Korroosio ja ilmastolliset vaikutukset elektroniikassa

Translated title of the contribution: Corrosion and climatic effects in electronics

Risto Hienonen, Reima Lahtinen

Research output: Book/ReportReport

2 Citations (Scopus)

Abstract

Elektroniikan korroosion hallinnasta ja erilaisten suojaustapojen tuntemisesta on tullut yksi tärkeistä suunnittelun osa-alueista, koska elektroniikkaa käytetään yhä enemmän integroituna erilaisiin laitteisiin olosuhteissa, joiden korrosiivisuus on suuri. Toisaalta elektroniikan pakkaustiheyden kasvaminen on tehnyt elektroniikan herkäksi ympäristön korrodoiville vaikutuksille myös lievemmissä olosuhteissa. Projektissa kartoitettiin niitä vaikutusmekanismeja, joilla ilmasto ja muut ympäristötekijät, laitteiden käyttötapa ja rakenne sekä valmistusprosessi vaikuttavat elektroniikan korrodoitumiseen ja vikaantumiseen. Näiden ongelmien ratkaisemiseen kehitettiin menettely, jonka avulla sekä kokenut että aloitteleva suunnittelija voivat tarkistaa käyttämänsä korroosiontorjuntatekniikan kelvollisuuden sekä osaavat ennakoida mahdollisia korroosio-ongelmia laitteen rakenteessa ja osaavat myös löytää uusia lähestymistapoja ratkaista niitä. Julkaisussa esitetään myös käyttöolosuhteiden korrosiivisuuden arviointimenettely. Lisäksi kuvataan erilaisia korroosiotyyppejä ja suojautumista niitä vastaan, korroosion analyysi- ja mittausmenetelmiä sekä korroosioalttiuden tutkimisessa ja laadunvarmistuksessa käytettäviä testausmenetelmiä. Julkaisuun sisältyvät laajahkot luettelot korroosiota ja ilmastollisia vaikutuksia koskevista standardeista ja kirjallisuudesta. Tämä julkaisu on saatavissa sekä suomen- että englanninkielisenä (VTT Publications 626, http://virtual.vtt.fi/inf/pdf/publications/2007/P626.pdf) .
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages416
ISBN (Electronic)978-951-38-6990-8
ISBN (Print)978-951-38-6882-6
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Publications
Number623
ISSN1235-0621

Fingerprint

Corrosion
Publications

Keywords

 • corrosion
 • electronics
 • electronic equipment
 • design
 • verification
 • atmosphere
 • climate
 • moisture
 • humidity
 • pollution
 • quality
 • quality control
 • temperature
 • corrosive gas
 • measurement
 • tests
 • environmental tests
 • Finland

Cite this

Hienonen, R., & Lahtinen, R. (2007). Korroosio ja ilmastolliset vaikutukset elektroniikassa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Publications, No. 623
Hienonen, Risto ; Lahtinen, Reima. / Korroosio ja ilmastolliset vaikutukset elektroniikassa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 416 p. (VTT Publications; No. 623).
@book{00206cf54a69454d86d3e509f7c251ad,
title = "Korroosio ja ilmastolliset vaikutukset elektroniikassa",
abstract = "Elektroniikan korroosion hallinnasta ja erilaisten suojaustapojen tuntemisesta on tullut yksi t{\"a}rkeist{\"a} suunnittelun osa-alueista, koska elektroniikkaa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n yh{\"a} enemm{\"a}n integroituna erilaisiin laitteisiin olosuhteissa, joiden korrosiivisuus on suuri. Toisaalta elektroniikan pakkaustiheyden kasvaminen on tehnyt elektroniikan herk{\"a}ksi ymp{\"a}rist{\"o}n korrodoiville vaikutuksille my{\"o}s lievemmiss{\"a} olosuhteissa. Projektissa kartoitettiin niit{\"a} vaikutusmekanismeja, joilla ilmasto ja muut ymp{\"a}rist{\"o}tekij{\"a}t, laitteiden k{\"a}ytt{\"o}tapa ja rakenne sek{\"a} valmistusprosessi vaikuttavat elektroniikan korrodoitumiseen ja vikaantumiseen. N{\"a}iden ongelmien ratkaisemiseen kehitettiin menettely, jonka avulla sek{\"a} kokenut ett{\"a} aloitteleva suunnittelija voivat tarkistaa k{\"a}ytt{\"a}m{\"a}ns{\"a} korroosiontorjuntatekniikan kelvollisuuden sek{\"a} osaavat ennakoida mahdollisia korroosio-ongelmia laitteen rakenteessa ja osaavat my{\"o}s l{\"o}yt{\"a}{\"a} uusia l{\"a}hestymistapoja ratkaista niit{\"a}. Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n my{\"o}s k{\"a}ytt{\"o}olosuhteiden korrosiivisuuden arviointimenettely. Lis{\"a}ksi kuvataan erilaisia korroosiotyyppej{\"a} ja suojautumista niit{\"a} vastaan, korroosion analyysi- ja mittausmenetelmi{\"a} sek{\"a} korroosioalttiuden tutkimisessa ja laadunvarmistuksessa k{\"a}ytett{\"a}vi{\"a} testausmenetelmi{\"a}. Julkaisuun sis{\"a}ltyv{\"a}t laajahkot luettelot korroosiota ja ilmastollisia vaikutuksia koskevista standardeista ja kirjallisuudesta. T{\"a}m{\"a} julkaisu on saatavissa sek{\"a} suomen- ett{\"a} englanninkielisen{\"a} (VTT Publications 626, http://virtual.vtt.fi/inf/pdf/publications/2007/P626.pdf) .",
keywords = "corrosion, electronics, electronic equipment, design, verification, atmosphere, climate, moisture, humidity, pollution, quality, quality control, temperature, corrosive gas, measurement, tests, environmental tests, Finland",
author = "Risto Hienonen and Reima Lahtinen",
note = "Project code: 4856",
year = "2007",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-6882-6",
series = "VTT Publications",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "623",
address = "Finland",

