Avaruuslaitteiden dokumentointi

Translated title of the contribution: Documentation of space hardware

Heikki Hannula

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa kerrotaan avaruuslaitteiden dokumentaatiosta. Julkaisussa selvitetään mitä dokumentteja valmistajan tulee vähintään toimittaa, kun luovutetaan satelliittiprojektiin laitekokonaisuus tai sen alijärjestelmä ja mitä dokumentointia tulisi pitää yllä laitetta rakennettaessa. Lisäksi selvitetään miten dokumentit on laadittava, jotta ne olisivat yhdenmukaisia, selkeitä, kontrolloituja ja ajan tasalla. Avaruuslaitteet ovat monimutkaisia laitekokonaisuuksia, joissa käytetään monentyyp-pistä tekniikkaa. Laitteiden tulee toimia normaalista poikkeavassa ympäristössä. Laiteprojektit ovat lisäksi pitkiä ja kalliita ja niissä välitetään paljon teknistä tietoa useiden eri yritysten ja laitosten välillä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages28
ISBN (Print)951-38-4465-X
Publication statusPublished - 1993
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1531
ISSN1235-0605

Keywords

  • spacecraft
  • instruments
  • construction
  • documentation
  • technical writing
  • technical reports

Cite this

Hannula, H. (1993). Avaruuslaitteiden dokumentointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1531
Hannula, Heikki. / Avaruuslaitteiden dokumentointi. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 28 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1531).
@book{5ab0dd82a22a457eb06466a8a8a16a93,
title = "Avaruuslaitteiden dokumentointi",
abstract = "Julkaisussa kerrotaan avaruuslaitteiden dokumentaatiosta. Julkaisussa selvitet{\"a}{\"a}n mit{\"a} dokumentteja valmistajan tulee v{\"a}hint{\"a}{\"a}n toimittaa, kun luovutetaan satelliittiprojektiin laitekokonaisuus tai sen alij{\"a}rjestelm{\"a} ja mit{\"a} dokumentointia tulisi pit{\"a}{\"a} yll{\"a} laitetta rakennettaessa. Lis{\"a}ksi selvitet{\"a}{\"a}n miten dokumentit on laadittava, jotta ne olisivat yhdenmukaisia, selkeit{\"a}, kontrolloituja ja ajan tasalla. Avaruuslaitteet ovat monimutkaisia laitekokonaisuuksia, joissa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n monentyyp-pist{\"a} tekniikkaa. Laitteiden tulee toimia normaalista poikkeavassa ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}. Laiteprojektit ovat lis{\"a}ksi pitki{\"a} ja kalliita ja niiss{\"a} v{\"a}litet{\"a}{\"a}n paljon teknist{\"a} tietoa useiden eri yritysten ja laitosten v{\"a}lill{\"a}.",
keywords = "spacecraft, instruments, construction, documentation, technical writing, technical reports",
author = "Heikki Hannula",
year = "1993",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4465-X",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1531",
address = "Finland",

}

Hannula, H 1993, Avaruuslaitteiden dokumentointi. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1531, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Avaruuslaitteiden dokumentointi. / Hannula, Heikki.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 28 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1531).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Avaruuslaitteiden dokumentointi

AU - Hannula, Heikki

PY - 1993

Y1 - 1993

N2 - Julkaisussa kerrotaan avaruuslaitteiden dokumentaatiosta. Julkaisussa selvitetään mitä dokumentteja valmistajan tulee vähintään toimittaa, kun luovutetaan satelliittiprojektiin laitekokonaisuus tai sen alijärjestelmä ja mitä dokumentointia tulisi pitää yllä laitetta rakennettaessa. Lisäksi selvitetään miten dokumentit on laadittava, jotta ne olisivat yhdenmukaisia, selkeitä, kontrolloituja ja ajan tasalla. Avaruuslaitteet ovat monimutkaisia laitekokonaisuuksia, joissa käytetään monentyyp-pistä tekniikkaa. Laitteiden tulee toimia normaalista poikkeavassa ympäristössä. Laiteprojektit ovat lisäksi pitkiä ja kalliita ja niissä välitetään paljon teknistä tietoa useiden eri yritysten ja laitosten välillä.

AB - Julkaisussa kerrotaan avaruuslaitteiden dokumentaatiosta. Julkaisussa selvitetään mitä dokumentteja valmistajan tulee vähintään toimittaa, kun luovutetaan satelliittiprojektiin laitekokonaisuus tai sen alijärjestelmä ja mitä dokumentointia tulisi pitää yllä laitetta rakennettaessa. Lisäksi selvitetään miten dokumentit on laadittava, jotta ne olisivat yhdenmukaisia, selkeitä, kontrolloituja ja ajan tasalla. Avaruuslaitteet ovat monimutkaisia laitekokonaisuuksia, joissa käytetään monentyyp-pistä tekniikkaa. Laitteiden tulee toimia normaalista poikkeavassa ympäristössä. Laiteprojektit ovat lisäksi pitkiä ja kalliita ja niissä välitetään paljon teknistä tietoa useiden eri yritysten ja laitosten välillä.

KW - spacecraft

KW - instruments

KW - construction

KW - documentation

KW - technical writing

KW - technical reports

M3 - Report

SN - 951-38-4465-X

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Avaruuslaitteiden dokumentointi

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Hannula H. Avaruuslaitteiden dokumentointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 28 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1531).