Diplomityö: Värin on-line mittaus: densitometri vai spektrofotometri

Juha Sivonen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tuotannon aikaisen mittauksen tehtävänä on saavuttaa kuntoonlaittovaiheessa kuvien värillisyysarvot mahdollisimman pienellä hylky- ja ajoaikamäärällä sekä pitää ajon aikana värillisyysarvot tavoitetasolla. Mittaus voi tapahtua testikentistä tai suoraan värikuva-alueesta. Offsetprosessissa painamisen hallinta tapahtuu säätämällä tuotannon aikana neljän painovärin kerrospaksuutta ja värilvesi-tasapainoa. Painovärien värillisyys- ja virtausominaisuudet ovat hyvin pitkälle standardoituja.
Original languageFinnish
Pages (from-to)20-21
JournalGT-lehti
Issue number3
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{e9efe93f61124e27b3eeaf30c6b00ebe,
title = "Diplomity{\"o}: V{\"a}rin on-line mittaus: densitometri vai spektrofotometri",
abstract = "Tuotannon aikaisen mittauksen teht{\"a}v{\"a}n{\"a} on saavuttaa kuntoonlaittovaiheessa kuvien v{\"a}rillisyysarvot mahdollisimman pienell{\"a} hylky- ja ajoaikam{\"a}{\"a}r{\"a}ll{\"a} sek{\"a} pit{\"a}{\"a} ajon aikana v{\"a}rillisyysarvot tavoitetasolla. Mittaus voi tapahtua testikentist{\"a} tai suoraan v{\"a}rikuva-alueesta. Offsetprosessissa painamisen hallinta tapahtuu s{\"a}{\"a}t{\"a}m{\"a}ll{\"a} tuotannon aikana nelj{\"a}n painov{\"a}rin kerrospaksuutta ja v{\"a}rilvesi-tasapainoa. Painov{\"a}rien v{\"a}rillisyys- ja virtausominaisuudet ovat hyvin pitk{\"a}lle standardoituja.",
author = "Juha Sivonen",
year = "1999",
language = "Finnish",
pages = "20--21",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "3",

}

Diplomityö: Värin on-line mittaus: densitometri vai spektrofotometri. / Sivonen, Juha.

In: GT-lehti, No. 3, 1999, p. 20-21.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Diplomityö: Värin on-line mittaus: densitometri vai spektrofotometri

AU - Sivonen, Juha

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Tuotannon aikaisen mittauksen tehtävänä on saavuttaa kuntoonlaittovaiheessa kuvien värillisyysarvot mahdollisimman pienellä hylky- ja ajoaikamäärällä sekä pitää ajon aikana värillisyysarvot tavoitetasolla. Mittaus voi tapahtua testikentistä tai suoraan värikuva-alueesta. Offsetprosessissa painamisen hallinta tapahtuu säätämällä tuotannon aikana neljän painovärin kerrospaksuutta ja värilvesi-tasapainoa. Painovärien värillisyys- ja virtausominaisuudet ovat hyvin pitkälle standardoituja.

AB - Tuotannon aikaisen mittauksen tehtävänä on saavuttaa kuntoonlaittovaiheessa kuvien värillisyysarvot mahdollisimman pienellä hylky- ja ajoaikamäärällä sekä pitää ajon aikana värillisyysarvot tavoitetasolla. Mittaus voi tapahtua testikentistä tai suoraan värikuva-alueesta. Offsetprosessissa painamisen hallinta tapahtuu säätämällä tuotannon aikana neljän painovärin kerrospaksuutta ja värilvesi-tasapainoa. Painovärien värillisyys- ja virtausominaisuudet ovat hyvin pitkälle standardoituja.

M3 - Article

SP - 20

EP - 21

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 3

ER -