Tietokoneavusteinen vika- ja vaikutusanalyysi

Translated title of the contribution: Computer aided failure mode and effect analysis

Marita Lehtelä, Kalle Kuhakoski

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksen tavoitteena oli kehittää ohjelma, jolla voidaan suorittaa elektronisten analogiapiirien vika- ja vaikutusanalyysi (WA) mahdollisimman automaattisesti. Lähtökohtana tietokoneavusteisen WA:n toteuttamiselle oli se, että markkinoilta ei löydy tähän tarkoitukseen sopivaa ohjelmaa ja että VVA:n suorittaminen manuaalisesti on yleensä työlästä. Raportissa esitetään tietoa ohjelman rakenteesta, muistinhallinnasta, käyttäjäliitännästä ja muista käyttöominaisuuksista sekä ohjelmassa käytetyistä teoreettisista menetelmistä. WA:n suoritusta sekä yleensä ohjelman ominaisuuksia ja käyttöä havainnollistetaan lisäksi esimerkein. Lopuksi arvioidaan ohjelmaa ja esitetään tulevaisuuden kehitystarpeita. WA-ohjelmalla voidaan tarkastella tavallisimmat elektroniikan komponentit sisältävien analogiapiirien normaalitoimintaa ja vikaantumista tasavirta-, vaihtovirta- ja aikatason analyysien avulla. Piirien WA voidaan suorittaa joko automaattisesti tai interaktiivisesti, ja simulointituloksena saadaan aina piirin solmupisteiden jännitteet. Ohjelman komponenttivalikoima ja analyysit eivät ole moniin kaupallisiin piirisimulointiohjelmiin verrattuna yhtä monipuoliset, mutta toisaalta ohjelman rakenne mahdollistaa ominaisuuksien laajentamisen myöhempiä tarpeita varten.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
Number of pages42
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1167
ISSN0358-5085

Fingerprint

Healthcare Failure Mode and Effect Analysis

Keywords

  • analog systems
  • circuits
  • failure
  • computerized simulation
  • computer programs

Cite this

Lehtelä, M., & Kuhakoski, K. (1990). Tietokoneavusteinen vika- ja vaikutusanalyysi. Espoo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1167
Lehtelä, Marita ; Kuhakoski, Kalle. / Tietokoneavusteinen vika- ja vaikutusanalyysi. Espoo, 1990. 42 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1167).
@book{cf23cbbd6c774ac18470cebeb7f1aaad,
title = "Tietokoneavusteinen vika- ja vaikutusanalyysi",
abstract = "Tutkimuksen tavoitteena oli kehitt{\"a}{\"a} ohjelma, jolla voidaan suorittaa elektronisten analogiapiirien vika- ja vaikutusanalyysi (WA) mahdollisimman automaattisesti. L{\"a}ht{\"o}kohtana tietokoneavusteisen WA:n toteuttamiselle oli se, ett{\"a} markkinoilta ei l{\"o}ydy t{\"a}h{\"a}n tarkoitukseen sopivaa ohjelmaa ja ett{\"a} VVA:n suorittaminen manuaalisesti on yleens{\"a} ty{\"o}l{\"a}st{\"a}. Raportissa esitet{\"a}{\"a}n tietoa ohjelman rakenteesta, muistinhallinnasta, k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}liit{\"a}nn{\"a}st{\"a} ja muista k{\"a}ytt{\"o}ominaisuuksista sek{\"a} ohjelmassa k{\"a}ytetyist{\"a} teoreettisista menetelmist{\"a}. WA:n suoritusta sek{\"a} yleens{\"a} ohjelman ominaisuuksia ja k{\"a}ytt{\"o}{\"a} havainnollistetaan lis{\"a}ksi esimerkein. Lopuksi arvioidaan ohjelmaa ja esitet{\"a}{\"a}n tulevaisuuden kehitystarpeita. WA-ohjelmalla voidaan tarkastella tavallisimmat elektroniikan komponentit sis{\"a}lt{\"a}vien analogiapiirien normaalitoimintaa ja vikaantumista tasavirta-, vaihtovirta- ja aikatason analyysien avulla. Piirien WA voidaan suorittaa joko automaattisesti tai interaktiivisesti, ja simulointituloksena saadaan aina piirin solmupisteiden j{\"a}nnitteet. Ohjelman komponenttivalikoima ja analyysit eiv{\"a}t ole moniin kaupallisiin piirisimulointiohjelmiin verrattuna yht{\"a} monipuoliset, mutta toisaalta ohjelman rakenne mahdollistaa ominaisuuksien laajentamisen my{\"o}hempi{\"a} tarpeita varten.",
keywords = "analog systems, circuits, failure, computerized simulation, computer programs",
author = "Marita Lehtel{\"a} and Kalle Kuhakoski",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3816-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1167",

}

Lehtelä, M & Kuhakoski, K 1990, Tietokoneavusteinen vika- ja vaikutusanalyysi. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1167, Espoo.

