Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset

Translated title of the contribution: Cost estimation of metal hydride hydrogen storage system

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Laajamittainen uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen vaatii samanaikaisesti voimakasta panostusta energianvarastoinnin kehitystyöhön. Useissa yhteyksissä vetyenergiatekniikkaa on esitetty yhtenä vaihtoehtona energian varastointi-, muunto- ja siirtämisongelman ratkaisemiseksi. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Hydridivetyvarastot ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan hydridivetyvarastojen rakennetta ja vedyn varastoinnin taloudellisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi esitetään muutamien esimerkkien avulla hydridivetyvarastojen käyttösovelluksia.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages23
  ISBN (Print)951-38-4678-4
  Publication statusPublished - 1994
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
  Number1584
  ISSN1235-0605

  Fingerprint

  hydrides
  hydrogen
  metals

  Keywords

  • fuels
  • hydrogen fuels
  • hydrogen
  • storage
  • economy costs
  • hydrides
  • metal hydrides
  • structure

  Cite this

  Tähtinen, S. (1994). Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1584
  Tähtinen, Seppo. / Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 23 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1584).
  @book{3d853a99ea324601a3a721b42b4e9837,
  title = "Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset",
  abstract = "Laajamittainen uusiutuvien energial{\"a}hteiden hy{\"o}dynt{\"a}minen vaatii samanaikaisesti voimakasta panostusta energianvarastoinnin kehitysty{\"o}h{\"o}n. Useissa yhteyksiss{\"a} vetyenergiatekniikkaa on esitetty yhten{\"a} vaihtoehtona energian varastointi-, muunto- ja siirt{\"a}misongelman ratkaisemiseksi. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja l{\"a}mp{\"o}tilassa. Hydridivetyvarastot ovat turvallinen ja kompakti menetelm{\"a} varastoida vetykaasua. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa tarkastellaan hydridivetyvarastojen rakennetta ja vedyn varastoinnin taloudellisuuteen vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a}. Lis{\"a}ksi esitet{\"a}{\"a}n muutamien esimerkkien avulla hydridivetyvarastojen k{\"a}ytt{\"o}sovelluksia.",
  keywords = "fuels, hydrogen fuels, hydrogen, storage, economy costs, hydrides, metal hydrides, structure",
  author = "Seppo T{\"a}htinen",
  year = "1994",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-4678-4",
  series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "1584",
  address = "Finland",

  }

  Tähtinen, S 1994, Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1584, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset. / Tähtinen, Seppo.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 23 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1584).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset

  AU - Tähtinen, Seppo

  PY - 1994

  Y1 - 1994

  N2 - Laajamittainen uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen vaatii samanaikaisesti voimakasta panostusta energianvarastoinnin kehitystyöhön. Useissa yhteyksissä vetyenergiatekniikkaa on esitetty yhtenä vaihtoehtona energian varastointi-, muunto- ja siirtämisongelman ratkaisemiseksi. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Hydridivetyvarastot ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan hydridivetyvarastojen rakennetta ja vedyn varastoinnin taloudellisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi esitetään muutamien esimerkkien avulla hydridivetyvarastojen käyttösovelluksia.

  AB - Laajamittainen uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen vaatii samanaikaisesti voimakasta panostusta energianvarastoinnin kehitystyöhön. Useissa yhteyksissä vetyenergiatekniikkaa on esitetty yhtenä vaihtoehtona energian varastointi-, muunto- ja siirtämisongelman ratkaisemiseksi. Metallihydridit ovat metalliseoksia, jotka reagoivat toistuvasti vetykaasun kanssa matalassa paineessa ja lämpötilassa. Hydridivetyvarastot ovat turvallinen ja kompakti menetelmä varastoida vetykaasua. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan hydridivetyvarastojen rakennetta ja vedyn varastoinnin taloudellisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi esitetään muutamien esimerkkien avulla hydridivetyvarastojen käyttösovelluksia.

  KW - fuels

  KW - hydrogen fuels

  KW - hydrogen

  KW - storage

  KW - economy costs

  KW - hydrides

  KW - metal hydrides

  KW - structure

  M3 - Report

  SN - 951-38-4678-4

  T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

  BT - Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Tähtinen S. Hydridivetyvarasto ja vedyn varastointikustannukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 23 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1584).