CTP yleistyy sanomalehdissä, 20-vuotiaan 6/2 painokonseptin renessanssi - Ifra 2001

Olli Nurmi, Hannele Antikainen

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  CTP-tekniikka on tullut sanomalehtiin. Pohjoismaissa ainakin suuret sanomalehdet ovat jo valintansa ja investointinsa tehneet, ja siksi termotulostimien tuloa Suomen markkinoille ei lähiaikoina ainakaan laajassa mitassa tulla näkemään. Agfan aikeet ostaa Autologic Information International puhutti Ifrassakin. Kaupan odotetaan toteutuvan lähiviikkojen aikana. Laitevalmistajien näkökulmasta ”CTP-buumi” jatkunee joitakin vuosia. Sen sijaan muutoin prepress-laitteiden ja sovellusten mm. Skannerien valmistus on hiipumassa. Painokoneiden valmistajista KBA ja MAN esittelivät ns. 6/2-tyyppiset painokonekonseptinsa. Näissä koneissa painossylintereillä on 12 levyä, joten niillä voidaan painaa 24-broadsheet-sivua. Nykyisillä 4/2-koneilla on kahdeksan levyä ja niillä syntyy 16 broadsheet-sivua. Tällaisista koneista on etua etenkin laajalevikkisissä ja sivumäärältään suurissa lehdissä, joissa säästöjä saadaan investointi- ja käyttökustannuksissa. Tällainen konekonsepti oli käytössä investointi- ja käyttökustannuksissa. Tällainen konekonsepti oli käytössä sanomalehtikokopainossa jokunen vuosikymmen sitten.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)9-11
  JournalGT-lehti
  Issue number7
  Publication statusPublished - 2001
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{38956413e7f949c18289a4657d07ce93,
  title = "CTP yleistyy sanomalehdiss{\"a}, 20-vuotiaan 6/2 painokonseptin renessanssi - Ifra 2001",
  abstract = "CTP-tekniikka on tullut sanomalehtiin. Pohjoismaissa ainakin suuret sanomalehdet ovat jo valintansa ja investointinsa tehneet, ja siksi termotulostimien tuloa Suomen markkinoille ei l{\"a}hiaikoina ainakaan laajassa mitassa tulla n{\"a}kem{\"a}{\"a}n. Agfan aikeet ostaa Autologic Information International puhutti Ifrassakin. Kaupan odotetaan toteutuvan l{\"a}hiviikkojen aikana. Laitevalmistajien n{\"a}k{\"o}kulmasta ”CTP-buumi” jatkunee joitakin vuosia. Sen sijaan muutoin prepress-laitteiden ja sovellusten mm. Skannerien valmistus on hiipumassa. Painokoneiden valmistajista KBA ja MAN esitteliv{\"a}t ns. 6/2-tyyppiset painokonekonseptinsa. N{\"a}iss{\"a} koneissa painossylintereill{\"a} on 12 levy{\"a}, joten niill{\"a} voidaan painaa 24-broadsheet-sivua. Nykyisill{\"a} 4/2-koneilla on kahdeksan levy{\"a} ja niill{\"a} syntyy 16 broadsheet-sivua. T{\"a}llaisista koneista on etua etenkin laajalevikkisiss{\"a} ja sivum{\"a}{\"a}r{\"a}lt{\"a}{\"a}n suurissa lehdiss{\"a}, joissa s{\"a}{\"a}st{\"o}j{\"a} saadaan investointi- ja k{\"a}ytt{\"o}kustannuksissa. T{\"a}llainen konekonsepti oli k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} investointi- ja k{\"a}ytt{\"o}kustannuksissa. T{\"a}llainen konekonsepti oli k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} sanomalehtikokopainossa jokunen vuosikymmen sitten.",
  author = "Olli Nurmi and Hannele Antikainen",
  year = "2001",
  language = "Finnish",
  pages = "9--11",
  journal = "GT-lehti",
  issn = "1456-1662",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "7",

  }

  CTP yleistyy sanomalehdissä, 20-vuotiaan 6/2 painokonseptin renessanssi - Ifra 2001. / Nurmi, Olli; Antikainen, Hannele.

  In: GT-lehti, No. 7, 2001, p. 9-11.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - CTP yleistyy sanomalehdissä, 20-vuotiaan 6/2 painokonseptin renessanssi - Ifra 2001

  AU - Nurmi, Olli

  AU - Antikainen, Hannele

  PY - 2001

  Y1 - 2001

  N2 - CTP-tekniikka on tullut sanomalehtiin. Pohjoismaissa ainakin suuret sanomalehdet ovat jo valintansa ja investointinsa tehneet, ja siksi termotulostimien tuloa Suomen markkinoille ei lähiaikoina ainakaan laajassa mitassa tulla näkemään. Agfan aikeet ostaa Autologic Information International puhutti Ifrassakin. Kaupan odotetaan toteutuvan lähiviikkojen aikana. Laitevalmistajien näkökulmasta ”CTP-buumi” jatkunee joitakin vuosia. Sen sijaan muutoin prepress-laitteiden ja sovellusten mm. Skannerien valmistus on hiipumassa. Painokoneiden valmistajista KBA ja MAN esittelivät ns. 6/2-tyyppiset painokonekonseptinsa. Näissä koneissa painossylintereillä on 12 levyä, joten niillä voidaan painaa 24-broadsheet-sivua. Nykyisillä 4/2-koneilla on kahdeksan levyä ja niillä syntyy 16 broadsheet-sivua. Tällaisista koneista on etua etenkin laajalevikkisissä ja sivumäärältään suurissa lehdissä, joissa säästöjä saadaan investointi- ja käyttökustannuksissa. Tällainen konekonsepti oli käytössä investointi- ja käyttökustannuksissa. Tällainen konekonsepti oli käytössä sanomalehtikokopainossa jokunen vuosikymmen sitten.

  AB - CTP-tekniikka on tullut sanomalehtiin. Pohjoismaissa ainakin suuret sanomalehdet ovat jo valintansa ja investointinsa tehneet, ja siksi termotulostimien tuloa Suomen markkinoille ei lähiaikoina ainakaan laajassa mitassa tulla näkemään. Agfan aikeet ostaa Autologic Information International puhutti Ifrassakin. Kaupan odotetaan toteutuvan lähiviikkojen aikana. Laitevalmistajien näkökulmasta ”CTP-buumi” jatkunee joitakin vuosia. Sen sijaan muutoin prepress-laitteiden ja sovellusten mm. Skannerien valmistus on hiipumassa. Painokoneiden valmistajista KBA ja MAN esittelivät ns. 6/2-tyyppiset painokonekonseptinsa. Näissä koneissa painossylintereillä on 12 levyä, joten niillä voidaan painaa 24-broadsheet-sivua. Nykyisillä 4/2-koneilla on kahdeksan levyä ja niillä syntyy 16 broadsheet-sivua. Tällaisista koneista on etua etenkin laajalevikkisissä ja sivumäärältään suurissa lehdissä, joissa säästöjä saadaan investointi- ja käyttökustannuksissa. Tällainen konekonsepti oli käytössä investointi- ja käyttökustannuksissa. Tällainen konekonsepti oli käytössä sanomalehtikokopainossa jokunen vuosikymmen sitten.

  M3 - Article

  SP - 9

  EP - 11

  JO - GT-lehti

  JF - GT-lehti

  SN - 1456-1662

  IS - 7

  ER -