Data kestävän kehityksen mukaisessa tuotantoketjun ohjauksessa

Translated title of the contribution: Data in the management of the production chain according to sustainable development

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tämän 'Data kestävän kehityksen mukaisessa tuotantoketjun ohjauksessa'- raportin tavoite oli tunnistaa tuotantoketjun toimijoiden dataa hyödyntävän kestävän kehityksen valmiudet ja tavoitteet. Raportin sisältöaineisto kerättiin kirjallisuuskatsauksella, vastuullisuusseminaarista "Vahva Vahvempi Vastuullinen" sekä haastattelemalla yritysedustajia. Haastatteluiden kohdehenkilöt edustivat uusiutuvan metsä- ja kemianteollisuuden toimijoita ja näitä palvelevia yrityksiä. Tutkimuksen on rahoittanut Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.

Raportti tarkastelee metsäteollisuuden tuotantoketjujen dataa metsästä kuluttajalle kolmesta perspektiivistä: monitoroinnin ja jäljitettävyyden sekä tuotantoketjun optimoinnin näkökulmista. Monitoroinnilla tarkoitamme tässä menneisyyden ja nykytilan tarkastelua dataan pohjautuen. Jäljitettävyydellä ajattelemme tuotteen ja siihen liittyvän datan ja informaation jäljitettävyyttä eteen ja taaksepäin tuotteen arvoketjussa. Optimoinnilla tarkoitamme koko tuotantoketjun optimointia ja oman toiminnan suuntaamista kohti kestävän kehityksen tavoitteita.

Tarkastellun aineiston perusteella tämän raportin johtopäätös on, että kestävän kehityksen datan osalta tuotantoketjuissa on haasteita ja kehittämistarpeita liittyn indikaattoreihin, datan keräämiseen, laatuun ja jakamiseen. Kestävän kehityksen datan tulee ohjata päätöksentekoa prosesseissa organisaation kaikilla tasoilla.
Translated title of the contributionData in the management of the production chain according to sustainable development
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages36
ISBN (Electronic)978-951-38-8773-5
DOIs
Publication statusPublished - 2022
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Technology
Number411
ISSN2242-1211

Keywords

  • kestävä kehitys
  • datan jakaminen
  • datan hyödyntäminen
  • vastuullisuus
  • monitorointi
  • jäljitettävyys
  • optimointi

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Data in the management of the production chain according to sustainable development'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this