Tietokoneavusteinen vika- ja vaikutusanalyysi. / Lehtelä, Marita; Kuhakoski, Kalle.

Espoo, 1990. 42 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1167).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tietokoneavusteinen vika- ja vaikutusanalyysi

AU - Lehtelä, Marita

AU - Kuhakoski, Kalle

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Tutkimuksen tavoitteena oli kehittää ohjelma, jolla voidaan suorittaa elektronisten analogiapiirien vika- ja vaikutusanalyysi (WA) mahdollisimman automaattisesti. Lähtökohtana tietokoneavusteisen WA:n toteuttamiselle oli se, että markkinoilta ei löydy tähän tarkoitukseen sopivaa ohjelmaa ja että VVA:n suorittaminen manuaalisesti on yleensä työlästä. Raportissa esitetään tietoa ohjelman rakenteesta, muistinhallinnasta, käyttäjäliitännästä ja muista käyttöominaisuuksista sekä ohjelmassa käytetyistä teoreettisista menetelmistä. WA:n suoritusta sekä yleensä ohjelman ominaisuuksia ja käyttöä havainnollistetaan lisäksi esimerkein. Lopuksi arvioidaan ohjelmaa ja esitetään tulevaisuuden kehitystarpeita. WA-ohjelmalla voidaan tarkastella tavallisimmat elektroniikan komponentit sisältävien analogiapiirien normaalitoimintaa ja vikaantumista tasavirta-, vaihtovirta- ja aikatason analyysien avulla. Piirien WA voidaan suorittaa joko automaattisesti tai interaktiivisesti, ja simulointituloksena saadaan aina piirin solmupisteiden jännitteet. Ohjelman komponenttivalikoima ja analyysit eivät ole moniin kaupallisiin piirisimulointiohjelmiin verrattuna yhtä monipuoliset, mutta toisaalta ohjelman rakenne mahdollistaa ominaisuuksien laajentamisen myöhempiä tarpeita varten.

AB - Tutkimuksen tavoitteena oli kehittää ohjelma, jolla voidaan suorittaa elektronisten analogiapiirien vika- ja vaikutusanalyysi (WA) mahdollisimman automaattisesti. Lähtökohtana tietokoneavusteisen WA:n toteuttamiselle oli se, että markkinoilta ei löydy tähän tarkoitukseen sopivaa ohjelmaa ja että VVA:n suorittaminen manuaalisesti on yleensä työlästä. Raportissa esitetään tietoa ohjelman rakenteesta, muistinhallinnasta, käyttäjäliitännästä ja muista käyttöominaisuuksista sekä ohjelmassa käytetyistä teoreettisista menetelmistä. WA:n suoritusta sekä yleensä ohjelman ominaisuuksia ja käyttöä havainnollistetaan lisäksi esimerkein. Lopuksi arvioidaan ohjelmaa ja esitetään tulevaisuuden kehitystarpeita. WA-ohjelmalla voidaan tarkastella tavallisimmat elektroniikan komponentit sisältävien analogiapiirien normaalitoimintaa ja vikaantumista tasavirta-, vaihtovirta- ja aikatason analyysien avulla. Piirien WA voidaan suorittaa joko automaattisesti tai interaktiivisesti, ja simulointituloksena saadaan aina piirin solmupisteiden jännitteet. Ohjelman komponenttivalikoima ja analyysit eivät ole moniin kaupallisiin piirisimulointiohjelmiin verrattuna yhtä monipuoliset, mutta toisaalta ohjelman rakenne mahdollistaa ominaisuuksien laajentamisen myöhempiä tarpeita varten.

KW - analog systems

KW - circuits

KW - failure

KW - computerized simulation

KW - computer programs

M3 - Report

SN - 951-38-3816-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Tietokoneavusteinen vika- ja vaikutusanalyysi

CY - Espoo

ER -

Lehtelä M, Kuhakoski K. Tietokoneavusteinen vika- ja vaikutusanalyysi. Espoo, 1990. 42 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1167).