Digitaalisella painotekniikalla joustoa tuotantoon ja palveluun

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Maailmanlaajuisen pakkaustuotannon arvosta tällä hetkellä vain reilut puoli prosenttia tuotetaan käyttämällä digitaalisia painomenetelmiä. Digitaalisella painamisella tarkoitetaan sekä elektrofotografia- että inkjet-tekniikoita. Digitaalinen painaminen tulee kuitenkin kasvattamaan osuuttaan merkittävästi 5 vuoden sisällä. Yksi selvimmin kasvavista tuotesegmenteistä on etikettien painaminen, jossa inkjetin odotetaan kasvattavan liikevaihdon mukaan laskettuna markkinaosuuttaan vuoden 2008 alle prosentista yli 10 %:iin vuoteen 2014 mennessä. Digitaalista painamista voidaan myös käyttää perinteisten pakkauspainatusmenetelmien ohessa ns. hybridiratkaisussa, jossa muuttuva tieto lisätään perussisältöön digitaalisten painomenetelmien avulla jopa vasta sen jälkeen, kun pakkaus on muodostettu ja täytetty.
Original languageFinnish
Pages (from-to)38-39
JournalPakkaus
Volume44
Issue number5
Publication statusPublished - 2009
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{fb9e8581018049f18955963682388c7e,
title = "Digitaalisella painotekniikalla joustoa tuotantoon ja palveluun",
abstract = "Maailmanlaajuisen pakkaustuotannon arvosta t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} vain reilut puoli prosenttia tuotetaan k{\"a}ytt{\"a}m{\"a}ll{\"a} digitaalisia painomenetelmi{\"a}. Digitaalisella painamisella tarkoitetaan sek{\"a} elektrofotografia- ett{\"a} inkjet-tekniikoita. Digitaalinen painaminen tulee kuitenkin kasvattamaan osuuttaan merkitt{\"a}v{\"a}sti 5 vuoden sis{\"a}ll{\"a}. Yksi selvimmin kasvavista tuotesegmenteist{\"a} on etikettien painaminen, jossa inkjetin odotetaan kasvattavan liikevaihdon mukaan laskettuna markkinaosuuttaan vuoden 2008 alle prosentista yli 10 {\%}:iin vuoteen 2014 menness{\"a}. Digitaalista painamista voidaan my{\"o}s k{\"a}ytt{\"a}{\"a} perinteisten pakkauspainatusmenetelmien ohessa ns. hybridiratkaisussa, jossa muuttuva tieto lis{\"a}t{\"a}{\"a}n perussis{\"a}lt{\"o}{\"o}n digitaalisten painomenetelmien avulla jopa vasta sen j{\"a}lkeen, kun pakkaus on muodostettu ja t{\"a}ytetty.",
author = "Liisa Hakola and Panu Lahtinen",
year = "2009",
language = "Finnish",
volume = "44",
pages = "38--39",
journal = "Pakkaus",
issn = "0031-0131",
number = "5",

}

Digitaalisella painotekniikalla joustoa tuotantoon ja palveluun. / Hakola, Liisa; Lahtinen, Panu.

In: Pakkaus, Vol. 44, No. 5, 2009, p. 38-39.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Digitaalisella painotekniikalla joustoa tuotantoon ja palveluun

AU - Hakola, Liisa

AU - Lahtinen, Panu

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Maailmanlaajuisen pakkaustuotannon arvosta tällä hetkellä vain reilut puoli prosenttia tuotetaan käyttämällä digitaalisia painomenetelmiä. Digitaalisella painamisella tarkoitetaan sekä elektrofotografia- että inkjet-tekniikoita. Digitaalinen painaminen tulee kuitenkin kasvattamaan osuuttaan merkittävästi 5 vuoden sisällä. Yksi selvimmin kasvavista tuotesegmenteistä on etikettien painaminen, jossa inkjetin odotetaan kasvattavan liikevaihdon mukaan laskettuna markkinaosuuttaan vuoden 2008 alle prosentista yli 10 %:iin vuoteen 2014 mennessä. Digitaalista painamista voidaan myös käyttää perinteisten pakkauspainatusmenetelmien ohessa ns. hybridiratkaisussa, jossa muuttuva tieto lisätään perussisältöön digitaalisten painomenetelmien avulla jopa vasta sen jälkeen, kun pakkaus on muodostettu ja täytetty.

AB - Maailmanlaajuisen pakkaustuotannon arvosta tällä hetkellä vain reilut puoli prosenttia tuotetaan käyttämällä digitaalisia painomenetelmiä. Digitaalisella painamisella tarkoitetaan sekä elektrofotografia- että inkjet-tekniikoita. Digitaalinen painaminen tulee kuitenkin kasvattamaan osuuttaan merkittävästi 5 vuoden sisällä. Yksi selvimmin kasvavista tuotesegmenteistä on etikettien painaminen, jossa inkjetin odotetaan kasvattavan liikevaihdon mukaan laskettuna markkinaosuuttaan vuoden 2008 alle prosentista yli 10 %:iin vuoteen 2014 mennessä. Digitaalista painamista voidaan myös käyttää perinteisten pakkauspainatusmenetelmien ohessa ns. hybridiratkaisussa, jossa muuttuva tieto lisätään perussisältöön digitaalisten painomenetelmien avulla jopa vasta sen jälkeen, kun pakkaus on muodostettu ja täytetty.

M3 - Article

VL - 44

SP - 38

EP - 39

JO - Pakkaus

JF - Pakkaus

SN - 0031-0131

IS - 5

ER -