Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset

Translated title of the contribution: Cost estimation of metal hydride hydrogen storage system

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Laajamittainen uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen vaatii samanaikaisesti voimakasta panostusta energianvarastoinnin kehitystyöhön. Useissa yhteyksissä vetyenergiatekniikkaa on esitetty yhtenä vaihtoehtona energian varastointi-, muunto- ja siirtämisongelman ratkaisemiseksi. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Hydridivetyvarastot ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan hydridivetyvarastojen rakennetta ja vedyn varastoinnin taloudellisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi esitetään muutamien esimerkkien avulla hydridivetyvarastojen käyttösovelluksia.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages23
ISBN (Print)951-38-4678-4
Publication statusPublished - 1994
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1584
ISSN1235-0605

Fingerprint

hydrides
hydrogen
metals

Keywords

  • fuels
  • hydrogen fuels
  • hydrogen
  • storage
  • economy costs
  • hydrides
  • metal hydrides
  • structure

Cite this

Tähtinen, S. (1994). Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1584
Tähtinen, Seppo. / Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 23 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1584).
@book{3d853a99ea324601a3a721b42b4e9837,
title = "Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset",
abstract = "Laajamittainen uusiutuvien energial{\"a}hteiden hy{\"o}dynt{\"a}minen vaatii samanaikaisesti voimakasta panostusta energianvarastoinnin kehitysty{\"o}h{\"o}n. Useissa yhteyksiss{\"a} vetyenergiatekniikkaa on esitetty yhten{\"a} vaihtoehtona energian varastointi-, muunto- ja siirt{\"a}misongelman ratkaisemiseksi. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja l{\"a}mp{\"o}tilassa. Hydridivetyvarastot ovat turvallinen ja kompakti menetelm{\"a} varastoida vetykaasua. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa tarkastellaan hydridivetyvarastojen rakennetta ja vedyn varastoinnin taloudellisuuteen vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a}. Lis{\"a}ksi esitet{\"a}{\"a}n muutamien esimerkkien avulla hydridivetyvarastojen k{\"a}ytt{\"o}sovelluksia.",
keywords = "fuels, hydrogen fuels, hydrogen, storage, economy costs, hydrides, metal hydrides, structure",
author = "Seppo T{\"a}htinen",
year = "1994",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4678-4",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1584",
address = "Finland",

}

Tähtinen, S 1994, Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1584, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset. / Tähtinen, Seppo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 23 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1584).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset

AU - Tähtinen, Seppo

PY - 1994

Y1 - 1994

N2 - Laajamittainen uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen vaatii samanaikaisesti voimakasta panostusta energianvarastoinnin kehitystyöhön. Useissa yhteyksissä vetyenergiatekniikkaa on esitetty yhtenä vaihtoehtona energian varastointi-, muunto- ja siirtämisongelman ratkaisemiseksi. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Hydridivetyvarastot ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan hydridivetyvarastojen rakennetta ja vedyn varastoinnin taloudellisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi esitetään muutamien esimerkkien avulla hydridivetyvarastojen käyttösovelluksia.

AB - Laajamittainen uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen vaatii samanaikaisesti voimakasta panostusta energianvarastoinnin kehitystyöhön. Useissa yhteyksissä vetyenergiatekniikkaa on esitetty yhtenä vaihtoehtona energian varastointi-, muunto- ja siirtämisongelman ratkaisemiseksi. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Hydridivetyvarastot ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan hydridivetyvarastojen rakennetta ja vedyn varastoinnin taloudellisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi esitetään muutamien esimerkkien avulla hydridivetyvarastojen käyttösovelluksia.

KW - fuels

KW - hydrogen fuels

KW - hydrogen

KW - storage

KW - economy costs

KW - hydrides

KW - metal hydrides

KW - structure

M3 - Report

SN - 951-38-4678-4

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Tähtinen S. Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 23 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1584).