}

Hienonen, R & Lahtinen, R 2007, Korroosio ja ilmastolliset vaikutukset elektroniikassa. VTT Publications, no. 623, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Korroosio ja ilmastolliset vaikutukset elektroniikassa. / Hienonen, Risto; Lahtinen, Reima.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 416 p. (VTT Publications; No. 623).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Korroosio ja ilmastolliset vaikutukset elektroniikassa

AU - Hienonen, Risto

AU - Lahtinen, Reima

N1 - Project code: 4856

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Elektroniikan korroosion hallinnasta ja erilaisten suojaustapojen tuntemisesta on tullut yksi tärkeistä suunnittelun osa-alueista, koska elektroniikkaa käytetään yhä enemmän integroituna erilaisiin laitteisiin olosuhteissa, joiden korrosiivisuus on suuri. Toisaalta elektroniikan pakkaustiheyden kasvaminen on tehnyt elektroniikan herkäksi ympäristön korrodoiville vaikutuksille myös lievemmissä olosuhteissa. Projektissa kartoitettiin niitä vaikutusmekanismeja, joilla ilmasto ja muut ympäristötekijät, laitteiden käyttötapa ja rakenne sekä valmistusprosessi vaikuttavat elektroniikan korrodoitumiseen ja vikaantumiseen. Näiden ongelmien ratkaisemiseen kehitettiin menettely, jonka avulla sekä kokenut että aloitteleva suunnittelija voivat tarkistaa käyttämänsä korroosiontorjuntatekniikan kelvollisuuden sekä osaavat ennakoida mahdollisia korroosio-ongelmia laitteen rakenteessa ja osaavat myös löytää uusia lähestymistapoja ratkaista niitä. Julkaisussa esitetään myös käyttöolosuhteiden korrosiivisuuden arviointimenettely. Lisäksi kuvataan erilaisia korroosiotyyppejä ja suojautumista niitä vastaan, korroosion analyysi- ja mittausmenetelmiä sekä korroosioalttiuden tutkimisessa ja laadunvarmistuksessa käytettäviä testausmenetelmiä. Julkaisuun sisältyvät laajahkot luettelot korroosiota ja ilmastollisia vaikutuksia koskevista standardeista ja kirjallisuudesta. Tämä julkaisu on saatavissa sekä suomen- että englanninkielisenä (VTT Publications 626, http://virtual.vtt.fi/inf/pdf/publications/2007/P626.pdf) .

AB - Elektroniikan korroosion hallinnasta ja erilaisten suojaustapojen tuntemisesta on tullut yksi tärkeistä suunnittelun osa-alueista, koska elektroniikkaa käytetään yhä enemmän integroituna erilaisiin laitteisiin olosuhteissa, joiden korrosiivisuus on suuri. Toisaalta elektroniikan pakkaustiheyden kasvaminen on tehnyt elektroniikan herkäksi ympäristön korrodoiville vaikutuksille myös lievemmissä olosuhteissa. Projektissa kartoitettiin niitä vaikutusmekanismeja, joilla ilmasto ja muut ympäristötekijät, laitteiden käyttötapa ja rakenne sekä valmistusprosessi vaikuttavat elektroniikan korrodoitumiseen ja vikaantumiseen. Näiden ongelmien ratkaisemiseen kehitettiin menettely, jonka avulla sekä kokenut että aloitteleva suunnittelija voivat tarkistaa käyttämänsä korroosiontorjuntatekniikan kelvollisuuden sekä osaavat ennakoida mahdollisia korroosio-ongelmia laitteen rakenteessa ja osaavat myös löytää uusia lähestymistapoja ratkaista niitä. Julkaisussa esitetään myös käyttöolosuhteiden korrosiivisuuden arviointimenettely. Lisäksi kuvataan erilaisia korroosiotyyppejä ja suojautumista niitä vastaan, korroosion analyysi- ja mittausmenetelmiä sekä korroosioalttiuden tutkimisessa ja laadunvarmistuksessa käytettäviä testausmenetelmiä. Julkaisuun sisältyvät laajahkot luettelot korroosiota ja ilmastollisia vaikutuksia koskevista standardeista ja kirjallisuudesta. Tämä julkaisu on saatavissa sekä suomen- että englanninkielisenä (VTT Publications 626, http://virtual.vtt.fi/inf/pdf/publications/2007/P626.pdf) .

KW - corrosion

KW - electronics

KW - electronic equipment

KW - design

KW - verification

KW - atmosphere

KW - climate

KW - moisture

KW - humidity

KW - pollution

KW - quality

KW - quality control

KW - temperature

KW - corrosive gas

KW - measurement

KW - tests

KW - environmental tests

KW - Finland

M3 - Report

SN - 978-951-38-6882-6

T3 - VTT Publications

BT - Korroosio ja ilmastolliset vaikutukset elektroniikassa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Hienonen R, Lahtinen R. Korroosio ja ilmastolliset vaikutukset elektroniikassa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 416 p. (VTT Publications; No. 623).