.
Original languageFinnish
Article number28
JournalUusiouutiset
Volume17
Issue number7
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{db572e266e0a4dceac0e65e41f833582,
title = "Biopolttoaineen osuus selville suoraan savukaasusta",
abstract = "J{\"a}tteenpolton fossiilisen ja uusiutuvan hiilidioksidip{\"a}{\"a}st{\"o}osuuden m{\"a}{\"a}ritt{\"a}miseen on tulossa uusia keinoja. Tekesin Climbus-teknologiaohjelman Biohiili -projekti selvitti uusia mittausmenetelmi{\"a} ja palveluliiketoimintamahdollisuuksia polttoaineen bioper{\"a}isen ja fossiilisen osan m{\"a}{\"a}ritt{\"a}miseen suoraan polttolaitoksen savukaasuista. Kakkosvaiheen kokonaisbudjetti on 250 000 euroa, josta Tekesin osuus on 183 000 euroa. Hanke on VTT:n ja Helsingin yliopiston Ajoituslaboratorion ryhm{\"a}hanke. Hanketta rahoittavat Neste Oil Oyj, Lassila & Tikanoja Oyj sek{\"a} PPM-Systems Oy, ja lis{\"a}ksi johtoryhm{\"a}ss{\"a} on asiantuntijoina Tilastokeskuksen, NabLabs Oy:n ja J{\"a}telaitosyhdistys ry:n edustajat.",
author = "Olli Antson and Mikko Hongisto",
note = "Project code: 6152",
year = "2006",
language = "Finnish",
volume = "17",
journal = "Uusiouutiset",
issn = "0787-0663",
number = "7",

}

Biopolttoaineen osuus selville suoraan savukaasusta. / Antson, Olli; Hongisto, Mikko.

In: Uusiouutiset, Vol. 17, No. 7, 28, 2006.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Biopolttoaineen osuus selville suoraan savukaasusta

AU - Antson, Olli

AU - Hongisto, Mikko

N1 - Project code: 6152

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Jätteenpolton fossiilisen ja uusiutuvan hiilidioksidipäästöosuuden määrittämiseen on tulossa uusia keinoja. Tekesin Climbus-teknologiaohjelman Biohiili -projekti selvitti uusia mittausmenetelmiä ja palveluliiketoimintamahdollisuuksia polttoaineen bioperäisen ja fossiilisen osan määrittämiseen suoraan polttolaitoksen savukaasuista. Kakkosvaiheen kokonaisbudjetti on 250 000 euroa, josta Tekesin osuus on 183 000 euroa. Hanke on VTT:n ja Helsingin yliopiston Ajoituslaboratorion ryhmähanke. Hanketta rahoittavat Neste Oil Oyj, Lassila & Tikanoja Oyj sekä PPM-Systems Oy, ja lisäksi johtoryhmässä on asiantuntijoina Tilastokeskuksen, NabLabs Oy:n ja Jätelaitosyhdistys ry:n edustajat.

AB - Jätteenpolton fossiilisen ja uusiutuvan hiilidioksidipäästöosuuden määrittämiseen on tulossa uusia keinoja. Tekesin Climbus-teknologiaohjelman Biohiili -projekti selvitti uusia mittausmenetelmiä ja palveluliiketoimintamahdollisuuksia polttoaineen bioperäisen ja fossiilisen osan määrittämiseen suoraan polttolaitoksen savukaasuista. Kakkosvaiheen kokonaisbudjetti on 250 000 euroa, josta Tekesin osuus on 183 000 euroa. Hanke on VTT:n ja Helsingin yliopiston Ajoituslaboratorion ryhmähanke. Hanketta rahoittavat Neste Oil Oyj, Lassila & Tikanoja Oyj sekä PPM-Systems Oy, ja lisäksi johtoryhmässä on asiantuntijoina Tilastokeskuksen, NabLabs Oy:n ja Jätelaitosyhdistys ry:n edustajat.

M3 - Article

VL - 17

JO - Uusiouutiset

JF - Uusiouutiset

SN - 0787-0663

IS - 7

M1 - 28

ER -