Valvomo: Suunnittelun periaatteet ja käytännöt

Translated title of the contribution: Control room: Design principles and practices

Teemu Tommila, Leena Norros, Paula Savioja, Harri Heimburger, et al.

Research output: Book/ReportBook (author)

Abstract

Ihmisen joustava päätöksenteko ja konkreettiset ohjaustoimenpiteet ovat lisääntyvästä automaatiosta huolimatta välttämätön osa tuotantoa. Siksi ihmisten ja tekniikan saumaton yhteistyö on avaintekijä teollisuuden monimutkaisten järjestelmien hallinnassa. Sovellusten monimutkaisuus, tekniikan kehitys sekä ympäristö- ja turvallisuusvaatimukset tekevät hyvän valvomon toteuttamisesta haasteen. Tämä kirja tarjoaa käyttäjäkeskeisen ja systemaattisen lähestymistavan valvomoiden suunnitteluun. Se yhdistää standardeja, suosituksia, tutkimustuloksia ja teollisuuden kokemuksia suunnittelijoiden ja opiskelijoiden käyttöön tarkoitetuksi tietopaketiksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
Number of pages268
Publication statusPublished - 2010
MoE publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

Publication series

SeriesSuomen automaatioseura. Julkaisusarja
Number39
ISSN1455-6502

Keywords

  • control room
  • design
  • ergonomics

Cite this

Tommila, T., Norros, L., Savioja, P., Heimburger, H., & et al. (2010). Valvomo: Suunnittelun periaatteet ja käytännöt. Helsinki. Suomen automaatioseura. Julkaisusarja, No. 39
Tommila, Teemu ; Norros, Leena ; Savioja, Paula ; Heimburger, Harri ; et al. / Valvomo : Suunnittelun periaatteet ja käytännöt. Helsinki, 2010. 268 p. (Suomen automaatioseura. Julkaisusarja; No. 39).
@book{ea67f8c6ddcd4832ae503f98397b669f,
title = "Valvomo: Suunnittelun periaatteet ja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t",
abstract = "Ihmisen joustava p{\"a}{\"a}t{\"o}ksenteko ja konkreettiset ohjaustoimenpiteet ovat lis{\"a}{\"a}ntyv{\"a}st{\"a} automaatiosta huolimatta v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}t{\"o}n osa tuotantoa. Siksi ihmisten ja tekniikan saumaton yhteisty{\"o} on avaintekij{\"a} teollisuuden monimutkaisten j{\"a}rjestelmien hallinnassa. Sovellusten monimutkaisuus, tekniikan kehitys sek{\"a} ymp{\"a}rist{\"o}- ja turvallisuusvaatimukset tekev{\"a}t hyv{\"a}n valvomon toteuttamisesta haasteen. T{\"a}m{\"a} kirja tarjoaa k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}keskeisen ja systemaattisen l{\"a}hestymistavan valvomoiden suunnitteluun. Se yhdist{\"a}{\"a} standardeja, suosituksia, tutkimustuloksia ja teollisuuden kokemuksia suunnittelijoiden ja opiskelijoiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n tarkoitetuksi tietopaketiksi.",
keywords = "control room, design, ergonomics",
author = "Teemu Tommila and Leena Norros and Paula Savioja and Harri Heimburger and {et al.}",
note = "Project code: 34835",
year = "2010",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-5183-39-9",
series = "Suomen automaatioseura. Julkaisusarja",
number = "39",

}

Tommila, T, Norros, L, Savioja, P, Heimburger, H & et al. 2010, Valvomo: Suunnittelun periaatteet ja käytännöt. Suomen automaatioseura. Julkaisusarja, no. 39, Helsinki.

Valvomo : Suunnittelun periaatteet ja käytännöt. / Tommila, Teemu; Norros, Leena; Savioja, Paula; Heimburger, Harri; et al.

Helsinki, 2010. 268 p. (Suomen automaatioseura. Julkaisusarja; No. 39).

Research output: Book/ReportBook (author)

TY - BOOK

T1 - Valvomo

T2 - Suunnittelun periaatteet ja käytännöt

AU - Tommila, Teemu

AU - Norros, Leena

AU - Savioja, Paula

AU - Heimburger, Harri

AU - et al.,

N1 - Project code: 34835

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Ihmisen joustava päätöksenteko ja konkreettiset ohjaustoimenpiteet ovat lisääntyvästä automaatiosta huolimatta välttämätön osa tuotantoa. Siksi ihmisten ja tekniikan saumaton yhteistyö on avaintekijä teollisuuden monimutkaisten järjestelmien hallinnassa. Sovellusten monimutkaisuus, tekniikan kehitys sekä ympäristö- ja turvallisuusvaatimukset tekevät hyvän valvomon toteuttamisesta haasteen. Tämä kirja tarjoaa käyttäjäkeskeisen ja systemaattisen lähestymistavan valvomoiden suunnitteluun. Se yhdistää standardeja, suosituksia, tutkimustuloksia ja teollisuuden kokemuksia suunnittelijoiden ja opiskelijoiden käyttöön tarkoitetuksi tietopaketiksi.

AB - Ihmisen joustava päätöksenteko ja konkreettiset ohjaustoimenpiteet ovat lisääntyvästä automaatiosta huolimatta välttämätön osa tuotantoa. Siksi ihmisten ja tekniikan saumaton yhteistyö on avaintekijä teollisuuden monimutkaisten järjestelmien hallinnassa. Sovellusten monimutkaisuus, tekniikan kehitys sekä ympäristö- ja turvallisuusvaatimukset tekevät hyvän valvomon toteuttamisesta haasteen. Tämä kirja tarjoaa käyttäjäkeskeisen ja systemaattisen lähestymistavan valvomoiden suunnitteluun. Se yhdistää standardeja, suosituksia, tutkimustuloksia ja teollisuuden kokemuksia suunnittelijoiden ja opiskelijoiden käyttöön tarkoitetuksi tietopaketiksi.

KW - control room

KW - design

KW - ergonomics

UR - https://www.automaatioseura.fi/julkaisut-kirjakauppa/kirjakauppa/

M3 - Book (author)

SN - 978-952-5183-39-9

T3 - Suomen automaatioseura. Julkaisusarja

BT - Valvomo

CY - Helsinki

ER -

Tommila T, Norros L, Savioja P, Heimburger H, et al. Valvomo: Suunnittelun periaatteet ja käytännöt. Helsinki, 2010. 268 p. (Suomen automaatioseura. Julkaisusarja; No. 39).