Biopolttoaineen osuus selville suoraan savukaasusta

Olli Antson, Mikko Hongisto

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Jätteenpolton fossiilisen ja uusiutuvan hiilidioksidipäästöosuuden määrittämiseen on tulossa uusia keinoja. Tekesin Climbus-teknologiaohjelman Biohiili -projekti selvitti uusia mittausmenetelmiä ja palveluliiketoimintamahdollisuuksia polttoaineen bioperäisen ja fossiilisen osan määrittämiseen suoraan polttolaitoksen savukaasuista. Kakkosvaiheen kokonaisbudjetti on 250 000 euroa, josta Tekesin osuus on 183 000 euroa. Hanke on VTT:n ja Helsingin yliopiston Ajoituslaboratorion ryhmähanke. Hanketta rahoittavat Neste Oil Oyj, Lassila & Tikanoja Oyj sekä PPM-Systems Oy, ja lisäksi johtoryhmässä on asiantuntijoina Tilastokeskuksen, NabLabs Oy:n ja Jätelaitosyhdistys ry:n edustajat.
  Original languageFinnish
  Article number28
  JournalUusiouutiset
  Volume17
  Issue number7
  Publication statusPublished - 2006
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{db572e266e0a4dceac0e65e41f833582,
  title = "Biopolttoaineen osuus selville suoraan savukaasusta",
  abstract = "J{\"a}tteenpolton fossiilisen ja uusiutuvan hiilidioksidip{\"a}{\"a}st{\"o}osuuden m{\"a}{\"a}ritt{\"a}miseen on tulossa uusia keinoja. Tekesin Climbus-teknologiaohjelman Biohiili -projekti selvitti uusia mittausmenetelmi{\"a} ja palveluliiketoimintamahdollisuuksia polttoaineen bioper{\"a}isen ja fossiilisen osan m{\"a}{\"a}ritt{\"a}miseen suoraan polttolaitoksen savukaasuista. Kakkosvaiheen kokonaisbudjetti on 250 000 euroa, josta Tekesin osuus on 183 000 euroa. Hanke on VTT:n ja Helsingin yliopiston Ajoituslaboratorion ryhm{\"a}hanke. Hanketta rahoittavat Neste Oil Oyj, Lassila & Tikanoja Oyj sek{\"a} PPM-Systems Oy, ja lis{\"a}ksi johtoryhm{\"a}ss{\"a} on asiantuntijoina Tilastokeskuksen, NabLabs Oy:n ja J{\"a}telaitosyhdistys ry:n edustajat.",
  author = "Olli Antson and Mikko Hongisto",
  note = "Project code: 6152",
  year = "2006",
  language = "Finnish",
  volume = "17",
  journal = "Uusiouutiset",
  issn = "0787-0663",
  number = "7",

  }

  Biopolttoaineen osuus selville suoraan savukaasusta. / Antson, Olli; Hongisto, Mikko.

  In: Uusiouutiset, Vol. 17, No. 7, 28, 2006.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Biopolttoaineen osuus selville suoraan savukaasusta

  AU - Antson, Olli

  AU - Hongisto, Mikko

  N1 - Project code: 6152

  PY - 2006

  Y1 - 2006

  N2 - Jätteenpolton fossiilisen ja uusiutuvan hiilidioksidipäästöosuuden määrittämiseen on tulossa uusia keinoja. Tekesin Climbus-teknologiaohjelman Biohiili -projekti selvitti uusia mittausmenetelmiä ja palveluliiketoimintamahdollisuuksia polttoaineen bioperäisen ja fossiilisen osan määrittämiseen suoraan polttolaitoksen savukaasuista. Kakkosvaiheen kokonaisbudjetti on 250 000 euroa, josta Tekesin osuus on 183 000 euroa. Hanke on VTT:n ja Helsingin yliopiston Ajoituslaboratorion ryhmähanke. Hanketta rahoittavat Neste Oil Oyj, Lassila & Tikanoja Oyj sekä PPM-Systems Oy, ja lisäksi johtoryhmässä on asiantuntijoina Tilastokeskuksen, NabLabs Oy:n ja Jätelaitosyhdistys ry:n edustajat.

  AB - Jätteenpolton fossiilisen ja uusiutuvan hiilidioksidipäästöosuuden määrittämiseen on tulossa uusia keinoja. Tekesin Climbus-teknologiaohjelman Biohiili -projekti selvitti uusia mittausmenetelmiä ja palveluliiketoimintamahdollisuuksia polttoaineen bioperäisen ja fossiilisen osan määrittämiseen suoraan polttolaitoksen savukaasuista. Kakkosvaiheen kokonaisbudjetti on 250 000 euroa, josta Tekesin osuus on 183 000 euroa. Hanke on VTT:n ja Helsingin yliopiston Ajoituslaboratorion ryhmähanke. Hanketta rahoittavat Neste Oil Oyj, Lassila & Tikanoja Oyj sekä PPM-Systems Oy, ja lisäksi johtoryhmässä on asiantuntijoina Tilastokeskuksen, NabLabs Oy:n ja Jätelaitosyhdistys ry:n edustajat.

  M3 - Article

  VL - 17

  JO - Uusiouutiset

  JF - Uusiouutiset

  SN - 0787-0663

  IS - 7

  M1 - 28

  ER -